KTO BAŞKANI MAHMUT HİÇYILMAZ

KTO BAŞKANI MAHMUT HİÇYILMAZ

MÜLTECİLER İLE İFTARDA BİR ARAYA GELDİ

 Kayseri Ticaret Odası (KTO) Başkanı Mahmut Hiçyılmaz, KTO AB Merkezi tarafından Mülteci Günü etkinlikleri kapsamında 500 Suriyeli mülteci ile iftarda bir araya geldi.
Danışmentgazi Mahallesi´nde bulunan Melikgazi Belediyesi Sosyal Tesisleri´nde düzenlenen iftar hakkında bilgiler veren KTO Başkanı Hiçyılmaz, "Mülteci Günü dolayısıyla AB Merkezimiz tarafından düzenlenen iftar yemeğinde mültecilerle bir araya geleceğiz. Suriye´den gelen mültecilere bu vesileyle iftar yemeğinde bir arada olmaktan dolayı gerçekten çok mutluyuz. Kayseri Ticaret Odası olarak bu tür etkinliklerimizi zaten yapıyoruz. Bugün de AB Merkezimiz tarafından düzenlenen ve Mülteci Günü´ne isabet eden bugünde onlarla beraber olacağız ve güzel bir iftar yemeği olacak diye düşünüyorum. İnşallah bu tür sosyal etkinliklerimiz devam edecek" ifadelerini kullandı.
"MÜLTECİ GÜNÜ NEDİR?"
Mülteci Günü etkinlikleri, Delegasyonun AB Bilgi Merkezleri Ağı tarafından, Türkiye´deki kamu kurumları ve başlıca paydaşlara AB´nin Türkiye´deki çalışmalarına ilişkin sağlıklı bilgi sunabilmek amacıyla yıl boyunca düzenlenmekte olan birçok faaliyetten bir tanesidir. Delegasyon ilk AB Bilgi Merkezi´ni 1996 yılında Gaziantep´te açmıştır. O tarihten bu yana Ankara, Antalya, Bursa, Denizli, Diyarbakır, Edirne, Erzurum, Eskişehir, İstanbul, Izmir, Kayseri, Kocaeli, Konya, Mersin, Samsun, Sivas, Şanlıurfa, Trabzon ve Van´da da merkezler kurulmuştur. Bu merkezler kamuoyunun AB hakkında bilgilendirilmesi amacıyla ticaret ve sanayi odaları gibi yerel ortaklarla işbirliği halinde çalışmaktadır.


Haber Kaynak : İHA

Akrep yedikten sonra hayatını kaybeden adam toprağa verildi

Ahmet Özsarıyıldız hayatını kaybetti

Eşini rehin alan şahsı böyle ikna etti: "Ben sana kurban olurum"

Başkan Büyükkılıç, eşi ile 'Kayseri Yağlaması' yaptı

Sedat Kılınç’ın acı günü

Kayseri’de yılın ilk bebeği ‘Ceylin’ oldu

Can dostların huzurlu yuvası Talas Pati Evi

Annesinin böbreği sayesinde hayata tutundu

Kayseri’de 26 farklı noktada 302 polis ile asayiş uygulaması

AK Parti İlçe Başkan Yardımcısı son yolculuğuna uğurlandı

Down sendromlu Büşra'nın gelinlik hayali gerçek oldu

Melikgazi’de geleneksel salça kaynatma günleri başlıyor

Ağabeyini sırtında taşıyor

Büyükkılıç, İmam Hatipliler Derneği Aile Pikniği'ne Katıldı

Sinemaya Günleri Belsin ve Kazım Karabekir ile Devam Etti

Kuru ekmek satarak geçinmeye çalışıyor