KTO BAŞKANLIK KOLTUĞU İÇİN YENİ ADAY

KTO  BAŞKANLIK KOLTUĞU  İÇİN  YENİ ADAY

OLGUNHARPUTLU ?BENDE VARIM? DEDİ ?

Kayseri Ticaret  Odası  Başkanlığı için önümüzdeki günlerde  gerçekleştirilecek  olan  Seçimli  Genel Kurulu´nda  başkanlık koltuğu için yeni bir nemzet daha  ortaya  çıktı?  MÜSİAD  Kayseri Şube Başkanlığı görevini  yürüten  İş Adamı Nedim  Olgunharputlu  bir basın toplantısı  gerçekleştirerek  başkanlık yarışında  ?Bende Varım? dedi?   Kayseri  Ekonomi Platformu´nun adayı olarak  ortaya  çıkan  Olgunharpurtlu,  ?Biz platform olarak Ticaret  Odası seçimlerini şehrimize hizmet  edebilecek  başlıca kurumlardan  biri olarak görmekteyiz?  ifadesini  kullandı?

Özel bir restoranda  tertiplenen basın toplantısında  medya mensuplarının karşısına  çıkan  Nedim  Olgunharputlu,  KTO seçim sürecinde gördükleri bazı görüş ve uyarıları kamuoyu ile paylaşma ihtiyacı hissettiklerini ifade ederek  ?Kayseri Ekonomi Platformu, KTO seçimlerini şehrimize hizmet edebilecek başlıca kurumlardan biri olarak görmektedir. KEP olarak seçim sürecinde gözlemlediğimiz görüş ve uyarılarımız şunlardır. Proje üretmeden, başkasını kötüleyerek kazanılan seçimlerden şehrimiz herhangi bir gelişme sağlayamaz. Bu durum KEP´in seçim sürecindeki ana isteğidir. KTO üyeleri oylarını verirken başkan adayının yönetim anlayışını ve projelerini iyi incelemek ve çok iyi kavramakla yükümlüdürler. Bu durum tüm üyelerin hem şehrimize hem hemşehrilerimize hem de gelecek nesillerimize dair sorumluluğudur. KEP, KTO yönetiminin her şeyden önce bir yönetim felsefesine sahip olması gerektiğine inanmaktadır. Şehir ekonomik olarak nerededir, gelecekte nerede olmalıdır, nasıl ve niçin öyle olmalıdır gibi sorulara tutarlı bir çerçevede doğru cevapların üretilmesi gerekmektedir. Son dönemde siyasi konjonktürde sıkça dile getirilen metal yorgunluğu kavramının yeni dönem oda seçimlerinde asla etkili olmasını istemiyor, seçime girecek başkan adaylarının ister metal ister mental olsun herhangi bir yorgunluktan etkilenmemiş, şehrimizi 2023 yılı ve ötesi hedeflerine götürebilecek fizik ve zihni bir vizyona sahip olmalarının bir gereklilik olduğunu düşünüyoruz. Özellikle şehrimizin siyasi yapısının seçim sürecindeki nötr durumda kalmalarını takdir ediyor, adayların bu durumu kendi lehlerine yönelikmiş gibi beyan etme söylemlerini seçim sürecinin siyasallaşması tehlikesi olarak görüyoruz. KTO seçimlerinde adayların üye oylarını etkilemeye yönelik olarak asla siyasal söylemler değil seçimleri kazanmaları halinde şehrimize sağlayacakları katma değerlerin nasıl ve ne yönde olacaklarından bahsetmelerini bekliyoruz. KEP şehrimizin ekonomik mirasının ve gelişiminin takipçisidir. Unutulmamalıdır ki şahıslar geçici, kurum ve hizmetler bakidir? diye konuştu.

Tüm bu nedenlerle KTO yönetimine talip olduklarını açıklayan Olgunharputlu sözlerini  şöyle  sürdürdü?  ?KEP adaylıklarını açıklayan yeni dönem adaylarının ve yönetiminin devralacakları mirası nasıl gerçekleştireceklerine dair felsefe ve projelerden bugüne kadarki süreçte tatmin olmamıştır. Tüm bu nedenler ile oda seçimlerine günler kala KEP olarak kuruluş misyonumuz gereği ve bir mecburiyet olarak KTO yönetimine talip olduğumuzu ve bu sürecin yönetiminin aslında bir başkanlık seçimi değil başkanı ve yönetimini seçecek komiteler seçimi olduğunu ayrıca, KEP olarak bir uzlaşı ortamı oluşmadığı taktirde seçim sürecinde kendi ilkeleri doğrultusunda dahil olacağını kamuoyuna bildiririz. Seçim sonrasında kazananın her zaman şehrimiz olması temennisi ile oda seçimlerinin şehrimize yakışan bir tavır içerisinde demokratik bir ortamda gerçekleşmesini temenni ederiz?

Toplantının sonunda  medya  mensuplarının sorularını yanıtlayan MÜSİAD Kayseri Şube Başkanı ve  KTO  Başkan Adayı  Nedim Olgunharputlu, herhangi bir siyasi partinin adayı olmadığının altını  kalın çizgilerle  çizerek  sözlerini noktaladı?

Haber: Ceyhun Üsten



Bir daireyi farklı kişilere sattığı iddia edilen müteahhidin yargılanmasına başlandı

Öğrenciler Mareşal Fevzi Çakmak’ı andı

2 bin 543 adet hobi bahçesi için 22 bini aşkın kişi başvurdu

Kayseri OSB Sağlık Merkezi yapımı için çalışmalar başladı

Hürmetçi Sazlığı'na ziyaretçi merkezi

“Çözüm merkezi, Kayseri’nin en torpilli numarasıdır”

KTO heyetini ağırlayan Başkan Büyükkılıç'a "birlik" vurgusu

Yeni dönemin ilk kırsal ziyaareti Yamaçlı'ya

Melikgazi'nin imajı kentsel dönüşümle yenilenmeye devam ediyor

Kayseri Büyükşehir'in kırsala desteği sürüyor

“Vize çilesi AB ile ticaretimizi durma noktasına getirdi”

Talas'ta 23 Nisan coşkusu alanlardan taştı

Batman’daki miniklere zeybek kültürünü aşıladılar

Başkan Büyükkılıç'a "TÜBİTAK" ziyareti

Kocasinan’da 3 gün sürecek olan Çocuk Şenlikleri başladı

“Meslektaşlarımızın masa başında ölmesini istemiyoruz”