KTO NİSAN AYI MECLİS TOPLANTISI

KTO NİSAN AYI MECLİS TOPLANTISI

KTO BAŞKANI GÜLSOY: ?TÜRKİYE ARTIK SEÇİMDEN YORULDU?

Kayseri Ticaret Odası Meclisi Nisan ayı olağan toplantısını gerçekleştirdi. Melikgazi Belediye Başkanı Mustafa Palancıoğlu´nun konuk olarak iştirak ettiği toplantıda konuşan Başkan Ömer Gülsoy hükümetin milletin refahına odaklanması gerektiğini vurgulayarak "Türkiye artık seçimden yoruldu. Hükümetin artık seçim defteri ve söylemleri bırakarak önümüzdeki 4 buçuk yıl için ülkemizin kalkınması ve milletimizin refahının artması adına hızlı kararlar alması gerekiyor? değerlendirmesinde bulundu.

Kayseri Ticaret Odası Meclisi Nisan ayı olağan toplantısını Melikgazi Belediye Başkanı Mustafa Palancıoğlu´nun da iştiraki ile gerçekleştirdi. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı´nın okunması ile start verilen toplantıda faaliyet raporları okunup meclis üyelerinin onayına sunuldu.

Daha sonra kürsüye gelerek katılımcılara hitap eden Başkan Gülsoy Kayseri´ye hizmet etmeye devam edeceklerini vurgulayarak "Dünyanın ve ülkemizin değişen şartları ve rekabet ortamı içerisinde zamanı iyi değerlendirmek, başarılı olmuş her insanın, her işletmenin her kurum ve kuruluşun özellikle dikkat etmesi gereken en önemli konuların başında geliyor. Kayseri´nin en büyük meslek örgütü olan odamızın seçimleri üzerinden tam 1 yıl geçti. Geride bıraktığımız 1 yılda tüccarımızın, iş insanımızın velhasıl üyelerimizin hepimize olan güvenini boşa çıkarmadan emanetine halel getirmeden çalıştık. Allah sağlık verdiği sürece de meslek komitesi, meclis ve yönetim kurulu üyelerimiz ve çalışmalarımızla da üyelerimize ve Kayserimize hizmet etmeye devam edeceğiz" değerlendirmesinde bulundu.

Sözlerinin devamında önümüzdeki 4 buçuk yıl seçim olmayacağını hatırlatıp, bu sürenin iyi değerlendirilmesi gerektiğini ve ekonomiye odaklanılması gerektiğine dikkat çeken Başkan Gülsoy; "Türkiye seçimden yoruldu. Elbette demokrasinin gereği olan sandık milletin önüne her zaman gelir ve milletimiz de iradesini ortaya koyar. Ama ülkemiz son 5 yılda 2 yerel, 2 cumhurbaşkanlığı, 3 milletvekilliği genel seçimi ve 1 kez de referandum için sandık başına gitti. Yani 5 yılda 8 seçim yaptık. Bu süre içerisinde tarihimizin en alçak darbe girişimine maruz kaldık. Bunun için diyoruz ki; Türkiye artık seçimden yoruldu. Bu meclis toplantımız 31 Mart seçimlerinden sonra yaptığımız ilk toplantı. Bu vesile ile başta Büyükşehir Belediye Başkanımız Memduh Büyükkılıç olmak üzere 16 belediye başkanımızı kutluyorum. Başkanlarımızın koltuklarına oturmalarından kısa süre sonra yönetim kurulundaki arkadaşlarımızla kendilerini ziyaret ederek hayırlı olsun dileklerimizi ve şehrimiz ile üyelerimiz yararına müşterek yapacağımız çalışmaları konuştuk. Şehrimizde uzun yıllardır var olan kurumlar arası uyum çerçevesini belediye başkanlarımızın tamamı ile omuz omuza bir çalışma içerisinde olacağımızı teyit etmek istiyorum. Seçim bitti, geçim başladı. Belediye başkanlarımız bir yandan tebrikleri kabul ederken diğer yandan da hızlı bir şekilde projelerini hayata geçirmek ve halkın beklentilerini karşılık vermek için çalışıyorlar. Yerel seçimlerden hemen sonra yaptığımız basın açıklamasında da ifade etmiştim. Geride kalan 5 yılda önümüze gelen 8 sandıktan sonra 4 buçuk yıl süre ile bir seçim yok. Artık Ankara´nın da seçim defteri ve söylemleri bırakarak önümüzdeki 4 buçuk yıl için ülkemizin kalkınması ve milletimizin refahının artması adına hızlı kararlar alması gerekiyor. İktidarı ve muhalefeti ile her siyasi partinin milletin sandıkta verdiği mesajı iyi okuması ve buna göre adım atması aşikar. Milletin geçimini kolaylaştırmak adına herkes üzerine düşeni yapmalı. Önümüzde 4 buçuk yıl altın değerinde bir zaman var. Bunu bizim iyi geçirmemiz, ekonomiye odaklanmamız, işimizi de en iyi şekilde yapmak mecburiyetindeyiz" şeklinde konuştu.

Nisan ayı meclis toplantısının onur konuğu Melikgazi Belediye Başkanı Mustafa Palancıoğlu´da, belediye olarak hayata geçirmeyi planladıkları projeler hakkında Ticaret Odası Meclis üyelerine bilgiler verdi.



"Çocuk Kitap Fuarı ve Şenliği cuma günü başlıyor"

Başkan Yalçın: “Güzel işler yaptık hep de ilkleri yaptık”

Başkan Palancıoğlu, genç çifte sürpriz yaparak nikâhlarını kıydı

Başkan Çolakbayrakdar, “Tarımsal üretimi desteklemek, gelecek için en büyük mirastır”

'Bilişim Akademisi' projesi

135 kavşak canlı takip ediliyor

Başkan Büyükkılıç; "Kayseri bir açık hava müzesi"

Vatandaşın çağrısını Başkan Palancıoğlu karşıladı

Mart ayında 174 bin yolcuya hizmet verdi

zehirlenen kardeşler toprağa verildi

"Erciyes'te yaz mevsimi de dolu dolu geçecek"

Büyükkılıç: "Kapuzbaşı Şelalelerimiz ziyaretçi akınına uğruyor"

Rektör Karamustafa: "Türkiye, turizm açısından örnek ülkeler arasında”

Kayserililer, bayram tatilinde Millet Bahçesi'ne akın etti

Çocuklara özel kitap fuarı ve şenliği

Jandarma bayramın acıya dönüşmemesi için tedbirleri üst seviyeye çıkardı