KTB BAŞKANI ŞABAN ÜNLÜ

KTB BAŞKANI ŞABAN ÜNLÜ

KÜPESİZ HAYVANI ALMAYIN UYARISINDA BULUNDU

Kayseri Ticaret Borsası Başkanı Şaban Ünlü, yaklaşan kurban bayramı dolayısıyla vatandaşlara uyarılarda bulundu. Ünlü ilimizde kurbanlık sıkıntısı olmadığını belirterek vatandaşları küpesiz hayvanları almamalarını söyledi.
Borsa hizmet binasında basın toplantısı düzenleyen Ünlü, ilimizde yeterli miktarda kurbanlık olduğunu belirtti. kimsenin kurban konusunda sıkıntı yaşamayacağını belirten ünlü, küpesiz hayvan konusunda vatandaşlara uyarılarda bulunarak şöyle konuştu.
Kayseri´de bayram öncesi yeterli miktarda kurbanlık olduğunu ifade etmek istiyorum.Kimse kurbanlık konusunda sıkıntı yaşamayacaktır.Vatandaşlarımızı belediyelerimizin gösterdiği yerlerde kurulan kurban pazarlarından gönül rahatlığıyla kurbanlarını alabilirler.Ancak,halkımızdan küpesi olmayan hayvanları almamaları konusunda dikkatli olmalarını rica ediyoruz.Çünkü küpesiz hayvanların kayıtları olmadığı için sağlık kontrolleri de tam yapılmamış demektir.
İlimizdeki kurbanlık fiyatları küçükbaş kurbanlıkların canlı kilo olarak fiyatı 14-15 lira arasında.Bu durumda bir koyun ortalama 700-900 TL arasında satılıyor.
Büyükbaş hayvanlarda ise canlı kilo15-17 TL arasında değişiyor.Büyükbaş hayvanlarda hisse fiyatları kişinin maddi durumuna ve hissesine göre değişkenlik göstebilir.
Büyükbaşlarda hisse fiyatları bu yıl ortalama olarak 1000-1500 TL arasında.Ancak kurbanlıkların ağırlığı fiyatların artıp eksilmesinde en büyük etken bu durum unutulmamalı.
Kurbanlık fiyatlarını değerlendirecek olursak, geçen seneye göre bir artış var.Bunun nedeni besinin az olması,dışarıdan ithal gelen hayvan sayısının yeterli olmamasıdır.Üreticilerden et fiyatlarının düşebileceği düşüncesiyle ahırına fazla sayıda hayvan almayanlar da var
HABER:SÜLEYMAN ERDOĞAN



Akrep yedikten sonra hayatını kaybeden adam toprağa verildi

Ahmet Özsarıyıldız hayatını kaybetti

Eşini rehin alan şahsı böyle ikna etti: "Ben sana kurban olurum"

Başkan Büyükkılıç, eşi ile 'Kayseri Yağlaması' yaptı

Sedat Kılınç’ın acı günü

Kayseri’de yılın ilk bebeği ‘Ceylin’ oldu

Can dostların huzurlu yuvası Talas Pati Evi

Annesinin böbreği sayesinde hayata tutundu

Kayseri’de 26 farklı noktada 302 polis ile asayiş uygulaması

AK Parti İlçe Başkan Yardımcısı son yolculuğuna uğurlandı

Down sendromlu Büşra'nın gelinlik hayali gerçek oldu

Melikgazi’de geleneksel salça kaynatma günleri başlıyor

Ağabeyini sırtında taşıyor

Büyükkılıç, İmam Hatipliler Derneği Aile Pikniği'ne Katıldı

Sinemaya Günleri Belsin ve Kazım Karabekir ile Devam Etti

Kuru ekmek satarak geçinmeye çalışıyor