KTO BAŞKANI HİÇYILMAZ

KTO BAŞKANI  HİÇYILMAZ

KAREKODLU ÇEK İLE SAHTE OLDUĞU HEMEN ANLAŞILACAK

Kayseri Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Hiçyılmaz, yazılı bir açıklma yaparak yeni başlayan Karekodlu Çek Uygulamasına ilişkin bilgilendirme yaptı? Hiçyılmaz ?Karekodlu çek uygulaması adı verilen yeni sistem sayesinde çek veren kişinin mali geçmişi anında online olarak incelenebilecek ve çekin karşılıksız veya sahte olup olmadığı kontrol edilebilecek? değerlendirmesinde bulundu?
Kayseri Ticaret Odası Başkanı Mahmut Hiçyılmaz, Kredi Kayıt Bürosu tarafından Türkiye Bankalar Birliği işbirliğinde ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği desteği ile geliştirilen Karekodlu Çek Uygulamasının 15 Haziran 2015 tarihinden itibaren kullanıma açıldığını duyurdu?
Hiçyılmaz, söz konusu uygulamaya dair verdiği bilgilerde ?Karekodlu çek uygulaması adı verilen yeni sistem sayesinde çek veren kişinin mali geçmişi anında online olarak incelenebilecek ve çekin karşılıksız veya sahte olup olmadığı kontrol edilebilecek. Çeki elinde bulunduran kişi, çek yaprakları üzerinde yer alan karekodu, akıllı telefonuna indireceği Findeks uygulaması ile okutarak sorgulama yaptırabilecek. Bu sistem sayesinde çek üzerindeki bilgilerde herhangi bir silinti, kazıntı, tahrifat veya bir başka kimyasal sahtecilik tespit edilebilecek ve ticari hayat tüm taraflar için daha güvenli hale gelecek? diye konuştu.
Başkan Hiçyılmaz Karekodlu Çek uygulamasına dair değerlendirmesinin devamında ?Çek ile yapılan alışverişleri daha güvenli hale getirerek ticareti kolaylaştırıp hızlandırmayı hedefleyen sistem, müşterilerin bankadan talebi doğrultusunda özel olarak hazırlanacak. Karekodlu çek uygulaması ile keşidecinin geçmiş çek ödeme alışkanlığı tek tıkla görülebilecek. Uygulamada, keşide edilen toplam çek adet ve tutarının yüzde kaçının zamanında ödendiği ya da ibraz edilen çeklerin toplam tutarının hangi oranda ödendiği ve ne kadarının arkasının yazıldığı adet ve tutar bilgisi paylaşılmadan yalnızca oransal olarak son 1, 3 ve 12 aylık dönemlere ilişkin verilere ulaşılabilecektir. Böylece güvenlik konusunun yanı sıra karekodlu çek uygulaması sayesinde güvenilir şekilde çek kullanan kişilere itibar da kazandırılacaktır. Karekodlu çek uygulamasında, alınan rapor adedine bağlı olarak cüzi bir ücret ödenecektir.? İfadesini kullandı?
Bu uygulamanın Türkiye ve dünyada bir ilk olduğunun altını çizen Hiçyılmaz, sistemin kurulmasında ve işleyişinde öncülük eden Başbakan Yardımcısı Ali Babacan, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı Rifat Hisarcıkloğlu ve Türkiye Bankalar Birliği Başkanı Hüseyin Aydın´a teşekkür etti.



Yalçın: “Vatandaşımızın yaşam çıtasını çok yükselttik”

Büyükkılıç'tan Pınarbaşı'nda muhtarlar zirvesi

Cumhur İttifakı belediye başkanlarını ağırladı

Büyükşehir Meclisi’nden hobi bahçesi kararı

Kayseri İstihdam Fuarı 14-15 Mayıs'ta yapılacak

Yeşil Dönüşüm Toplantısına Sanayicilerden Yoğun İlgi

Erciyes’te ağaçlandırma töreni

Melikgazi Belediyesi ilaçlama çalışmalarına başladı

Mobilyada Moda Show 20-28 Nisan’da

Liseli şefler hünerlerini sergiledi

Büyükşehir Meclis üyeleri belli oldu

"Çocuk Kitap Fuarı ve Şenliği cuma günü başlıyor"

Başkan Yalçın: “Güzel işler yaptık hep de ilkleri yaptık”

Başkan Palancıoğlu, genç çifte sürpriz yaparak nikâhlarını kıydı

Başkan Çolakbayrakdar, “Tarımsal üretimi desteklemek, gelecek için en büyük mirastır”

'Bilişim Akademisi' projesi