KTO BAŞKANI HİÇYILMAZ

KTO BAŞKANI HİÇYILMAZ

G20 ZİRVESİ´NDE KAYSERİ İŞ DÜNYASINI TEMSİL ETTİ?

  Kayseri Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Hiçyılmaz, Kayseri iş dünyasını temsilen 14-15 Kasım tarihlerinde Antalya´da gerçekleştirilen B20 zirvesine katıldı.
Dünya ekonomisinin yaklaşık yüzde 90´ını, ticaretinin yüzde 80´ini ve nüfusunun üçte ikisini temsil eden G-20´nin Antalya buluşması kapsamında TOBB Başkanı Rıfat Hisarcıklıoğlu´nun dönem başkanlığını yaptığı B20 Türkiye Zirvesi´ne de katıldıklarını belirten Hiçyılmaz, ?G20´de iş dünyasını temsil eden açılım grubu B20 Zirvesi´nde dünya ticaretinin ve ekonomisinin sorunları ve beklentileri ele alındı? değerlendirmesinde bulundu?
B20 üyesi ülkelerin temsilcilerinin yanı sıra Başbakan Yardımcısı Cevdet Yılmaz, birçok önemli Türk ve yabancı şirketin yönetim kurulu başkanları ile üst yöneticilerinin de yer aldığı zirvede, Ticaretin Kolaylaştırılması Anlaşması´yla ilgili yürütülen çalışmalar hakkında bilgi alış verişinde bulunuldu.
Zirve çalışmalarına ilişkin konuşan Başkan Hiçyılmaz, ?Fransa´nın başkenti Paris´te yaşanan terör saldırıları B20 Zirvesi´nde öncelikli gündem maddesi olarak yer aldı. Zirvenin önemli konu başlıklarından birisi de mültecilere destek sağlanması konusunda yapılacak çalışmalar oldu. Zirvede ayrıca küresel ekonomi bağlamında G20´nin belirsizlikleri azaltmak ve piyasalardaki istikrarı sağlamak için somut adımlar atması gerektiği üzerinde önemle duruldu. Dünya çapında 200 milyon kişinin işsiz olduğunun vurgulandığı zirvede bu konunun çözümü noktasında G20´nin harekete geçmesi gerektiğinin altı çizildi? şeklinde konuştu.
Zirvede KOBİ´lere özel bir önem atfedildiğini kaydeden Başkan Hiçyılmaz, ?KOBİ´lere yönelik finansman sağlanması yönündeki talepler, B20 Zirvesinin önemli konu başlıklarından biri oldu. KOBİ´lere uzun dönemli finansman sağlanması konusunda çalışmalar gerçekleştirildi" ifadelerini kullandı.
Başkan Hiçyılmaz, B20 Türkiye Başkanı ve TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu´nun başkanlığında 1 yılı aşkın sürede yapılan çalışmalar sonucunda belirlenen 19 başlıktaki önerilerin, G20 Dönem Başkanı Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan´a sunulduğunu vurgulayarak şunları kaydetti. ?Türkiye´nin dönem başkanlığını yürüttüğü G20´nin iş dünyası ayağı B20 çalışmaları kapsamında stratejik iş birliği protokolleri de imzalandı. G20 Zirvesinde iş dünyasını temsil eden açılım grubu B20´nin dönem başkanlığı da Türkiye´den Çin´e devredildi. B20 Türkiye Başkanı ve TOBB Başkanımız Sayın Rifat Hisarcıklıoğlu bu görevini büyük bir başarı ile tamamlamıştır. B20 Türkiye başkanlığında yapılan çalışmalar, bundan sonraki çalışmalara temel teşkil edecektir?



"Suriyeliler gidince batacaksak bugün gitsinler batalım"

“Kayseri pastırması AB coğrafi işaret tescili alan 22’nci ürün olacak”

“İstihdamdaki artış, üretimi ve ihracattaki artışı tetikleyecektir”

Aralık ayında 150 ülkeye 308 milyon 759 bin dolar ihracat yaptık”

Tomarza'nın kabak çekirdeğinin pazarı genişleyecek

Erciyes Kayak Merkezi İngilizlerin dikkatini çekiyor

“2023 yılı ihracat rekoru tüm sanayicilerimizin başarısıdır”

Erciyes Kayak Merkezi'ne sezonun ilk charter seferi Çekya Cumhuriyeti’nden

"İşsizlik rakamındaki gerileme sevindiricidir"

Tomarza'da kabak çekirdeğinde seri üretime geçildi

Erciyes Anadolu Holding'ten "ihracat" başarısı

155 ülkeye 299 milyon 822 bin dolar ihracat yaptık

yapısal reformlara odaklanılmasını isabetli buluyoruz

Dünyanın ilgisini çekecek "turizm" yatırımları

ilk 500 büyük sanayi kuruluşu arasında yer alan 17 Kayseri firmasını tebrik etti

Başkan Büyükkılıç: "Artık ihtisas fuarları ile Kayseri'miz gündemde"