KOSB YÖNETİMİ ARAŞTIRMA PROJELERİ

KOSB YÖNETİMİ ARAŞTIRMA PROJELERİ

SERGİSİNDE ÖĞRENCİLERLE BULUŞTU

HABERİ İZLE

TÜBİTAK tarafından düzenlenen 46. Ortaöğretim Öğrencileri Araştırma Projeleri Yarışması Kayseri bölge sergisinde yer alan bilimsel projeleri geliştiren öğrencilerle bir araya gelen Kayseri Organize Sanayi Bölgesi (KOSB) Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Hasyüncü, öğrencilere deneyimlerini aktardı.
Erciyes Üniversitesi Süleyman Demirel Spor Salonu'nda ortaöğretim öğrencilerinin projelerini inceleyen Ahmet Hasyüncü ve OSB Yönetim Kurulu Üyeleri ardından İletişim Fakültesi Konferans Salonu'nda öğrencilerle bir araya geldi. Programa Kayseri Organize Sanayi Bölgesi Yönetiminin yanı sıra Erciyes Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Murat Doğan, TÜBİTAK Kayseri Bölge Koordinatörü Prof. Dr. Sebahattin Ünalan, Erciyes Üniversitesi İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Hamza Çakır ile sergide projeleriyle yer alan öğretmen ve öğrenciler katıldı.
Hasyüncü, öğrencilere yönelik yaptığı konuşmada ülkemizi ileriye taşımak için özellikle teknolojik çalışmalara önem verilmesi gerektiğini vurguladı. Ortaöğretim Öğrencileri Proje Yarışması'nın öğrencilerin teknolojik alana yönelmesinde büyük önem taşıdığına dikkat çeken Hasyüncü Büyüyen ve gelişen Türkiye açısından teknolojik yatırımlar önem taşımaktadır. Sergide 100'ün üzerinde önemli proje geliştirilmiş ve gençlerimiz henüz ortaöğretim çağında bu çalışmalara imza atmışlar. Bizler ülke olarak bu tür çalışmaları destekleyerek gençlerimizin önünü açmalıyız” dedi.
Özellikle ortaöğretim çağında sergilenen projelerin ayrı bir övünç kaynağı olduğunu ifade eden Hasyüncü Eğitim hayatımızın her alanında büyük önem taşımaktadır. Bu projelerin ortaya çıkmasında büyük emekleri olan öğretmenlerimizi ve henüz yolun başındaki öğrencilerimizi başarılı çalışmalarından dolayı tebrik ediyorum. Öğrencilerimizin heyecanı ve özverisi bizleri son derece mutlu etti” şeklinde konuştu.
Kayseri Organize Sanayi Bölgesi hakkında da bilgi veren Hasyüncü, OSB'nin son yıllarda teknolojik gelişmeleri yakından takip ettiğini söyledi.
Ahmet Hasyüncü, konuşmasında 1976 yılında kurulan Kayseri Organize Sanayi Bölgemiz, en büyük ivmeyi 2004 yılında gerçekleştirmiştir. 2015 yılına geldiğimizde ise binin üzerinde tesisle 24 milyon metrekare alan genişliğine ulaşılmış olup, yüzde 300 büyüme kaydederek Türkiye'nin en büyük Organize Sanayi Bölgelerinden biri haline gelmiştir” dedi.
Binden fazla firma sayısıyla Kayseri'de ve bölgede büyük bir istihdam olanağı sağlandığına dikkat çeken Hasyüncü, Her geçen gün büyüyen ve sürekli kendisini yenileyen bölgemiz üretimin yanı sıra istihdam alanında da büyük atılım gerçekleştirdi. 10 yıl önce yaklaşık 20 bin olan istihdam sayısı 60 bini aşarak bu alanda da önemli bir gelişme gösterdik. Başta Kayseri'miz olmak üzere bölge adına da önemli bir gelişmedir” şeklinde konuştu.
Programın tamamlanmasının ardından OSB yönetimi ile öğrenciler yemekte bir araya geldi.



SMA TİP 1 Hastası ‘ÖYKÜ’ İçin Kritik Süreç

Başkan Çolakbayrakdar Erkilet sakinleriyle buluştu

Büyükşehir’in Engelsiz Yaşam Merkezi, ‘ikinci yuva’ oldu

Çocuklar yeteneklerini bu üniversitede keşfedecekler

KAYÜ Rektörü; çok kitap okuyan öğrencileri ödüllendirdi

Melikgazi’de sağlık turizmi projesi ile iyileşirken keşfedin, keyif alın, dinlenin

Büyükkılılç; Nakliyeciler Sitesi esnafına yeni projesi "lojistik merkezini" anlattı

Başkan Palancıoğlu hakemler ile bir araya geldi

Kayseri’de 27 Mart Tiyatro Günü için tören düzenlendi

“Çok kıymetli bir hazine Talas'ta”

Başkan Büyükkılıç, Felahiye’ye verdiği kombi sözünü tuttu

Başkan Yalçın ‘Bizim Semtin Gençleri’ ile buluştu

Murat Cahid Cıngı: “Biz inşaat kısmını hallettik bundan sonra beyinlere yatırım yapmak lazım”

Başkan Gülsoy: “Tüm üretici ve tüccarlarımızı yılsonuna kadar fiyat arttırmamaya davet ediyorum”

İntiharı Önleme İl Koordinasyon Kurulu Vali Çiçek Başkanlığında Toplandı

Başkan Palancıoğlu: "Melikgazimize 'Dahiler Kolejini kazandırmak istiyoruz"