KTO OCAK AYI MECLİS TOPLANTISI

KTO OCAK AYI MECLİS TOPLANTISI

HİÇYILMAZ ?BİZİM ODA OLARAK ÇOK FAAL OLMAMIZ GEREK?

SSTicaret Odası Ocak Ayı Meclis Toplantısı gerçekleştirildi? Rifat Hisarcıklıoğlu salonunda gerçekleştirilen 2016 yılının ilk toplantısında gündeme alınan konular değerlendirilerek karara bağlanırken toplantıda konuşan Yönetim Kurulu Başkanı Hiçyılmaz oda olarak ileriki günlerde daha kaliteli ve güvenli hizmet verebilmenin altyapısını oluşturduklarını vurgulayarak ? Bizim Kayseri Ticaret Odası olarak çok fal olmamız gerekir diye düşünüyorum? ifadesini kullandı?
Ticaret Odası Meclisinin Rifat Hisarcıklıoğlu Konferans Salonu´nda gerçekleştirilen 2016 yılının ilk Toplantısı yeni yılın ilk toplantısı olması hasebi ile dilek ve temennilerin dile getirilmesi ile start verdi?
Ocak ayı toplantısı için gündeme alınan konuları tek tek oylayarak karara bağlayan Ticaret Odası Meclis üyeleri daha sonra kürsüye gelen Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Hiçyılmaz´ın konuşmasına kulak kabarttılar? Başkan Hiçyılmaz ise konuşmasına 2015 yılının verimli geçmediğini, 1 Kasım seçimlerinin ardından 2016 yılının daha olumlu geçeceğini düşündüğünü dile getirerek başladı ve şöyle konuştu? ?2015 yılının Türkiye için verimli geçtiğini pek söylemek mümkün değil. Özellikle iki seçimin yaşanmış olması ve bu iki seçim konusunda yapılan vaatler, propagandalar veya beklentiler konusunda Türkiye 2015 yılını sanki kaybedilmiş bir yıl olarak geçirdi. Ama 1 Kasım´da yapılan seçimden sonra siyasi istikrar ve genel istikrar elde edildi ve ümit ediyoruz ki 2016 yılı kurulmuş olan 64´üncü hükümetin alacağı kararlarla hem ekonomik bakımdan hem diğer konular bakımından istikrar elde edilir ve 2016 yılı 2015 gibi olmaz Türkiye´nin kazançlı çıkacağı, iş adamlarının, iş dünyasının ve diğer tüm katmanların çok kazançlı çıkacağı bir yıl olur diye temenni ediyorum. Ancak tabi sadece hükümetin, sadece sivil toplum kuruluşlarının ve diğer kurum kuruluşların gayretleriyle, çabalarıyla Türkiye´nin 2016 yılında ve bundan sonra kazanması sadece bizim elimizde olan bir şey değil dünyadaki gelişmelerin ve olayların da etkisinin olduğunu unutmamak gerekir. Yurt dışında, dünyada Türkiye´yi etkileyen olaylar meydana gelmektedir. Çin´in Renminbi devule etmesi, para biriminin değerini düşürmesi ihracatını daha da arttırmak için böyle bir yola girmesi dünya piyasalarını oldukça etkilemiş ve adeta karıştırmıştır. Dolayısıyla Çin´in piyasaya sunduğu malların dünyadaki emtia fiyatlarını düşürmesi ve ülkelerin bunları kendilerine alma noktasında direnç gösterememeleri elbette gelişmekte olan ülkeleri olumsuz bir şekilde etkilemiştir. Tabi Suudi Arabistan ve İran arasındaki gerginlik, Rus uçağının düşürülmesi, etrafımızdaki bu ateş çemberi Türkiye´yi çok fazla etkileyen faktörlerdir. Bir de içimize Güneydoğumuzda barikatların kurulduğu bölgelerde yapılan mücadele ve teröristlerle yapılan mücadelede bizim dengelerimizi bozan ve Suriye´den gelen mültecilerin ekonomimizi olumsuz yönden etkilemesi de bir gerçek. Dolayısıyla 2016 yılı içerisinde Türkiye´nin olumlu bir şekilde yoluna devam etmesini temenni ediyorum?
Sözlerinin devamında oda olarak kaliteye çok önem verdiklerini vurgulayan Başkan Hiçyılmaz; ?Kayseri Ticaret Odası olarak kaliteye çok önem veriyoruz. Kalite belgelerine çok önem veriyoruz. Bu ay içerisinde 10002 Müşteri Memnuniyeti Kalite Belge´sini aldık. Türkiye´deki ticaret odaları içerisinde ilk defa bizim aldığımız 27001 Bilgi Güvenliği Yönetim Sistemi Kalite Belgesi´ni aldık. Bu da demek oluyor ki Kayseri Ticaret Odası bundan sonraki yıllarda üyelerine daha fazla hizmet vermenin yanı sıra daha kaliteli ve güvenli hizmet verebilmek için altyapısını oluşturuyor demektir. Biz bu tür çalışmaları önemsiyoruz. Tabi üyelerimizin faaliyetlerini takdir etmek bakımından onların yaptıklarını yakından takdir etmek ve hem kendilerine teşekkür etmek bakımından İstanbul´daki fuarlarda stant açan üyelerimize ziyaretler yapıyoruz, onları açmış oldukları stantlarda ziyaret edip hem teşekkür ediyoruz hem başarılar diliyoruz.? İfadesini kullandı?
Başkan Hiçyılmaz ?Biz hem üretmeliyiz hem ürettiğimizi iç piyasada tüketmek yerine ihracata göndermeliyiz? diyerek devam ettiği konuşmasında oda olarak çok faal olmaları gerektiğine dikkat çekerek ? Bizim Kayseri Ticaret Odası olarak çok fal olmamız gerekir diye düşünüyorum. Tabi Ekonomi Bakanlığı´nın Kayserili bir bakanımız olan Mustafa Elitaş tarafından alınması da bakanlığın teşvikleri ve destekleri konusunda bundan sonraki süreçte daha da faal olmamız gerektiğini düşünüyorum? diye konuştu.
Sözlerinin sonunda geçtiğimiz günlerde vizyona giren ?Dedemin Fişi´ isimli sinema filmindeki bazı sahnelere tepki gösteren Başkan Hiçyılmaz; ? Yakın zamanda vizyona giren Dedemin Fişi filminde geçen Kayseri ile ilgili ifadeler bizleri fazlasıyla üzmüştür. Şehrimiz pastırma ve sucuk üretiminde ülkemizin en önde gelen kentidir. Şehrimizin ve ürünlerimizin adının lekelenmesine neden olabilecek bu tür girişimlerin maksadı aştığı kanaatindeyiz.? Dedi?
HABER : C.ÜSTEN



