KTO BAŞKANI GÜLSOY

KTO BAŞKANI GÜLSOY

HOLLANDALI KONUKLARINI AĞIRLADI?

Kayseri Ticaret Odası Başkanı Ömer Gülsoy Hollanda ve Türkiye Oda Başkanı Ethem Emre ve beraberindeki heyeti ağırladı? Ziyarette konuşan Başkan Gülsoy ?Oda üyelerimiz ve Hollandalı firmalar arasında ticaret ve işbirliklerinin yapılması ve geliştirilmesi amacıyla ticari ve sinayi alanlarda istişarelerde bulunmalı bu konuda iletişim halinde olmalıyız? değerlendirmesinde bulundu?

Kayseri Ticaret Odası Başkanı Ömer Gülsoy Hollanda ve Türkiye Oda Başkanı Ethem Emre ve beraberindeki heyeti ağırladı? Başkan Gülsoy ziyarette yaptığı değerlendirmede ticari ilişki yüzyıllar öncesine dayanan iki ülke arasındaki ticaretin gelişmesi için Kayseri olarak çaba sarf ettiklerini belirtip,ziyareti ilişkilerin daha da hızlanması için bir fırsat olarak gördüğünü vurgulayarak şunları kaydetti? ?Hollanda ve Türkiye Oda Başkanı Ethem Emre Bey´in ve beraberindeki heyetin Kayseri Ticaret Odası´nı ziyaretinden dolayı duyduğum memnuniyeti belirtiyor ve hepinize hoş geldiniz diyor, sizleri saygıyla selamlıyorum.Ülkelerimiz arasındaki ticari ilişki yüzyıllar öncesine dayanmaktadır.Türkiye´nin gümrük Birliği´ne girmesinin ardından Hollanda ile karşılıklı dış ticaretimizde beklenen artış maalesef yakalanamamıştır. Karşılıklı ticaretin artırılması için tüm siyasi gelişmelerden etkilenmeden daha yakın ilişki kurarak birbirimizi daha iyi tanımalıyız diye düşünüyorum.Son 4 yılda Hollanda ile dış ticaretimiz 3 milyar doları aşmış ve ihracat - ithalat dengeli bir şekilde 2017´de 4 milyar dolara ulaşmıştır.Şehrimizin bu ticaret içindeki payı ise yaklaşık 23 milyon dolar ile son derece düşüktür.Küreselleşmenin etkisiyle tüm dünyada Ticaret savaşları yaşanırken ticarette etkin olmak için bizler de iş birliğimizi artırmalıyız. Bunu başarmak bizlerin elinde diye düşünüyorum. Bu kapsamda ticaret Odası üyelerimiz ve Hollandalı firmalar arasında ticaret ve işbirliklerinin yapılması ve geliştirilmesi amacıyla ticari ve sinayi alanlarda istişarelerde bulunmalı bu konuda iletişim halinde olmalıyız. Ticaret ve iş ilişkilerinin oluşturulması amacıyla Yeni yatırımların desteklenmesi için ihtiyaç halinde bilgi alışverişinde bulunmalıyız. Karşılıklı ekonomik ilişkileri sağlamlaştırma adına Kayseri´de veya Hollanda´da seminer, konferans ve eğitim gibi organizasyonlar düzenlemeliyiz. Ziyaretinizi İlişkilerimizin daha da hızlanması için bir fırsat olarak gördüğümü belirtmek istiyorum. Bu kapsamda gerçekleştiğiniz nazik ziyaretinden ve ticaretimizin gelişmesine yapacağınız katkılardan dolayı teşekkür ediyor, tekrar hoş geldiniz diyorum.?

Konuk heyette başkanlık eden Ethem Emre´de ?İkili ilişkilerin geliştirilerek ticaret hacminin artırılması hepimizin ortak temennisidir. Umarım çabalarımız sonuç verir? değerlendirmesinde bulundu?



Başkan Büyüksimitci: "Kayseri’nin yıllık ihracatı yüzde 17,7 oranında arttı"

Başkan Gülsoy: Şubat ayında 143 ülkeye 314 milyon 61 bin dolar ihracat yaptık"

"Suriyeliler gidince batacaksak bugün gitsinler batalım"

“Kayseri pastırması AB coğrafi işaret tescili alan 22’nci ürün olacak”

“İstihdamdaki artış, üretimi ve ihracattaki artışı tetikleyecektir”

Aralık ayında 150 ülkeye 308 milyon 759 bin dolar ihracat yaptık”

Tomarza'nın kabak çekirdeğinin pazarı genişleyecek

Erciyes Kayak Merkezi İngilizlerin dikkatini çekiyor

“2023 yılı ihracat rekoru tüm sanayicilerimizin başarısıdır”

Erciyes Kayak Merkezi'ne sezonun ilk charter seferi Çekya Cumhuriyeti’nden

"İşsizlik rakamındaki gerileme sevindiricidir"

Tomarza'da kabak çekirdeğinde seri üretime geçildi

Erciyes Anadolu Holding'ten "ihracat" başarısı

155 ülkeye 299 milyon 822 bin dolar ihracat yaptık

yapısal reformlara odaklanılmasını isabetli buluyoruz

Dünyanın ilgisini çekecek "turizm" yatırımları