KTO BAŞKANI ÖMER GÜLSOY:

KTO BAŞKANI ÖMER GÜLSOY:

"EN BÜYÜK SIKINTIMIZ TAHSİLÂT SORUNUDUR"

Kobilere Yönelik Ticari Alacak Sigortası bilgilendirme toplantısı Ticaret Odası´nın ev sahipliğinde gerçekleştirildi. Toplantı da bir konuşma yapan Kayseri Ticaret Odası Başkanı Ömer Gülsoy ?İş dünyası olarak şu anda yaşadığımız en büyük sıkıntılardan bir tanesi de tahsilât sorunudur. Ürünü daha çok üretip satma gayreti içerisindeyiz ama tahsilat konusunda sıkıntılar yaşıyoruz? ifadesini kullandı.

Kobilere Yönelik Ticari Alacak Sigortası bilgilendirme toplantısıKayseri  Ticaret Odası ev sahipliğinde gerçekleştirildi. Bilgilendirme Toplantısına Ticaret Odası Başkanı Ömer Gülsoy, Kayso Meclis Başkanı Abidin Özkaya, Halk Sigorta Ticari Alacak Sigortası Uzmanı Fehmi Gökhan Gürsoy ve kobitemsilcileri  katıldı.

Etkinliğin  açılış konuşmasını yapan Ticaret Odası Başkanı Ömer Gülsoy, şu anda yaşadığımız en büyük sıkıntılardan bir tanesi de tahsilât sorunu olduğunun altını çizerken şunları kaydetti. ?Biliyorsunuz 2018 yılının ikinci yarısından sonra yaşadığımız sıkıntılar sonucunda yine tüm zorluklara rağmen iş dünyası işini iyi yapabilmenin gayretiyle rehavete kapılmadan, sıkıntıları göğüsleyerek çarkları döndürme durumunda özellikle kobilerimiz müthiş bir mücadele veriyorlar. Tabii ki bu sıkıntıların neticesinde şu anda yaşadığımız en büyük sıkıntılardan bir tanesi de tahsilât sorunudur. Ürün satmak kolay, ürün satıyoruz. Ürünü daha çok üretip satma gayreti içerisindeyiz. Ama maalesef tahsilât konusunda sıkıntılar yaşadığımız için şu anda devletimizin de çıkardığı ve daha önceden de olan kobilerimize yönelik alacak sigortası içerisinde uzmanlarımız burada bilgiler verecekler. Kendilerine şu anda verecekleri bilgilerden dolayı huzurlarınızda teşekkür ediyorum. Aklınıza gelebilecek her şeyi sorabileceksiniz. Bundan faydalanılması için böyle bir seminer düzenledik. Katılımcılara da teşekkür etmek istiyorum. Katılım az oldu, keşke birazcık daha katılım olsaydı. Bu bilgilerden faydalanılmasının hepimize faydası olduğunu düşünüyorum. ?

Ticaret ve sanayici olarak tahsilâtlarımızı sigorta yaptırırsak riski milimize ederiz. Ticari hayatımıza, üretim hayatımıza daha sürdürülebilir bir şekilde devam edebiliriz.? Diyen KAYSO Meclis Başkanı Abidin Özkayaise sözlerini şöyle sürdürdü. ?Özellikle 2018 yılından sonra Türkiye ekonomisi çok ciddi sarsıntılar geçirdi. Hala da dışarıdan olan müdahaleler devam ediyor. Bizler de sanayi ve ticaretçiler olarak bu dönemde üretimimize devam ettik. Ama başka bir sorunla daha fazla karşılaşmaya başladık. Bu da tahsilât sorunudur. İflas ertelemeler çıktı, konkordatolar çıktı. Zincirleme olarak herkese etkisi yansıdı. Bir kişinin konkordato alması peşinde belki de yüz kişiyi de ticari olarak sıkıntıya soktu. Tabii bu dönemde yapılması gereken en güzel şeyin bazı olaylara hazırlıklı yakalanmak. Hazırlıksız yakalandığımız her şey bizim için risktir. Ama riskleri bertaraf etmek için de bir takım hazırlıklar yapmamız lazım. Çok basit bir örnek vereyim. Aracımızı kasko yaptırıyoruz, olası risklere karşı. Niye yapıyoruz. İleri de oluşabilecek riski ya önlemek adına ya da riski milimize etmek adına yapıyoruz. Ticaret ve sanayici olarak tahsilâtlarımızı sigorta yaptırırsak riski milimize ederiz. Ticari hayatımıza, üretim hayatımıza daha sürdürülebilir bir şekilde devam edebiliriz.?

Konuşmaların ardından Halk Sigorta Ticari Alacak Sigortası Uzmanı Fehmi Gökhan Gürsoy, kobilere yönelik tahsilat konusunda bir sunum gerçekleştirdi.

HABER: ÖZGÜR AYDOĞDU

 



Kazakbaev’den Başkan Büyükkılıç’a ziyaret

Çocuklara Özel Şenliği’e ücretsiz ulaşım imkânı

"Kayseri, Türkiye'nin tarımsal üretim merkezi olacak"

Başkan Palancıoğlu muhtarlarla buluştu

Yalçın: “Vatandaşımızın yaşam çıtasını çok yükselttik”

Büyükkılıç'tan Pınarbaşı'nda muhtarlar zirvesi

Cumhur İttifakı belediye başkanlarını ağırladı

Büyükşehir Meclisi’nden hobi bahçesi kararı

Kayseri İstihdam Fuarı 14-15 Mayıs'ta yapılacak

Yeşil Dönüşüm Toplantısına Sanayicilerden Yoğun İlgi

Erciyes’te ağaçlandırma töreni

Melikgazi Belediyesi ilaçlama çalışmalarına başladı

Mobilyada Moda Show 20-28 Nisan’da

Liseli şefler hünerlerini sergiledi

Büyükşehir Meclis üyeleri belli oldu

"Çocuk Kitap Fuarı ve Şenliği cuma günü başlıyor"