KOSB HEYETİ,

KOSB HEYETİ,

MOSKOVA BÜYÜKELÇİSİ ÜMİT YARDIM´I ZİYARET ETTİ?

22-26 Kasım 2015 tarihlerinde Moskova´da düzenlenen ? Mebel 2015 Mobilya Fuarı ? nı gezmek maksadı ile Osb Başkanlığı´nın organizesinde Moskova´ya giden Kayseri Heyeti Türkiye´nin Moskova Büyükelçisi Ümit Yardım´ı makamında ziyaret etti? Ziyarette Kayseri Heyeti´nde yer alan Vali Yardımcısı Mehmet Emin Avcı´da iştirak etti?
22-26 Kasım 2015 tarihlerinde Moskova´da düzenlenen ? Mebel 2015 Mobilya Fuarı ? için Rusya´nın başkenti Moskova´ya giden heyette yer alan Vali Yardımcısı Mehmet Emin Avcı, Hacılar İlçe Kaymakamı Yasin Tıkdağ, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı İl Müdürü Kamil Akçadırcı, Kayseri Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Tahir Nursaçan, Hacılar İlçe Belediye Başkanı Doğan Ekici, , ORAN yetkilileri, KOSB Yönetim Kurulu Üyeleri Seyhan Arifoğlu, Şeref Özdemir ve beraberindeki heyet, Türkiye´nin Moskova Büyükelçisi Ümit Yardım´ı makamında ziyaret etti.
Makamında Anavatan´dan gelen konuklarını ağırlayan Büyükelçi Ümit Yardım yaptığı değerlendirmede "Rusya Federasyonu´nda iş adamlarımız yaklaşık 30 yıldan beri çeşitli sektörlerde faaliyet gösteriyor. Bu ülke iş adamlarımız için önemli bir pazar. Fuar ve benzeri etkinlikler girişimciler için bir fırsat olarak değerlendirilmesi gerekiyor. Rusya´da Türk İş Adamlarının kurmuş olduğu dernekler ticari faaliyetlere öncülük ediyor. Ülkemiz sanayisine önemli katkıları olan Kayseri vilayetinin Rusya´da daha etkin bir şekilde tanıtımı ve ticari ilişkilerin geliştirilmesi için özel tanıtım günleri düzenlenmesi ve Rusya´daki basın yayın organlarında yer alması konusunda çaba ve gayret gösterilmesi çok yerinde olacaktır. Ticari ilişkilerin artırılması amacıyla turizm ağırlıklı olarak Denizli´den de heyetler geliyor. Diğer vilayetlerimizden de Rusya´ya çeşitli sektörlerden heyetler geliyor. Rusya´da birkaç yıldan beri ekonomik kriz yaşanmakla beraber, bu durum kalıcı değil. Bu ülkeye yapılacak olan organizasyonların bir bütünlük içerisinde ele alınması halinde daha kısa zamanda olumlu sonuçlar alınabilir" ifadesini kullandı?.
Ziyarette gösterdiği konukseverlik ve yakın ilgiden dolayı Büyükelçi Yardım´a şükranlarını sunan Vali Yardımcısı Avcı ve KOSB Yönetim Kurulu Başkanı Nursaçan ilerleyen zamanlarda Rusya ile olan ticaret hacminin genişletilmesine yönelik çalışmalara destek talep ettiler?
Öte yandan Moskova seyahati ve hedeflenen sonuçlar konusunda büyükelçi Ümit Yardım´a bilgilendirme yapan KOSB Başkanı Tahir Nursaçan, " Moskova´da, KOSB´ta faaliyet gösteren firmaların ürünlerini sergileyecekleri bir teşhir merkezi oluşturulması imkanlarının araştırıldığını belirterek ilimizdeki ticaret, turizm ve benzeri konulara ilişkin ayrıntılı bilgiler sunuldu.
Ziyaretin sonunda KOSB Yönetim Kurulu Başkanı Tahir Nursaçan tarafından Büyükelçi Ümit Yardım´a ? KOSB Marka´ adı altında 3 ayda bir yayınlanan dergi takdim edilerek, içeriği hakkında bilgiler verildi.



"Mart ayında 159 ülkeye 323 milyon 447 bin dolar ihracat yaptık"

"Kayseri’nin ihracatı aylık bazda artmaya devam ediyor"

Başkan Büyüksimitci: "Kayseri’nin yıllık ihracatı yüzde 17,7 oranında arttı"

Başkan Gülsoy: Şubat ayında 143 ülkeye 314 milyon 61 bin dolar ihracat yaptık"

"Suriyeliler gidince batacaksak bugün gitsinler batalım"

“Kayseri pastırması AB coğrafi işaret tescili alan 22’nci ürün olacak”

“İstihdamdaki artış, üretimi ve ihracattaki artışı tetikleyecektir”

Aralık ayında 150 ülkeye 308 milyon 759 bin dolar ihracat yaptık”

Tomarza'nın kabak çekirdeğinin pazarı genişleyecek

Erciyes Kayak Merkezi İngilizlerin dikkatini çekiyor

“2023 yılı ihracat rekoru tüm sanayicilerimizin başarısıdır”

Erciyes Kayak Merkezi'ne sezonun ilk charter seferi Çekya Cumhuriyeti’nden

"İşsizlik rakamındaki gerileme sevindiricidir"

Tomarza'da kabak çekirdeğinde seri üretime geçildi

Erciyes Anadolu Holding'ten "ihracat" başarısı

155 ülkeye 299 milyon 822 bin dolar ihracat yaptık