KREDİ GARANTİ FONU TANITILDI

KREDİ GARANTİ FONU TANITILDI

HASNALÇACI ?KALKINMANIN TEMELİNİ ÜRETİMDEKİ İVME OLUŞTURU?

 

Kayseri Ticaret Odası ve Kredi Garanti Fonu tarafından ortaklaşa gerçekleştirilen ´Kredi Garanti Fonu Konulu Bilgilendirme Toplantısı´ na ilimiz iş dünyası temsilcilerinin ilgisi yoğun olurken, toplantıda konuşan KTO Başkan Yardımcısı Celal Hasnalçacı ?Kalkınmanın temelini üretimdeki ivme oluşturur? değerlendirmesinde bulundu?
OSB Konferans Salonu´nda gerçekleştirilen ve ilimiz iş dünyası temsilcilerinin yoğun ilgi gösterdiği toplantı da konuşan Ticaret Odası Başkan Yardımcısı Celal Hasnalçacı, katılımcıları Kredi Garanti Fonu hakkında bilgilendirerek "Kalkınmanın ve gelişmenin yolu her alanda dünden daha iyi düzeye ulaşmaktan geçmektedir. Kalkınmanın temel taşlarından biride üretimde yakalanacak ivmedir. Ülkemizde üretimin yüzde 95 gibi büyük bir çoğunluğu küçük ve orta ölçekli işletmeler yani KOBİ´ler eliyle gerçekleşmektedir. Büyüme ve gelişmek için üretimde artış sağlanabilmesi için yeni yatırımların zahiri olduğu bir gerçektir. Yeni yatırımların yapılabilmesi ise sermaye varlığına bağlıdır. Öz kaynakların yeterli olmadığı zamanlarda kredi desteği önem arz etmektedir. KOBİ´lerin sermaye konusunda yaşadıkları sıkıntılarda kredi sağlama yöntemi ile çözülmektedir. Kredi Garanti Fonu ve diğer firmalar bu sermayenin temini konusunda etkin çözüm yolları olarak görülmektedir. Kredi Garanti Fonu şehrimizde faaliyet gösteren KOBİ´lerin yanı sıra diğer sektörlerde firmalara da destek olan bir kuruluştur" ifadesini kullandı.
Daha sonra kürsüye gelen Kredi Garanti Fonu Şube Müdürü Haluk Soylu ise katılımcılara slayt eşliğinde Kredi Garanti Fonu´nu tanıtıp, fon hakkında detaylı bilgiler verdi. Soylu işini geliştimek isteyen ve yeni yatırımlar yapma arzusunda olan herkese Kredi Garanti Fonu olarak destek verebileceklerini belirterek kapılarının her daim iş dünyasına açık olduğunu vurguladı?



Başkan Büyüksimitci: "Kayseri’nin yıllık ihracatı yüzde 17,7 oranında arttı"

Başkan Gülsoy: Şubat ayında 143 ülkeye 314 milyon 61 bin dolar ihracat yaptık"

"Suriyeliler gidince batacaksak bugün gitsinler batalım"

“Kayseri pastırması AB coğrafi işaret tescili alan 22’nci ürün olacak”

“İstihdamdaki artış, üretimi ve ihracattaki artışı tetikleyecektir”

Aralık ayında 150 ülkeye 308 milyon 759 bin dolar ihracat yaptık”

Tomarza'nın kabak çekirdeğinin pazarı genişleyecek

Erciyes Kayak Merkezi İngilizlerin dikkatini çekiyor

“2023 yılı ihracat rekoru tüm sanayicilerimizin başarısıdır”

Erciyes Kayak Merkezi'ne sezonun ilk charter seferi Çekya Cumhuriyeti’nden

"İşsizlik rakamındaki gerileme sevindiricidir"

Tomarza'da kabak çekirdeğinde seri üretime geçildi

Erciyes Anadolu Holding'ten "ihracat" başarısı

155 ülkeye 299 milyon 822 bin dolar ihracat yaptık

yapısal reformlara odaklanılmasını isabetli buluyoruz

Dünyanın ilgisini çekecek "turizm" yatırımları