KTB BAŞKANI ÜNLÜ

KTB BAŞKANI ÜNLÜ

BÜYÜKBAŞ HAYVANDA HİSSE 1000-1500 TL ARASI

Kayseri Ticaret Borsası başkanı Şaban Ünlü kurban fiyatlarıyla ilgili bilgiler verdi. Ünlü, küçükbaş kurbanlıkların 700-900 TL olduğunu belirtirken büyükbaş kurbanlıkların 1000-1500 TL arasında olduğunu söyledi.
Yaklaşan kurban bayramı dolayısıyla açıklamalarda bulunan başkan Ünlü kurban fiyatları ile ilgili şu bilgileri verdi.
Kurbanda koyun fiyatlarının canlı kilo olarak fiyatının 14 -15 lira arasında olacağı söyleniyor. Bu durumda bir koyunun ortalama 700 ile 900 TL arasında değişeceğini tahmin ediyorum. Koyunun ağırlığına göre fiyatı değişebilir. Büyükbaş hayvanlarda ise canlı kilo 15 ? 17 TL arasında değişiyor. Büyükbaş hayvanlarda hisse fiyatları kişinin maddi durumuna ve hissesine göre değişkenlik gösterir. Büyükbaşlarda hisse fiyatları bu yıl ortalama olarak 1000-1500 TL arsında olacağını tahmin ediyorum. Fiyatların arasında bu oranda oynama olmasının nedeni ise kişilerin seçtiği kurbanlıklarda, hisselerin ne kadar olduğuyla ilgilidir. Örnek verecek olursak 350 kilo gelen bir hayvanı alan vatandaş bunu ister 5 hisseyle keser, isterse 7 hisseyle keser. Bu durum hisse fiyatlarının bu oranda değişkenlik göstermesine neden olur.
Canlı kilo fiyatlarının içine hayvan kesim ücretleri de dahil oluyor. Çünkü insanlar büyükbaş hayvan kesimlerini kendileri yapmakta zorlanıyorlar ve kesimleri aldığı yerlerde yaptırıyorlar.
Fiyatlarda geçen seneye göre bir artış var. Bunun nedeni besinin az olması, dışarıdan ithal gelen hayvan sayısının yeterli olmamasıdır. Üreticilerden et fiyatlarının düşebileceği düşüncesiyle ahırına fazla sayıda hayvan almayanlar da var. Dışarıdan gelecek hayvanlar et balık kurumu üzerinden getirtiliyor. Bu kurum da işi yeteri kadar yapamıyor. Bunu tüccarlar yapsa iş daha kolay ve daha çabuk olur. Ama bu sayılar belirlenirken belli bir kontenjan dahilin de ülkemizin ihtiyacı olduğu kadar getirtilmelidir. Gereğinden fazla hayvanın ithal olarak getirilmesi buradaki besicilerimizi de mağdur eder.
HABER:SÜLEYMAN ERDOĞAN



Başkan Büyüksimitci: "Kayseri’nin yıllık ihracatı yüzde 17,7 oranında arttı"

Başkan Gülsoy: Şubat ayında 143 ülkeye 314 milyon 61 bin dolar ihracat yaptık"

"Suriyeliler gidince batacaksak bugün gitsinler batalım"

“Kayseri pastırması AB coğrafi işaret tescili alan 22’nci ürün olacak”

“İstihdamdaki artış, üretimi ve ihracattaki artışı tetikleyecektir”

Aralık ayında 150 ülkeye 308 milyon 759 bin dolar ihracat yaptık”

Tomarza'nın kabak çekirdeğinin pazarı genişleyecek

Erciyes Kayak Merkezi İngilizlerin dikkatini çekiyor

“2023 yılı ihracat rekoru tüm sanayicilerimizin başarısıdır”

Erciyes Kayak Merkezi'ne sezonun ilk charter seferi Çekya Cumhuriyeti’nden

"İşsizlik rakamındaki gerileme sevindiricidir"

Tomarza'da kabak çekirdeğinde seri üretime geçildi

Erciyes Anadolu Holding'ten "ihracat" başarısı

155 ülkeye 299 milyon 822 bin dolar ihracat yaptık

yapısal reformlara odaklanılmasını isabetli buluyoruz

Dünyanın ilgisini çekecek "turizm" yatırımları