Başkan Büyüksimitci: "Kayseri’nin yıllık ihracatı yüzde 17,7 oranında arttı"

Başkan Gülsoy: Şubat ayında 143 ülkeye 314 milyon 61 bin dolar ihracat yaptık"

"Suriyeliler gidince batacaksak bugün gitsinler batalım"

“Kayseri pastırması AB coğrafi işaret tescili alan 22’nci ürün olacak”

“İstihdamdaki artış, üretimi ve ihracattaki artışı tetikleyecektir”

Aralık ayında 150 ülkeye 308 milyon 759 bin dolar ihracat yaptık”

Tomarza'nın kabak çekirdeğinin pazarı genişleyecek

Erciyes Kayak Merkezi İngilizlerin dikkatini çekiyor

“2023 yılı ihracat rekoru tüm sanayicilerimizin başarısıdır”

Erciyes Kayak Merkezi'ne sezonun ilk charter seferi Çekya Cumhuriyeti’nden

"İşsizlik rakamındaki gerileme sevindiricidir"

Tomarza'da kabak çekirdeğinde seri üretime geçildi

Erciyes Anadolu Holding'ten "ihracat" başarısı

155 ülkeye 299 milyon 822 bin dolar ihracat yaptık

yapısal reformlara odaklanılmasını isabetli buluyoruz

Dünyanın ilgisini çekecek "turizm" yatırımları