KONYA'NIN AYAĞI ERCİYES'TE KAYDI

KONYA

Torku Konyaspor maçını 3 puan ile tamamlayarak yeniden canlandı.

HABERİ İZLE

Sezonun ikinci yarısına Karabük galibiyeti ile başlayan ancak son 3 haftada bir türlü istediğini bulamayan Kayseri Erciyesspor, sahasında konuk ettiği Torku Konyaspor maçını 3 puan ile tamamlayarak yeniden canlandı. Karşılaşmanın 3 golü de ilk yarıda geldi. Necati Ateş ise 3.dakikada penaltı atışından yararlanamayan isim oldu.

Spor Toto Süper Lig`in 21. haftasında Kayseri Erciyesspor kendi sahasında konuk ettiği Torku Konyaspor`u ilk yarıda bulduğu gollerle 3-0 yendi. Karşılaşmanın henüz 3.dakikasında kazanılan penaltı atışında ise kaptan Necati Ateş, topu kalecinin kucağına bırakan isim oldu. Kadir Has Stadyumu'nda oynanan karşılaşmaya ev sahibi ekip Kayseri Erciyesspor'un vuruşu ile başlandı. 2.dakikada ceza sahasında elle oynama gerekçesiyle hakem Fırat Aydınus penaltı noktasını gösterdi. Kayseri Erciyesspor adına penaltı vuruşunu kullanmak için topun başına geçen Necati'nin vuruşunda kaleci Kaya topu kurtardı. 19.dakikada Necati'nin kullandığı köşe vuruşunda top Cenk Ahmet'in önünde kaldı. Cenk Ahmet'in ceza sahasına ortaladığı top Boye'nin röveşatasın da ağlarla buluştu ve skor 1-0 oldu. Bu golün yaklaşık 8 dakika sonrasında ise bu kez sahneye Drenthe çıktı. 27. dakikada Kayseri Erciyesspor'un baskısında Drenthe topu Konyaspor defansından kaptı. Defansı çalımlayan Drenthe`nin ceza sahası ön çizgisindeki sert vuruşunda meşin yuvarlak önce direğe çarptı ve sonrasında ağlarla buluştu. Drenthe'nin golü ile Erciyesspor, Torku Konyaspor karşısında 2-0 öne geçti. 34.dakikada ise Serdar Gürler, Konyasporlu Selim tarafından ceza sahası içinde düşürüldü. Hakem Fırat Aydınus penaltı noktasını gösterdi. Penaltı vuruşunu bu kez Vleminckx kullandı. Vleminckx'in vuruşunda top bir kez daha ağlarla buluştu ve Erciyesspor 3-0 öne geçen taraf oldu. Karşılaşmanın ilk yarısı Kayseri Erciyesspor'un 3-0'lık üstünlüğü ile tamamlanırken taraflar soyunma odasının yolunu tuttu.

K.ERCİYESSPOR 3-0 T.KONYASPOR

Mücadelenin ikinci yarısına ise Konyaspor'un vuruşu ile başlandı. 54. dakikada Hasan Kabze'nin pasında topla buluşan Merica'nın sert şutunda kaleci Zülküf topu yumruklayarak uzaklaştırdı. 60. dakikada Drenthe`nin kullandığı köşe vuruşunda direkt kaleye giden topu kaleci Kaya tokatlayarak kornere çeldi. 73. dakikada ise Cenk Ahmet'in pasında Vleminckx ceza sahası içinde kaleci ile karşı karşıya kaldı ancak yavaş hareket etmesi sonucu defans araya girerek topu kornere gönderdi. 80.dakikada Serdar Gürler'in ortasında Vleminckx`in kafa vuruşunda top direkten döndü. Dönen topu Boye tamamlamak istedi ancak top farklı bir şekilde auta çıktı. Uzatma süresinde de başka gol olmayınca Kayseri Erciyesspor, haftalardır beklediği galibiyet sevincini Konyaspor maçında yaşayan taraf oldu ve sahadan 3 puanı 3 golle alan taraf olarak ayrıldı. Erciyesspor bu skor ile puanını 20'ye yükseltirken, Torku Konyaspor 23 puanda kaldı. Erciyesspor puan durumunda ise averaj farkıyla 14.sıraya yerleşti.

Karşılaşma sonrasında konuşan Teknik Direktör Mehmet Özdilek, Beklediğimiz bir galibiyetti. Konyaspor karşısında pozisyon vermeden galibiyetle sahadan ayrıldık. Gelecek haftalar için umut oldu. Ancak önümüzde daha uzun haftalar var” diye konuştu.

Konyaspor Teknik Direktörü Aykut Kocaman ise kötü bir oyun sergilediklerini belirterek Fazla bir şey söylemek istemiyorum. Kötü bir oyun sergiledik ve neredeyse oyuna müdahil olmadan sahadan mağlubiyetle ayrıldık” dedi.



Spor a.ş.’nin bisikletçiler zirvede

‘11. yeşilay bisiklet turu’

Kayserispor-karagümrük biletleri satışa çıktı

Şimdi sırada karagümrük var

2024 avrupa spor şehri kayseri

Elit’in küçükleri büyük iş başardı

Kayserispor, Ümit Öztürk ile kaybetmiyor

Hacılar sahasında kaybetti

Talasgücü 3 puanı 2 golle aldı

Egemenlik kupası’na spor a.ş. damgası

Murat duman, tazminatını aldı gitti

Kayserispor pendik’i gözüne kestirdi

Spor a.ş.’nin okçukları yine zirvede

Ragbi yıldızlar grup birinciliği sona erdi

Kayserispor ‘atan’ için tahkim’e gidecek

Burak yılmaz hayal kırıklığı yarattı