KÖTÜ YAPIDAN ÖLEN SAYISI 100 BİN

KÖTÜ YAPIDAN ÖLEN SAYISI 100 BİN

JEOLOJIMühendisleri Odası başka¬nı Adnan Evsen, Türkiye’nin deprem bi¬lançosunu açıklayarak şok bir iddiayı’da gündeme getirdi. Evsen, tarih boyunca meydana gelen depremlerden ölenlerin birçoğunun depremlerden değil kötü ya¬pıdan kaynaklandığ

Kasım ayının deprem ayı olduğunu açık­layan Evsen, “Kasım ayı depremler tarihi açısından hiç de fakir sayılmayacak bir aydır. 12 Kasım 1999 Bolu-Düzce depre­mi, 12 Kasım 2008 Kayseri-Güneşli dep­remi, 9 Kasım 2011 Van-Edremit dep­remi, Kasım ayında meydana gelen bel­li başlı depremler arasındadır” dedi. Kayseri’nin şimdiye kadar en fazla 5,3 büyüklüğünde bir deprem yaşandığı­nı belirten Evsen, “12 Kasım 2008 günü, 16,03’de 4,9 büyüklüğünde gerçekleşen Güneşli depremi Kayserinin son yıllar­da yaşamış olduğu en büyük depremidir. 1930 yılında başlayan aletsel kayıtlardan sonra 21 Şubat 1940 yılında gerçekle­şen Erciyes 5,3 ve Yeşilhisar 5,2 merkez­li depremler Kayseri’de ilk defa ölçülmüş aletsel dönemdeki en büyük depremleri­dir” diye konuştu.

 

Türkiye’de şimdiye kadar meydana ge­len depremlerde ölenlerin, depremler­den kaynaklanmadığını ileri süren Ev­sen, “Türkiye’de tarihsel ve aletsel dö­nemde gerçekleşen depremlerden toplam yüz bin civarında insanımız hayatını kay­betmiştir. Deprem sebebiyle oluşan fay­lardan bugüne kadar sadece bir kişi ha­yatını kaybetmiştir. Diğer vatandaşları­mız ise hayatını kötü yapıdan kaybetmiş­tir” şeklinde konuştu.



Büyükkılıç'tan "Kitap Kafe" Projesi

Özdoğan; yeni hizmet binasını inceledi

Kayseri Liseliler buluştu

İşaret diliyle ‘afeti’ öğrendiler

Yıldırım Beyazıt mahallesinde kat karşılığı ihale yapılacak

Büyükkılıç'tan "Kitap Kafe" Projesi

Özdoğan; yeni hizmet binasını inceledi

Küçük Dostlar Kedi Kasabası’na bir yılda rekor ziyaret

3 milyon 700 bin TL’lik Hobim Arıcılık Projesi’nde kuralar çekiliyor

Başkan Büyükkılıç ve Üzüm’den Palancıoğlu’na ziyaret

19 Mayıs'a özel "plaj voleybolu" turnuvası

Mahmut Arıkan: “Yerel basın kan ağlıyor”

Patent Tescil Başvurusu’nda ilk 4’te yerini aldı

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı KAYÜ’de konferans verdi

Kayseri OSB'de 3. nizamiyenin temeli atıldı

‘9. Uluslararası Erciyes Tıp Tıbbi Genetik Kongresi’ başladı