KTO AB BİLGİ MERKEZİNDEN

KTO AB BİLGİ MERKEZİNDEN

KADINLAR GÜNÜ ETKİNLİĞİ

Kayseri Ticaret Odası (KTO) AB Bilgi Merkezi ve TOBB Kayseri Kadın Girişimciler Kurulu iş birliğinde ´Dünya Kadınlar Günü´ münasebetiyle program düzenlendi.

"Türkiye´nin Önce Kadınları" sergisi ile başlayan programın açılış konuşmasını yapan KTO Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Gülsoy; Türk toplumunda kadına verilen öneme değinerek; kadınlar için söylenen onlarca hadisi şerif ve veciz sözlerinin kadına verilen önemin göstergesi niteliğinde olduğunu söyledi.

Kadınların hikâyelerinin bir güne sığdırılamayacak kadar zengin olduğunun altını çizen Başkan Gülsoy; ?Bir toplumun gelişme düzeyi, kadınların özgürlüğü ve saygınlığı, üretim ve yönetimdeki yeri ile ölçülmektedir. Türk kadını tarihin her döneminde ülkesi ve milleti için yaptığı fedakârlıklarla adından söz ettirmiş; sosyal ve ekonomik hayatın her alanında başarılı olmuştur. Üstlendiği her rolü layıkıyla yerine getiren kadınların özellikle iş dünyasında daha fazla yer almaları gerektiğine inanıyor, bu kapsamda kadın girişimci sayısının artması adına yapılacak çalışmaları desteklediğimizi de ifade etmek istiyorum. Odamız koordinatörlüğündeki siz değerli Kadın Girişimciler Kurulunun da bu konuda yeni girişimcilere örnek olmak konusunda üzerine büyük vazifeler düşmektedir? ifadelerini kullandı.

Program, Başkan Gülsoy´un konuşmasının ardından Dr.Öğr.Üyesi Füsun ACAR moderatörlüğünde Kayseri´nin girişimci kadınlarının " İş Dünyasında Kadın" paneli ile devam etti. KTO Konferans salonunda gerçekleştirilen program, Lüleburgaz´ın Ertuğrul Köyü´nde emekli müzik öğretmeni Şükran Akdeniz´in girişimiyle kurulan Cumhuriyet Kadınları Korosu´nun hikâyesi anlatılan ´Umutlu Bir Hikaye´ adlı filmin gösterimi ile son buldu.

Kayseri AB Bilgi Merkezi, Dünya Kadınlar Gününü düzenlediği hem bilgilendirici hem kültürel etkinliklerle katılımcıların yoğun ilgisi ile kutladı.


Haber Kaynak : KURUM BÜLTENİ

Akrep yedikten sonra hayatını kaybeden adam toprağa verildi

Ahmet Özsarıyıldız hayatını kaybetti

Eşini rehin alan şahsı böyle ikna etti: "Ben sana kurban olurum"

Başkan Büyükkılıç, eşi ile 'Kayseri Yağlaması' yaptı

Sedat Kılınç’ın acı günü

Kayseri’de yılın ilk bebeği ‘Ceylin’ oldu

Can dostların huzurlu yuvası Talas Pati Evi

Annesinin böbreği sayesinde hayata tutundu

Kayseri’de 26 farklı noktada 302 polis ile asayiş uygulaması

AK Parti İlçe Başkan Yardımcısı son yolculuğuna uğurlandı

Down sendromlu Büşra'nın gelinlik hayali gerçek oldu

Melikgazi’de geleneksel salça kaynatma günleri başlıyor

Ağabeyini sırtında taşıyor

Büyükkılıç, İmam Hatipliler Derneği Aile Pikniği'ne Katıldı

Sinemaya Günleri Belsin ve Kazım Karabekir ile Devam Etti

Kuru ekmek satarak geçinmeye çalışıyor