KSMMMO AKADEMİ´NİN TEŞVİK HESAPLAMA PROGRAMI YAYINDA

KSMMMO AKADEMİ´NİN TEŞVİK HESAPLAMA PROGRAMI YAYINDA

Yedikaya geliştirdikleri program ile SGK teşviklerinden daha fazla yaralandıklarını söyledi

Kayseri SMMMO Oda Başkanı Ali Yedikaya´nın katılımı ile gerçekleştirilen ruhsat teslim töreninde yaptığı açıklamada, ?Sosyal Güvenlik Kurumunun teşviklerinden meslek mensuplarının en uygun şekilde yararlanarak, mükelleflerine daha iyi hizmet vermek, teşviklerden yararlanırken hatayı en aza indirmek ve daha çok teşvikten aynı anda yararlanılmasını sağlamak için önemli bir adım attıklarını? söyledi.

Ailelerin ve üyelerin katılımıyla gerçekleştirilen ruhsat teslim töreninde zorlu ve yorucu bir süreçten geçerek ruhsatlarını alan meslek mensuplarına teşvik programı hakkında bilgi veren Yedikaya geliştirdikleri program ile SGK teşviklerinden daha fazla yaralandıklarını söyledi.

SGK Teşviği Nedir?

İstihdamın artmasını ve işsizliğin azalmasını sağlamak amacıyla SGK´nın, belirli kanunlara göre çok sayıda işvereni ve çalışanı teşviklerle desteklemesidir. Teşviklerden yararlanmak için çalışan sayısında belirli bir sınır yoktur, yani küçük veya büyük çaplı tüm işyerleri bu hakka sahiptirler.

Yurtdışına Götürülen/Gönderilen Sigortalılar için 5 Puan İndirim (5510 sayılı Kanun), Malullük, Yaşlılık ve Ölüm Sigortası İçin 5 Puanlık İndirim (5510 sayılı Kanun), İlave 6 Puanlık İndirim (5510 sayılı Kanun), Yatırımlarda Devlet Yardımları Hakkındaki Teşvik (5510 sayılı Kanun), İşsizlik Ödeneği Alanlara Teşvik (4447 sayılı Kanun), 4447 İlave İstihdam Teşviki (Geçici 19. Md.), 4447 İlave İstihdam Teşviki (Geçici 20. Md.), Genç, Kadın ve Mesleki Belge Sahiplerine Yönelik Teşvik (4447 sayılı Kanun), Mesleki Eğitim Alanlara İlave İstihdam Teşviki (6111 sayılı Kanun), İşbaşı Eğitim Teşviki (4447 sayılı Kanun), İşveren Desteği (4447 sayılı Kanun), Kültür Yatırımları Teşviki (5225 sayılı Kanun), Engelli Sigortalı İstihdamına Yönelik Teşvik (4857 sayılı Kanun), AR-GE Teşviki (5746 sayılı Kanun) gibi birçok SGK teşviki vardır.

Bu teşviklerden kimlerin yararlanıp kimlerin yararlanamadığı konusunun araştırılması, Meslek Mensuplarımızın kıymetli zamanlarını almaktadır.Meslek mensuplarımızın teşvikleri hesaplanmasında ve raporlaştırmasında çok fazla vakit kaybı yaşıyor olması ve zaman zaman hatalar yapması, Kayseri SMMMOdası Yönetim Kurulunuharekete geçirmiş ve geliştirmiş olduğumuz teşvik programı sayesinde, rapor hazırlama ve hesaplama işlemi çok kolay hale gelmiştir. Değerli Meslek Mensuplarımızın iş yükünü hafifletmek adına yapmış olduğumuz bu hizmet TEMMUZ ayı itibariyle kullanıma sunulmuştur. Kayseri SMMM Odası olarak vermiş olduğumuz hizmetlere bir yenisini daha eklemenin haklı gururunu yaşamaktayız.


Haber Kaynak : KURUM BÜLTENİ

Başkan Büyüksimitci: "Kayseri’nin yıllık ihracatı yüzde 17,7 oranında arttı"

Başkan Gülsoy: Şubat ayında 143 ülkeye 314 milyon 61 bin dolar ihracat yaptık"

"Suriyeliler gidince batacaksak bugün gitsinler batalım"

“Kayseri pastırması AB coğrafi işaret tescili alan 22’nci ürün olacak”

“İstihdamdaki artış, üretimi ve ihracattaki artışı tetikleyecektir”

Aralık ayında 150 ülkeye 308 milyon 759 bin dolar ihracat yaptık”

Tomarza'nın kabak çekirdeğinin pazarı genişleyecek

Erciyes Kayak Merkezi İngilizlerin dikkatini çekiyor

“2023 yılı ihracat rekoru tüm sanayicilerimizin başarısıdır”

Erciyes Kayak Merkezi'ne sezonun ilk charter seferi Çekya Cumhuriyeti’nden

"İşsizlik rakamındaki gerileme sevindiricidir"

Tomarza'da kabak çekirdeğinde seri üretime geçildi

Erciyes Anadolu Holding'ten "ihracat" başarısı

155 ülkeye 299 milyon 822 bin dolar ihracat yaptık

yapısal reformlara odaklanılmasını isabetli buluyoruz

Dünyanın ilgisini çekecek "turizm" yatırımları