KTO PARDUS PROTOKOLÜ İMZALANDI

KTO PARDUS PROTOKOLÜ İMZALANDI

HİÇYILMAZ: ?İŞLETİM SİSTEMİMİZ PARDUS´A DÖNÜŞECEK?

HİÇYILMAZ: ?İŞLETİM SİSTEMİMİZ PARDUS´A DÖNÜŞECEK?

Kayseri Ticaret Odası ile TÜBİTAK arasında, milli işletim sistemi PARDUS İşletim Sistemi´nin Kayseri´de yaygınlaştırılmasına yönelik protokol imza töreni gerçekleşecektir. Ticaret odası başkanı Mahmut Hiçyılmaz TÜBİTAK ile Pardus´la ilgili olarak protokol yapan ilk oda olduklarını vurguladı.

Ticaret odası toplantı salonunda gerçekleştirilen protokolde konuşan oda Başkanı Mahmut Hiçyılmaz,  Türkiye son 15 yılda ekonomik sosyal ve politik alanlarda elde ettiği başarılar ve kazanımlar la dünyada gelişmiş ilk 10 ekonomi arasında yer alma hedefine adım adım yaklaşmaktadır diyerek şöyle konuştu.

Milli üretim ile dışa bağlılığı azaltma hedefinde olan Türkiye bilişim teknolojilerinde de  bu anlayışla hareket ederek önemli kazanımlar sağlamaktadır pardus işletim sistemi projesi bilişim teknolojilerinde ülkemizin geldiği yeni aşamalar göstergesi konumunda bulunmaktadır pardus´un rekabet edilebilir ve sürdürülebilir işletim sistemi haline getirilmesi için tübitak bünyesinde 2003 yılından bu yana başarılı çalışmalar yürütülmektedir. Tübitak ulakbim tarafından verilen doğrudan veya dolaylı destekle bugüne kadar 15 binden fazla bilgisayarın milli işletim sistemi konusunda dönüşümü sağlanmıştır. KTO olarak bu dönüşüme katkı sağlamak ve pardus işletim sisteminin Kayseri´de yaygınlaştırılması için tübitak ile işbirliği protokolü imzalıyoruz TOBB´a bağlı ticaret odaları arasında TÜBİTAK ile pardus´la ilgili olarak protokol yapan ilk oda olduğumuzu da buradan vurgulamak istiyorum. TÜBİTAK´ın desteği ile öncelikle şehrimizdeki bilişim firmalarının pardus işletim sistemi konusunda bilgilendirilmesini uzmanlaştırılmasını hedeflemekteyiz bu kapsamda pardus işletim sisteminin yaygınlaştırılması konusunda eğitimler, seminerler ve tanıtım faaliyetleri düzenleyeceğiz. Üyelerimizi pardus işletim sistemine geçişi konusunda danışmanlık hizmeti sağlanması içinde çalışmalar yürüteceğiz. Bu arada KTO olarak bizde tedriji olarak yavaş yavaş işletim sistemimizi pardus´a dönüştüreceğiz. Bu protokolün imzalanması sonrasında Kayseri´de uygulamaya geçilmesi için hem milli bir projeye destek vermeyi hem de bilişim firmalarımızın yeni iş alanlarına kavuşmalarına katkı sunmayı amaçlamaktayız. İlk adım olarak pardus işletim sistemi eğitimlerimizi 13-17 kasım tarihlerini arasında odamızda gerçekleştireceğiz. Firmalarımızı bu eğitimlere katılmaya ve milli işletim sistemi pardus´un yaygınlaşmasına destek vermeye davet ediyorum.

Tübitak Ulakbim enstitü Müdürü Mehmet Mirad Satoğlu´da Pardus projesi hakkında bilgiler verdi. Satoğlu şöyle konuştu. proje de en önemli hedef öncelikli olarak kamu kurumlarındaki yaygınlaşmayı sağlamak. Ulakbim´de başlayan çalışmalar neticesinde bugün E devlet eylem planını hem siber güvenlik eylem planında pardus yerini almış bulunmaktadır, çünkü gerek milli tanıtımını önemli tasarruflar sağlıyor olması gerek siber güvenlik anlamında doğal olarak daha korunaklı bir işletim sistemi olması zararlı yazılımlara karşı doğal koruma sağlıyor. Bundan dolayı da kamuda oldukça ses getiren bir noktaya gelmiş durumda .

Konuşmaların ardından taraflar arasında işbirliği protokolü imzalandı.

HABER: SÜLEYMAN ERDOĞAN



KVKK’da ‘arka kapı’ uyarısı

Büyükşehir KAYMEK’ten ‘Projen ile Gel Robotik Kodlama Atöylesi’

Talas, teknoloji takımları kuruyor

Denizlerin güvenliği yerli teknolojiye emanet

Bootcamp Erciyes başvuruları başladı

Bu malak diğerlerinden çok farklı

Üniversitelilerin İHA’sı ‘Cenker’ göz dolduruyor

Büyükşehir’in parçalı güneş tutulması canlı yayınını 202 bin kişi izledi

Kayseri Bilim Merkezi "güneş tutulması" heyecanını canlı yayınladı

Parçalı güneş tutulması, ERÜ’de teleskoplarla izledi

Kayseri’de ‘Savunma Sanayii Sempozyumu ve Sergisi’

Kapadokya Uluslararası IP Günleri etkinliğinin 7’incisi düzenlendi

Melikgazi’nin destek olduğu takımlar TEKNOFEST’te Kayseri’nin gururu oldu

Instagram'a 404 milyon euro para cezası

Bu da Kayseri’nin elektrikli otomobili: ‘Voltacar’

Tarımsal İnsansız Kara Aracı ile TEKNOFEST’te finale kaldı