KTO BAŞKANI HİÇYILMAZ´DAN

KTO BAŞKANI HİÇYILMAZ´DAN

BASINDA SANSÜRÜN KALDIRILIŞININ YIL DÖNÜMÜ MESAJI

 Kayseri Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Hiçyılmaz, basında sansürün kaldırılışının yıldönümü dolayısıyla yazılı bir mesaj yayımladı.
Basında sansürün kaldırılışının 107. yıldönümünün kutlandığını ifade eden Hiçyılmaz, ?Basında sansürün kaldırılarak daha özgür ve gerçekçi yayın yapılmasının sağlanmaya başladığı 24 Temmuz 1908 tarihi, ülkemiz için büyük önem arz etmektedir? dedi.
Basının; baskıya, sansür ve kısıtlamalara maruz kalmadan görevini yerine getirmesinin demokrasinin temel gereklerinden biri olduğunu belirten Hiçyılmaz, ´´Bu nedenle, ifade hürriyeti ve basın özgürlüğünün korunması, demokrasinin ilerlemesi anlamında hayati önem taşımaktadır? diye konuştu.
Basının, kamu adına gerçekleri araştırma, doğru ve gerçek haberlerle kamuoyunu aydınlatma gibi çok önemli görevleri olduğunu belirten Hiçyılmaz, ?Basın milletin gözü, kulağı ve sesidir. Milletin gerçekleri öğrenmesinde ve düşüncelerini ifade etmesinde basın yayın organları etkili birer araçtır? ifadelerini kullandı.
Haber, düşünce ve bilginin iletilmesine aracılık ederek toplumun bilgilenmesini sağlayan basının, kamuoyu oluşumunda da etkin rol oynadığını vurgulayan Hiçyılmaz, demokrasi ve kamuoyu arasındaki güçlü bağ düşünüldüğünde, basının üstlendiği bu rolün değerinin daha iyi anlaşıldığını ifade etti.
Kayseri´de yerel basınının güç koşullar altında bulunduğunu ve zorluklarla mücadele ettiğini bildiklerini ifade eden Hiçyılmaz, ?Yerel basının güçlü olması, görevini rahat bir ortamda ve güven verici biçimde yerine getirecek imkânlara kavuşması, basın yayın kuruluşlarımızın ve şehrimizin kazancı olacaktır? dedi.
Hiçyılmaz, ?Kayseri basını, kamu yararını gözeterek, tarafsız ve doğru habercilik anlayışını benimsemiştir. Basın kuruluşlarımız kamuoyunu bilgilendirme görevini etik ilkelerden ödün vermeden yerine getirmektedir. Bu vesile ile gece-gündüz demeden, mesai kavramı gözetmeksizin büyük bir özveriyle çalışan tüm basın mensuplarının bayramını kutluyor, başarılarının devamını diliyorum? şeklinde konuştu.



Büyükkılıç'tan "Kitap Kafe" Projesi

Özdoğan; yeni hizmet binasını inceledi

Kayseri Liseliler buluştu

İşaret diliyle ‘afeti’ öğrendiler

Yıldırım Beyazıt mahallesinde kat karşılığı ihale yapılacak

Büyükkılıç'tan "Kitap Kafe" Projesi

Özdoğan; yeni hizmet binasını inceledi

Küçük Dostlar Kedi Kasabası’na bir yılda rekor ziyaret

3 milyon 700 bin TL’lik Hobim Arıcılık Projesi’nde kuralar çekiliyor

Başkan Büyükkılıç ve Üzüm’den Palancıoğlu’na ziyaret

19 Mayıs'a özel "plaj voleybolu" turnuvası

Mahmut Arıkan: “Yerel basın kan ağlıyor”

Patent Tescil Başvurusu’nda ilk 4’te yerini aldı

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı KAYÜ’de konferans verdi

Kayseri OSB'de 3. nizamiyenin temeli atıldı

‘9. Uluslararası Erciyes Tıp Tıbbi Genetik Kongresi’ başladı