KÖTÜ NİYETLİ ESNAF´A TÜKETİCİLER BİRLİĞİNDEN UYARI

KÖTÜ NİYETLİ ESNAF´A TÜKETİCİLER BİRLİĞİNDEN UYARI

?ONLAR İÇİN SIKINTILI BİR SÜREÇ BAŞLIYOR

   Tüketiciler Birliği Genel Merkezi´nin Kayseri´ye taşınmasının ardından, Kayseri´ye olumlu etkileri olacağını müjdeleyen Genel Başkanı Mahmut Şahin, hileli ve kötü niyetli esnafı uyardı, ?tüketicinin saflığını temizliğini kullanan, bir takım hilelere başvuran esnaf için sıkıntılı bir süreç başlıyor.? Diyen Şahin, Haber Ekibimize özel açıklamalarda bulundu.
Tüketiciler Birliği Genel Başkanı Mahmut Şahin, haber ekibimize yapmış olduğu açıklamalarda, İstanbul´da bulunan Genel Merkezin Kayseri´ye gelmesinin, ilimiz sakinlerine nasıl yansıyacağı konusunda bilgiler verdi. Bu tüketicilere daha iyi yansıyacak dedi ama kötü niyetli esnafı da uyardı, ?onlar için sıkıntılı süreç başlıyor? diye konuştu; şahin şöyle konuştu.
? genel merkezin ilk defa Anadolu´da bir şehre gelmesi adete Kayseri´nin pilot bir şehir olması anlamına geliyor. Yani pilot bir uygulama yapılacak burada. Kayseri´de olan esnafa tüketici oldukları alanda faydası oluğu gibi bütün tüketicilere faydası olacak ama tüketiciye yanlış yapan, tüketicinin saflığını temizliğini kullanan, bir takım hilelere başvuran esnaf için de çok müjdeli bir haber değil bu. Onlar için sıkıntılı bir süreç başlıyor.?
Genel Başkan Şahin sözlerinin devamında tüketicilerin bilinçlendirilmesi adına ellerinden gelen herşeyi yapacaklarını, hatta sorunları çözmek adına dernek binasında nöbetçi danışman olacağını müjdeledi;
?Biz Kayseri´nin merkezinde bir genel merkezi topladık. Burada tüketici hukukuna hakim bir arkadaşımızın her gün nöbetçi olarak kalacak, tüketici buraya sorununu çözmeye geldiğinde bütün sorularına cevap alarak çıkmış olacak. Bir süre sonra sürekli muhattap olduğumuz esnaflarla ki bastırdığımız broşürlerle, çıkığ kendileriyle tanışacağız, hep söylüyorum bir insan tükettiği her şeyi üretemez, o yüzden esnafla bir diyaloğa gireceğiz. Esnasla tüketicinin haklarını hatırlatacağız. Bu aynı zamanda şunu da beraberinde getirecek, bir süre sonra esnaf bütün satışlarını, satış sonrası hizmetlerini kanuna göre yapıp, ne karşıdakini üzecek ne de kendisi üzülecek. Bu şekilde hem de müşteri portföyü daha da artacak, neden? Çünkü hep kanuni davranıyor ve karşıdakinin kanuni haklarını bilerek işlerini yapıyor, dolayısıyla karşı tarafta da bir memnuniyet hasıl olacak. Kendi işleri de artacak. Buna da katkımız olacak. Tüketiciler birliği bu ülkede sadece tüketenlerin değil, aslında üretenlerin ekonomik dengenin de bir garantörü olarak faaliyetlerine devam edecek.?
HABER: M. EMRE KİPMAN



Akrep yedikten sonra hayatını kaybeden adam toprağa verildi

Ahmet Özsarıyıldız hayatını kaybetti

Eşini rehin alan şahsı böyle ikna etti: "Ben sana kurban olurum"

Başkan Büyükkılıç, eşi ile 'Kayseri Yağlaması' yaptı

Sedat Kılınç’ın acı günü

Kayseri’de yılın ilk bebeği ‘Ceylin’ oldu

Can dostların huzurlu yuvası Talas Pati Evi

Annesinin böbreği sayesinde hayata tutundu

Kayseri’de 26 farklı noktada 302 polis ile asayiş uygulaması

AK Parti İlçe Başkan Yardımcısı son yolculuğuna uğurlandı

Down sendromlu Büşra'nın gelinlik hayali gerçek oldu

Melikgazi’de geleneksel salça kaynatma günleri başlıyor

Ağabeyini sırtında taşıyor

Büyükkılıç, İmam Hatipliler Derneği Aile Pikniği'ne Katıldı

Sinemaya Günleri Belsin ve Kazım Karabekir ile Devam Etti

Kuru ekmek satarak geçinmeye çalışıyor