KTB BAŞKANI ÜNLÜ,

KTB  BAŞKANI  ÜNLÜ,

?BUZAĞI İÇİN TEŞVİK PRİMİ VERİLMELİ ?

Kayseri Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkanı Şaban Ünlü, et fiyatlarının düşmesi için dişi hayvanların kesilmesinin önlenmesi gerektiğini belirterek, "Yeni doğmuş buzağıya verilecek teşvik primi ile hayvanın doğuştan kayıt altına alınması sağlanmalıdır" değerlendirmesinde bulundu?

Ticaret ve sanayide öne çıkan Kayseri´nin tarım ve hayvancılık alanlarında da da ciddi potansiyele sahip olduğunu belirten Ticaret Borsası Başkanı Şaban Ünlü, özellikle sucuk ve pastırma üretiminden dolayı et fiyatları konusunda alınacak önlemlerin yararlı olacağını söyledi. Şaban Ünlü, Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı´na verdiği raporunda şu önerileri sıraladı:   "Süt besiciliğinin yaygınlaştırılarak geliştirilmesi; hayvan neslinin sürekliliği için gerekli olan anaç hayvanların soyunun devam ettirilmesi gerekmektedir. Et fiyatlarındaki artışın önlenmesi açısından dişi hayvan kesimlerini önlemek ve ana olmadan dana olmaz prensibinden yola çıkarak yeni doğmuş buzağıya verilecek teşvik primi ile hayvanın doğuştan kayıt altına alınması sağlanacaktır. Yem bitkileri üretimi; yem fiyatlarının ve kalitesinin uygun hale getirilmesinde alınacak önemli bir tedbirdir. Canlı hayvan ithalatı, piyasanın rahatlaması için geçici bir tedbirdir. Bunun için karkas etten ziyade damızlık besi hayvanı ithalatı tercih edilmelidir."

Ticaret Borsası Başkanı ve aynı zamanda pastırma-sucuk üretecisi  Şaban Ünlü, ülke genelinde büyük ve küçükbaş hayvancılık alanında çoban sıkıntısı çekildiğini de belirterek, "Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, sürü yönetimi yapacak kişilerin sayısını ve donanımını artıracak tedbirler almalıdır.Küçükbaş hayvancılık konusunda hayvan veriminin yükseltecek tedbirlerin alınması gerekmektedir. Bu alanda AB de uygulanan desteklerin benzer nitelikte teşvikler hayata geçirilmelidir" değerlendirmesinde  bulundu?


Haber Kaynak : KURUM BÜLTENİ

Başkan Büyüksimitci: "Kayseri’nin yıllık ihracatı yüzde 17,7 oranında arttı"

Başkan Gülsoy: Şubat ayında 143 ülkeye 314 milyon 61 bin dolar ihracat yaptık"

"Suriyeliler gidince batacaksak bugün gitsinler batalım"

“Kayseri pastırması AB coğrafi işaret tescili alan 22’nci ürün olacak”

“İstihdamdaki artış, üretimi ve ihracattaki artışı tetikleyecektir”

Aralık ayında 150 ülkeye 308 milyon 759 bin dolar ihracat yaptık”

Tomarza'nın kabak çekirdeğinin pazarı genişleyecek

Erciyes Kayak Merkezi İngilizlerin dikkatini çekiyor

“2023 yılı ihracat rekoru tüm sanayicilerimizin başarısıdır”

Erciyes Kayak Merkezi'ne sezonun ilk charter seferi Çekya Cumhuriyeti’nden

"İşsizlik rakamındaki gerileme sevindiricidir"

Tomarza'da kabak çekirdeğinde seri üretime geçildi

Erciyes Anadolu Holding'ten "ihracat" başarısı

155 ülkeye 299 milyon 822 bin dolar ihracat yaptık

yapısal reformlara odaklanılmasını isabetli buluyoruz

Dünyanın ilgisini çekecek "turizm" yatırımları