KTO BAŞKANI HİÇYILMAZ,

KTO BAŞKANI HİÇYILMAZ,

?2017 KTO´DA BÜYÜK DEĞİŞİMİN TAÇLANDIĞI YIL OLMUŞTUR?

Kayseri Ticaret Odası´nda  gerçekleştirilen  Ortak Meslek Komiteleri Toplantısı´nda  konuşan  Yönetim Kurulu Başkanı  Mahmut Hiçyılmaz, 2017 yılının,Ticaret Odası  için ilklerin yılı olduğunu  vurgulayarak   ?KTO´da büyük değişimin taçlandığı yıl 2017 yılı olmuştur? değerlendirmesinde  bulundu?

Kayseri Ticaret Odası  Konferans Salonu´nda gerçekleştirilen  Ortak Meslek Komiteleri Toplantısı´nda  konuşan  Yönetim Kurulu Başkanı  Mahmut Hiçyılmaz yönetim kurulu olarak 2017 yılında da üyelere en iyi hizmeti sunma çabası içerisinde faaliyetlerini sürdürdüklerini  vurgulayarak  ?Meclisimiz başta olmak üzere, Meslek Komitelerimiz ve personelimiz ile birlikte başarılı faaliyetler gerçekleştirmiş, Kayseri´ye ve tüccarımıza daha fazla katkı sağlamak için çalışmıştır. Meslek Komitesi çalışmalarımız, 2013 yılı Mayıs ayından bu yana kesintisiz olarak devam etmektedir. Katılımcı demokrasinin sağlanması bakımından bu toplantılarımıza; yalnızca asil ve yedek üyelerimiz değil, meslek grubu üyelerimizin tamamı davet edilmiştir. Meslek Komitesi toplantılarımızın yanı sıra, Genişletilmiş Meslek Komitesi Toplantılarına da büyük önem verilmiştir. 2017 yılı içerisinde gerçekleştirdiğimiz meslek komitesi çalışmalarında, 40 meslek komitesinde 388 toplantı gerçekleştirilmiş, Bu toplantılarımıza 1800 civarında üyemiz katılmış, 497 adet sektörel karar alınmıştır. Belirlenen sorun ve taleplerin çözümü için yerel yönetimler, kamu kurumları ve hükümet nezdinde 156 konuya ilişkin girişimlerde bulunulmuş ve takipçisi olunan bu konulardan 135´inden sonuç alınmıştır? ifadelerini kullandı.

2013 yılından veri 2 binin üzerinde meslek komitesi toplantısı yapıldığını kaydeden Hiçyılmaz, ?2013 yılı Mayıs ayından bugüne gerçekleşen rakamlara baktığımızda ise; 2000´e yakın meslek komitesi toplantımız yapılmış ve 26 bini aşkın üyemiz bu toplantılara katılmıştır. 4 bini aşkın konunun görüşüldüğü bu toplantılarda, belirlenen 1700´e yakın talep ve sorun, yerel yönetimler, kamu kurumları ve hükümet nezdinde yapılan girişimlerle gündeme getirilmiştir. Büyük bir özenle takipçisi olduğumuz bu girişimlerimizden 1000 kadarından sonuç alınmıştır. Bu rakamlar, meslek komitesi çalışmalarına verdiğimiz önemin sonucudur. Sorunların çözümü ve taleplerin karşılık bulması konusunda sağlanan başarı hepimizin başarısıdır. Elde edilen bu başarıdan dolayı, Meclis Üyelerimiz başta olmak üzere, meslek komitelerimizin değerli başkanları ve üyelerimizi ayrı ayrı kutluyorum? şeklinde konuştu.

KTO´da büyük değişimin taçlandığı yılın 2017 yılı olduğunu kaydeden Başkan Hiçyılmaz, ?Bu yılın üyelerimiz için en önemli gelişmesi, yeni hizmet binamızın Şubat ayından itibaren faaliyetlerine başlamasıdır. Binamızda yürüttüğümüz faaliyetler ve hizmetler, üyelerimizin günlük işlerinde sağlanan kolaylıklar, eski binamıza karşılaştırılamayacak kadar büyük bir fark oluşturmuştur. Yeni binamızdaki 10 kişiden 500 kişiye kadar toplantı yapabilme imkanı sunan salonlarımız, tüm üyelerimizin kullanımına açılmıştır. Kendi iş yerlerinde müşterilerini ve misafirlerini ağırlama noktasında işyerleri müsait olmayan üyelerimiz için de ayırdığımız ofisler her gün talepleri karşılamaktadır? değerlendirmesinde   bulundu?

Toplantı  Hiçyılmaz´ın konuşmasının  ardından  Erciyes Üniversitesi Öğretim görevlisi Prof. Dr. Ekrem Erdem´in ?Türkiye ve Kayseri Ekonomisi´ ve KTO Hukuk Danışmanı Avukat Can Yılmaz ise ?Çek Yasası´ ile ilgili  gelişmeleri içeren  sunumları  ile devam   etti?



Başkan Büyüksimitci: "Kayseri’nin yıllık ihracatı yüzde 17,7 oranında arttı"

Başkan Gülsoy: Şubat ayında 143 ülkeye 314 milyon 61 bin dolar ihracat yaptık"

"Suriyeliler gidince batacaksak bugün gitsinler batalım"

“Kayseri pastırması AB coğrafi işaret tescili alan 22’nci ürün olacak”

“İstihdamdaki artış, üretimi ve ihracattaki artışı tetikleyecektir”

Aralık ayında 150 ülkeye 308 milyon 759 bin dolar ihracat yaptık”

Tomarza'nın kabak çekirdeğinin pazarı genişleyecek

Erciyes Kayak Merkezi İngilizlerin dikkatini çekiyor

“2023 yılı ihracat rekoru tüm sanayicilerimizin başarısıdır”

Erciyes Kayak Merkezi'ne sezonun ilk charter seferi Çekya Cumhuriyeti’nden

"İşsizlik rakamındaki gerileme sevindiricidir"

Tomarza'da kabak çekirdeğinde seri üretime geçildi

Erciyes Anadolu Holding'ten "ihracat" başarısı

155 ülkeye 299 milyon 822 bin dolar ihracat yaptık

yapısal reformlara odaklanılmasını isabetli buluyoruz

Dünyanın ilgisini çekecek "turizm" yatırımları