KTO BAŞKANI GÜLSOY,

KTO BAŞKANI GÜLSOY,

?KONKORDATO SÖYLENTİLERİ ASILSIZDIR?

Kayseri Ticaret Odası Meclisi Ekim ayı toplantısını gerçekleştirdi? MHP Kayseri Milletvekili İsmail Özdemir, MHP İl Başkanı Serkan Tok´un da iştiraki ile gerçekleştirilen toplatıda meclis üyelerine hitap eden, KTO Başkanı Ömer Gülsoy ilimizdeki işverenlere yönelik olarak yayılan konkordato söylentilerinin gerçeği yansıtmadığını vurgulayarak ?İşadamlarımızla ilgili olarak konkordatoya gidecekmiş, iflasın eşiğinde imiş gibi söylemleri asla ve asla tasvip etmiyoruz. Bu dedikoduyu çıkaranlara da prim vermemek lazım? değerlendirmesinde bulundu?

Kayseri Ticaret Odası Meclisi Ekim ayı toplantısını gerçekleştirdi? Toplantıya, KTO Başkanı Ömer Gülsoy´un yanı sıra, MHP Kayseri Milletvekili İsmail Özdemir, MHP İl Başkanı Serkan Tok ve KTO üyeleri katıldı. Olağan gündem maddelerinin onaylanmasının ardından konuşmalarına geçildi.

KTO Başkanı Ömer Gülsoy meclis üyelerine hitaben gerçekleştirdiği konuşmada Kayseri´nin marka şehir olabilmesi için ulaşıma dair yatırımların artırılması gerektiğinin altını çizerek "Bir şehir marka şehir olmuşsa bunun en büyük kriterlerinden biri ulaşımdır. Kayseri´nin de bu anlamda güzel bir havaalanına ihtiyacı var. Yeniden hava alanı terminalinin yapılmasına, otoban yollarının açılmasına, hızlı tren ve yük taşımacılığına ihtiyacı var. Aynı zamanda lojistik merkezi olduğumuzda şu andaki Kayseri´nin en az üç Kayseri, beş Kayseri kadar olacağına inanıyorum" ifadesini kullandı?

Sözlerinin devamında hükümetin açıkladığı yeni ekonomik programı olumlu karşılamalarına rağmen, işverenlerin bankalar konusunda sıkıntı yaşadıklarına dikkat çeken Başkan Gülsoy "Hala bankalar nezdinde bir iyileşme göremiyoruz. Hala üyelerimiz sıkıntılar yaşandığını bize bildiriyor. Alınan kararların uygulanabilir olduğunu biliyoruz, tavsiye ettiklerimizin de uygulanmasını istiyoruz. Şu anda KOBİ´lerimize sahip çıkmalıyız. O yüzden, yüzde 30, yüzde 40´lara varan faiz oranları ile iş dünyasının tedirginliği artıyor. Bankaların çıkardığı önlemler karşısında da iş dünyamız ister istemez sıkıntılanıyor. İnşallah bu olumsuzluklar da aşılacak. Fakat tüm bu olumsuzluklara rağmen, 2018 Eylül ayı ihracat rakamlarının geçen yılın aynı ayına göre yüzde 39.5 arttığını, 2018´in yine üçüncü çeyreğinde Türkiye ihracatının yüzde 12.3 oranında artmış olmasını da yine başarı hikayesi yazmakta olduğumuzun bir göstergesi diye düşünüyorum.?şeklinde konuştu?

Başkan Gülsoy sözlerini noktalarken ilimizde işverenlere yönelik olarak çıkartılan ve hızla yayılan konkordato söylentilerinin gerçeği yansıtmadığını vurgulayarak sert çıktı? "Dini ve ticari ahlakımıza uygun olmayan, Kayseri esnafımıza, iş adamlarımıza yakışmayan bir takım dedikoduların da dolaşmasını asla tasvip etmiyoruz. İşadamlarımızla ilgili olarak konkordatoya gidecekmiş, iflasın eşiğinde imiş gibi söylemleri asla ve asla tasvip etmiyoruz. Bu dedikoduyu çıkaranlara da prim vermemek lazım. Kayseri´de yüzlerce konkordato ilan edecek şirket var deniliyor. Hayır, yok. Ona yakın konkordato ilan etmiş işletmemiz var. Nerede yüzlercesi?"



Yalçın: “Vatandaşımızın yaşam çıtasını çok yükselttik”

Büyükkılıç'tan Pınarbaşı'nda muhtarlar zirvesi

Cumhur İttifakı belediye başkanlarını ağırladı

Büyükşehir Meclisi’nden hobi bahçesi kararı

Kayseri İstihdam Fuarı 14-15 Mayıs'ta yapılacak

Yeşil Dönüşüm Toplantısına Sanayicilerden Yoğun İlgi

Erciyes’te ağaçlandırma töreni

Melikgazi Belediyesi ilaçlama çalışmalarına başladı

Mobilyada Moda Show 20-28 Nisan’da

Liseli şefler hünerlerini sergiledi

Büyükşehir Meclis üyeleri belli oldu

"Çocuk Kitap Fuarı ve Şenliği cuma günü başlıyor"

Başkan Yalçın: “Güzel işler yaptık hep de ilkleri yaptık”

Başkan Palancıoğlu, genç çifte sürpriz yaparak nikâhlarını kıydı

Başkan Çolakbayrakdar, “Tarımsal üretimi desteklemek, gelecek için en büyük mirastır”

'Bilişim Akademisi' projesi