KTO BAŞKANI HİÇYILMAZ,

KTO BAŞKANI HİÇYILMAZ,

?HÜKÜMET´İN KUZEY IRAK KARARINI DESTEKLİYORUZ?

?HÜKÜMET´İN KUZEY IRAK KARARINI DESTEKLİYORUZ?

Kayseri Ticaret Odası Eylül Ayı Meclis Toplantısı´nı önceki akşam gerçekleştirdi?  Ömer Gülsoy´un başkanlık ettiği toplantıda konuşan KTO Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Hiçyılmaz 2017 yılının ilk 8 aylık bölümünde Kuzey Irak´a ilimizden 149 milyon dolarlık ihracat yapıldığını hatırlatarak,  ?Buna rağmen Hükümet´in TBMM´den geçen teskere sonrası aldığı kararları destekliyoruz?  ifadesini kullandı?

Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği´ne bağlı olarak faaliyet gösteren Oda ve Borsalardaki Ekim 2017 de gerçekleşmesi planlanan seçimli genel kurulların bakanlar Kurulu kararı ile Nisan 2018´e ertelenmesinin hemen ardından gerçekleşen Kayseri Ticaret Odası Meclis Toplantısı, Meclis Başkanı ve Yönetim Kurulu Başkanlığı adayı Ömer Gülsoy´un yönetiminde önceki akşam gerçekleştirildi?

Toplantının açılış konuşmasını gerçekleştiren Meclis Başkanı Gülsoy ülke gündeminde üst sırlarda yer alan konulara dair değerlendirmelerde bulundu. Gülsoy, TBMM´de onaylanan teskereyle ilgili görüşleri dile getirerek, "Devletimizin aldığı her kararda yanında olduklarını bildirmek isteriz. Devletimizin bekası, hak ve hürriyetlerini korumak için gerekli olan önlemleri aldıklarını, alacaklarını ve bundan sonrada kararlılıkla adım atılacağından hiç şüphemiz yoktur. Allah utandırmasın ve devletimize zeval vermesin" ifadesini kullandı?

Meclis Başkanı Ömer Gülsoy açılış konuşmasının ardından toplantının gündem maddelerini meclis üyeleri ile paylaşıp, onaylarına sundu?

Daha sonra kürsüye gelen Yönetim Kurulu  Başkanı  Mahmut Hiçyılmaz da konuşmasında  hükümetin  Kuzey  Irak´a yönelik almış olduğu  kararları ve   askeri tezkereyi   önceleyip, Kuzey Irak´taki  peşmergelerin  ihtiyaçlarının Türkiye´den karşılandığını  hatırlatarak şunları kaydetti:  ?Buna rağmen  Türkiye´nin geleceği açısından Hükümet´in aldığı kararları yerinde buluyor  ve destekliyoruz. Kuzey Irak´ta ülkemizin güvenliği ile alakalı doğrudan irtibatlı bir gelişme söz konusudur. Bu gelişme Kuzey Irak yönetiminin kendi toprakları üzerinde bağımsızlık ilan etmek üzere bir referandum yapması ve bunu yaparken de bölgenin güvenliği ile etrafında bulunan ülkelerin rahatsız etmektedir. Orada yapılan referandumda açıklanan rakamlara göre yüzde 90´ın üzerinde bir kabul oyu çıkmış olmasına rağmen bu referandumun uygulanması noktasında sıkıntılar doğuracağı ve özellikle ´Ben devlet kurdum´ demekle devletin kurulamayacağı, etrafındaki ülkelerle iyi geçinmeyen bir devletin ayakta kalamayacağı hepimizin malumudur. Kuzey Irak Kürt yönetiminin ihtiyaçlarının çoğunu Türkiye´den temin ettiğini düşünürsek bundan sonraki süreçte hem Kuzey Irak Kürt yönetimini hem de orada yaşayan insanların zora gireceği gibi bir süreci başlatmış oldular. Bu durumun ilerleyen süreçte ülkemize daha fazla tehdit olmamasını temenni ediyorum. Eğer öyle olursa, Hükümet yetkililerimizin ve Sayın Cumhurbaşkanımızın açıkladığı gibi savaşında masada olduğu, ülkemizin etrafında bulunan tehditlerin kaldırılması için gerekli adımların atılacaktır. İlk 8 aylık dönemde Irak´a ihracatımıza baktığımızda, 5.6 milyar dolar civarında ihracatımız var. Kayseri´den de ilk 8 aylık dönemde 149 milyon dolarlık ihracatı Irak´a yapmışız. Bunun büyük bir çoğunluğunu da Kuzey Irak´a gerçekleştirdik.  Hem sosyal, güvenlik hem de ekonomik manada zorlu bir süreç olacağı gözüküyor ama devletimizin bekası için ne yapılması gerekiyorsa yapacağız ve bu sıkıntıları atlatacağız.?

Hiçyılmaz sözlerinin sonunda ertelenen Oda seçimlerine de değinerek:   "Ekim ve Kasım aylarında yapılması gereken TOBB´a bağlı odalardaki seçimlerin önümüzdeki Nisan ayına ertelendiğini biliyorsunuz. Bu sürenin uzamış olması bazı sıkıntıları da belki beraberinde getiriyor olabilir. Biz bunların hiçbirinin önemli olmadığını düşünmemiz ve Kayseri Ticaret Odası olarak önümüzdeki seçimlere kadar üyelerimize menfaat sağlama noktasında el birliği ile bu çalışmaya devam etmemiz gerekiyor. Önümüzde yapılacak olan seçimin hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum. Keşke seçimler hemen yapılsaydı. Hazırlıklarımızı gayet güzel yapmıştık ve çok güzel gidiyordu. Seçimin zamanında yapılmasının bize faydası vardı. Çünkü 7 ay daha iş dünyasını odaların seçimleri ile meşgul etmek bence doğru olmadı. Çünkü herkes işine ve gücüne bakmalı."

Toplantının sonunda meclis üyelerine ve yönetim kurulu üyelerine hizmetlere katkılarından dolayı şilt takdim edildi. 



Bir daireyi farklı kişilere sattığı iddia edilen müteahhidin yargılanmasına başlandı

Öğrenciler Mareşal Fevzi Çakmak’ı andı

2 bin 543 adet hobi bahçesi için 22 bini aşkın kişi başvurdu

Kayseri OSB Sağlık Merkezi yapımı için çalışmalar başladı

Hürmetçi Sazlığı'na ziyaretçi merkezi

“Çözüm merkezi, Kayseri’nin en torpilli numarasıdır”

KTO heyetini ağırlayan Başkan Büyükkılıç'a "birlik" vurgusu

Yeni dönemin ilk kırsal ziyaareti Yamaçlı'ya

Melikgazi'nin imajı kentsel dönüşümle yenilenmeye devam ediyor

Kayseri Büyükşehir'in kırsala desteği sürüyor

“Vize çilesi AB ile ticaretimizi durma noktasına getirdi”

Talas'ta 23 Nisan coşkusu alanlardan taştı

Batman’daki miniklere zeybek kültürünü aşıladılar

Başkan Büyükkılıç'a "TÜBİTAK" ziyareti

Kocasinan’da 3 gün sürecek olan Çocuk Şenlikleri başladı

“Meslektaşlarımızın masa başında ölmesini istemiyoruz”