Koopertifçi kadınlar ürünlerini görücüye çıkardı

Koopertifçi kadınlar ürünlerini görücüye çıkardı

İlimizde faaliyet gösteren kadın kooperatifleri tarafından üretilen ürünlerin görücüye çıktığı Kayseri Kadın Kooperatifleri Fuarı görkemli bir törenle kapılarını ziyaretçilere açtı.

Kayseri Dünya Ticaret Merkezi’nde yapılan açılış programına Vali Gökmen Çiçek, AK Parti Kayseri Milletvekilleri Hulusi Akar, Ayşe Böhürler, Murat Cahid Cıngı, Sayın Bayar Özsoy, Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, ilçe belediye başkanları, Kayseri Ticaret Odası Başkanı Ömer Gülsoy, protokol üyeleri, sosyal medya fenomenleri ve kadın kooperatifinin üyeleri katıldı.

Kadınlara yapılan yatırımın Türkiye’nin geleceğine yapılan yatırım olduğunu vurgulayan KTO Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Gülsoy şunları kaydetti “Bu fuarın açılmasına büyük gayret veren, kadın kooperatiflerini destekleyen valimiz başta olmak üzere tüm emeği geçenlere teşekkür ediyorum. Şehrimizde valimizin öncülüğünde kadın istihdamına katkı sağlamak, kadınlarımızın meslek edinmelerine imkan sunmak ve kadın girişimcilerimize destek vermek için kurulan kooperatiflerimiz çok güzel çalışmalara imza attıklarını da yakından takip ediyorum. Bugün de burada Kayserimizin güçlü ve üreten kadınlarının el emeği göz nuru ürünleri görücüye çıkıyor. Kadınlara yapılan yatırım, Türkiye’nin geleceğine yapılan yatırımdır diye düşünüyorum. Sürdürülebilir kalkınmanın yolu kadınlarımızla ekonomik sistemde hem iş gücü hem de girişimci olarak entegre etmekten geçiyor. Ben şimdiden hayırlı ve bereketli bir fuar diliyor, 16-25 Haziran’daki Fuar Günleri’ne tüm hemşehrilerimizi davet ediyorum”                                 

Büyükşehir Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç’ da emeği geçenlere şükranlarını sunarak şöyle konuştu “Sayın valimize teşekkür ediyorum. Sağ olsun onun önderliğinde Kayserimizde gerçekten kadınlara verilen bu fırsatı en iyi şekilde değerlendirdiniz. Bizler de yerel yöneticiler olarak üzerimize ne düşüyorsa onu yapma yolunda gayret gösterdik”                                                                                           

Vali Gökmen Çiçek2 de sadece 8 aylık bir süreçte başarılı bir aşamaya geldiklerinin altını çizerek şu bilgileri paylaştı  “Sadece 8 aylık bir sürede 22 tane kadın kooperatifini Belediye Başkanımızla beraber kalkındırdık. Başkanımız para verdi ve 22 kooperatifi hem iş yerleri olarak organize ettik ilçe belediyelerimiz ve kaymakamlarımızla beraber. Yerlerini hazırladık, üretime başladılar, satış yaptılar, pazarlama yaptılar, e ticaret ağına girdiler ve şimdi lansman zamanı geldi. Sadece 8 ayda herhalde bir tek Kayseri’de oldu. Kayserili kadınları kutluyorum. Kaymakamlarımız ve belediye başkanlkarımız gerçekten çok çaba sarf ettiler. Hepsine teşekkür ediyorum”               

AK Parti Kayseri Milletvekili Hulusi Akar ise, “Gerçekten 8 ayda bu kadar iş yapılır mı? Kayseriyse yapılır. Kayseri yapar. Sayın valimizi kutluyorum” diyerek başladığı sözlerini şöyle noktaladı “ Çok değerli kardeşlerimi başarılarından dolayı kutluyorum. Bu çalışmaların bir başlangıç olmasını temenni ediyorum. Bundan sonra inşallah valimizin, belediye başkanımızın koordinatörlüğünde arkadaşlarımızın destekleriyle bu çalışmaların çok daha ileri gideceği inancıyla herkesi bir kere daha sevgi ve saygıyla selamlıyorum”                  

Konuşmaların ardından açılış kurdelesi kesilerek, protokol üyeleri tarafından 22 kadın kooperatifinin ürettiği ürünlerin sergilendiği fuar alanı gezilirken fuarın 25 Haziran tarihlerinde misafirlerini ağırlayacağı öğrenildi.                                                                             

 



yol yenileme çalışmaları ile ulaşım ağı genişliyor

Kabakcı'dan halk oyunları ekibine tebrik

Bilgi yarışmasını 'Melikgazi Merkez Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi' kazandı

“Kentsel dönüşümün can damarı olan ana yolu tamamlıyoruz”

Vali Çiçek, öğrencileri ilmek ilmek işliyor

Türkiye’nin gözde turizm mekanı olacak

Talas Sporcu Fabrikası göğüs kabartıyor

Bilim Merkezi'nden Kız Çocukları Günü'ne özel söyleşi

Brüksel’de Avrupalılara hitap edecek

Avrupa Spor Şehri Kayseri'ye "Spor Köyü" Projesi

Bir daireyi farklı kişilere sattığı iddia edilen müteahhidin yargılanmasına başlandı

Öğrenciler Mareşal Fevzi Çakmak’ı andı

2 bin 543 adet hobi bahçesi için 22 bini aşkın kişi başvurdu

Kayseri OSB Sağlık Merkezi yapımı için çalışmalar başladı

Hürmetçi Sazlığı'na ziyaretçi merkezi

“Çözüm merkezi, Kayseri’nin en torpilli numarasıdır”