KREDİ ÖDEMELERİMİZİN ÖTELENMESİNİ TAKSİTLERİMİZİN DE UZATILMASINI İSTİYORUZ

KREDİ ÖDEMELERİMİZİN ÖTELENMESİNİ TAKSİTLERİMİZİN DE UZATILMASINI İSTİYORUZ

Kayseri Oto Galericiler Sitesi Başkanı Bilal Atabey, “Bizlerde ikinci el oto alım satımcı olarak kredi kullanıyoruz. Bu nedenle bizimde kredi ödemelerimizin ötelenmesini, taksitlerimizin de uzatılmasını istiyoruz” dedi.

Kayseri Oto Galericiler Sitesi Başkanı Bilal Atabey, “Türkiye'de ekonominin iki ayağı vardır. Bunlardan biri inşaat diğeri de otomotiv sektörü. Bu sektörler iyi gidiyorsa ekonomi iyidir iyi gitmiyorsa kötü demektir. Bizler bu sektörün canlanması için elimizden gelen çabayı sarf ediyoruz. Türkiye genelinde 15 ana bayisiyle, bin 200 yetkili satıcısı, bin 300 yan sanayisiyle 50 bin ticaret erbabı çalışanıyla bu işi yapmaya çalışıyoruz. Dışarıda yapılan ikinci el oto alım satımı seyyar alım satım bize çok zarar vermekte. Bizler burada sigortasını yatıran, istihdam sağlayan, kira ve vergi ödeyen ve ailesini bu işten geçindiren insanlar olarak dışarı da yapılan ticaret bize çok büyük eksiklik getirmektedir. Bunun için dışarıda yapılan seyyar alım satımın bitirilmesini istiyorum” diye konuştu.
Rent a Car ruhsatı adı altında ticaret yapıldığını belirten Atabey, “Rent a Car'a ben karşı değilim fakat ret a car adı altında yapılan ikinci el oto alım satımı bizi çok sıkıntıya sokmakta. İleriye dönük ticaretin daha iyi olabilmesi için bizim desteklenmemiz gerekmektedir. Biz devletimizden bu güne kadar çok büyük yardım görmedik” ifadelerini kullandı.
Devletten destek isteyen Atabey, “Bizlerde ikinci el oto alım satımcı olarak kredi kullanıyoruz. Bu nedenle bizimde kredi ödemelerimizin ötelenmesini, taksitlerimizin de uzatılmasını talep ediyorum. Çünkü ikinci el oto çok önemli bir sektör. Senede 4 milyona yakın ikinci el oto alım satımı yapılıyor. Bu 4 milyon demek devlete çok büyük katkı sağlanması demek. Ben yediveren gülleri diye tabir ediyorum. Neden diye sorarsanız. Benzin alıyoruz vergi ödüyoruz. Araç alıyor ve ÖTV ödüyoruz. Her türlü vergiyi cebimizden devlete ödeyen insanlarız. Bizim desteklenmemiz devletimiz ve milletimizin huzuru için iyi olacağını düşünüyorum” şeklinde konuştu.
Akaryakıt zamlarının kendilerini etkilediğini söyleyen Atabey, “Birde işlerimizin son zamanlarda düşüş sebeplerinden biriside Orta doğuda yaşanan krizin sıkıntısı, benzin, mazot, gaz gibi ürünlerde yaşanan fiyat artışları bizim işimize sekte vurmaktadır. Mesleğin ihtisaslaşması açısından ticaretin yerinde yani bir ilde oto galerisi varsa dışarıda yapılan ticaret uygun değildir. Yapanlara cezai müeyyide uygulanacaktır deniliyor bunun için dışarıda yapılan ticaretin bitirilmesini talep ediyorum.
Vatandaşın yıpranmaması ve sıkıntıya düşmemesi için ticaretlerini vergi mükellefiyeti altında yapsınlar. Vergi dairesinin başlatmış olduğu bir çalışma var. Aşağı yukarı Türkiye'ye 700 bin kişi tespit edilmiş. 700 bin kişiye de mektup gönderilmiş çok büyük cezalarla karşı karşıya kalıyorlar” ifadelerini kullandı.

 



"Mart ayında 159 ülkeye 323 milyon 447 bin dolar ihracat yaptık"

"Kayseri’nin ihracatı aylık bazda artmaya devam ediyor"

Başkan Büyüksimitci: "Kayseri’nin yıllık ihracatı yüzde 17,7 oranında arttı"

Başkan Gülsoy: Şubat ayında 143 ülkeye 314 milyon 61 bin dolar ihracat yaptık"

"Suriyeliler gidince batacaksak bugün gitsinler batalım"

“Kayseri pastırması AB coğrafi işaret tescili alan 22’nci ürün olacak”

“İstihdamdaki artış, üretimi ve ihracattaki artışı tetikleyecektir”

Aralık ayında 150 ülkeye 308 milyon 759 bin dolar ihracat yaptık”

Tomarza'nın kabak çekirdeğinin pazarı genişleyecek

Erciyes Kayak Merkezi İngilizlerin dikkatini çekiyor

“2023 yılı ihracat rekoru tüm sanayicilerimizin başarısıdır”

Erciyes Kayak Merkezi'ne sezonun ilk charter seferi Çekya Cumhuriyeti’nden

"İşsizlik rakamındaki gerileme sevindiricidir"

Tomarza'da kabak çekirdeğinde seri üretime geçildi

Erciyes Anadolu Holding'ten "ihracat" başarısı

155 ülkeye 299 milyon 822 bin dolar ihracat yaptık