KONUT SEKTÖRÜNÜN NABZI KAYSERİ'DE ATTI

KONUT SEKTÖRÜNÜN NABZI KAYSERİ'DE ATTI

Kayseri Genç Sanayici ve İşadamları Derneği (GESİAD) ve Melikşah Üniversitesi ile Konut Geliştiricileri ve Yatırımcıları Derneği'nin (KONUTDER) katkılarıyla ''Önümüzdeki Dönemde İnşaat Sektöründeki Riskler ve Fırsatlar'' konulu panel d

Ömer Faruk Çelik, panelde yaptığı konuşmada, kentsel dönüşümün Türkiye için bir fırsat olduğunu belirterek, ''Ama önce her il kendi kalkınma planını gerçekleştirmeli. Büyük kentlere göçü önleyebilirsek illerin kendi içerisinden planlaması daha sağlıklı gerçekleşecektir'' dedi.
Markalaşmanın önemine de değinen Çelik, ''KOBİ-ler olmadan bir inşaat ya da konut sektörü düşünülemez. Fakat markalaşmanın bazı firmalar tarafından bir ürünü diğerlerinden bir lira fazlasına satmak olduğu sanılıyor. Ancak, gerçek anlamda markalaşmak satış sonrası hizmet ve verilen güvenle sağlanır'' ifadelerini kullandı.
Ali Dumankaya da 2013'te şirketlerinin kuruluşunun 50. yılını kutlayacaklarını belirterek, aile şirketi olmanın faydalarının zorluklarından çok olduğunu anlattı.
Konut sektörünün önünde kentsel dönüşüm adı verilen muhteşem bir fırsat olduğunu kaydeden Dumankaya, ''Önümüzde kentsel dönüşüm gibi bir fırsat varken sıradanlaşmanın aksine daha farklı inşalar elde etmeliyiz ki bizden 20 yıl sonra gelen nesilde yeniden kentsel dönüşüme gerek duymasın. Eğer öyle olursa bugün yapılan kentsel dönüşümün hiçbir anlamı yok'' diye konuştu.
Haluk Sur ise, ''Keşke Türkiye-nin bütün kentleri Kayseri gibi yönetilseydi, bugün bizler kentsel dönüşümden bahsetmiyor olacaktık.'' dedi.
Mehmet Emre Çamlıbel de panelin moderatörü Prof. Dr. Mahmut Özdevecioğlu-nun ''sizce konut sektörünü bekleyen riskler nelerdir'' diye sorması üzerine, şunları söyledi:
''En büyük risk sermaye yetersizliği. Sermaye olmadığından hızlı büyüyemiyoruz. İlerleme ve yenilemede problem yaşamamak için profesyonel destek alınması şart. Her zaman alt sektöre ihtiyaç duyulacak ama KOBİ-lerin de gelişime ayak uydurması gerekiyor. Gelişmek isteyen büyümek isteyen KOBİ-ler de dikkatli, bilinçli ve planlı olmalı.''
GESİAD Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Kınaş, panelin sonunda KONUTDER Yönetim Kurulu Başkanı Çelik-e katkılarından dolayı plaket verdi.


KVKK’da ‘arka kapı’ uyarısı

Büyükşehir KAYMEK’ten ‘Projen ile Gel Robotik Kodlama Atöylesi’

Talas, teknoloji takımları kuruyor

Denizlerin güvenliği yerli teknolojiye emanet

Bootcamp Erciyes başvuruları başladı

Bu malak diğerlerinden çok farklı

Üniversitelilerin İHA’sı ‘Cenker’ göz dolduruyor

Büyükşehir’in parçalı güneş tutulması canlı yayınını 202 bin kişi izledi

Kayseri Bilim Merkezi "güneş tutulması" heyecanını canlı yayınladı

Parçalı güneş tutulması, ERÜ’de teleskoplarla izledi

Kayseri’de ‘Savunma Sanayii Sempozyumu ve Sergisi’

Kapadokya Uluslararası IP Günleri etkinliğinin 7’incisi düzenlendi

Melikgazi’nin destek olduğu takımlar TEKNOFEST’te Kayseri’nin gururu oldu

Instagram'a 404 milyon euro para cezası

Bu da Kayseri’nin elektrikli otomobili: ‘Voltacar’

Tarımsal İnsansız Kara Aracı ile TEKNOFEST’te finale kaldı