KTO YÖNETİM KURULU BAŞKANI HİÇYILMAZ:

KTO YÖNETİM KURULU BAŞKANI HİÇYILMAZ:

?TÜRKİYE´Yİ 2023 HEDEFLERİNE GÖTÜRECEK GÜÇ ÖZEL SEKTÖRDÜR?

Kayseri Ticaret Odası ve İş Kur Bölge Müdürlüğünce ortaklaşa tertiplenen ´Çalışma Hayatında Milli Seferberlik´ konulu toplantıda konuşan Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Hiçyılmaz İş dünyasının taşın altına ellini koyması gerektiğini vurgulayarak "Hem üretmek, hem istihdam, hem de ihracat bakımından Türkiye´yi 2023 hedeflerine götürecek yegane güç özel sektördür" değerlendirmesinde bulundu?
Kayseri Ticaret Odası´nın yeni hizmet binası Konferans Salonu´nda düzenlenen toplantıya, Melikgazi Kaymakamı Erkaya Yırık, KTO Başkanı Mahmut Hiçyılmaz, AGÜ Rektörü Prof. Dr. İhsan Sabuncuoğlu, Birlik Vakfı Kayseri Şube Başkanı Mehmet Adıgüzel ve çok sayıda ticaret erbabı iştirak etti?
Toplantının açılış konuşmasını gerçekleştiren KTO Başkanı Mahmut Hiçyılmaz, "Nasıl ki, 15 Temmuz´da biz ülkemizi o hainlerden kurtarmışsak, kendimizi tankın, topun ve tüfeğin önüne siper etmişsek ve tüm dünyaya nasıl bir millet olduğumuzu göstermişsek, 15 Temmuz´da elde edemedikleri şeyi ekonomik manada elde etmek isteyen yine bu hainlerin ülkemiz ekonomisi üzerinde yaratmaya çalıştıkları girişimleri de aynı düşünceyle püskürtmek ve ekonomik manada zirveye çıkarmak adına da hepimizin gayret göstermesi gerekiyor. 15 Temmuz´da ne yapmışsak onun aynısını ekonomik anlamda da yapmamız gerektiğini düşünüyoruz" diye konuştu?
Sözlerinin devamında iş dünyasının taşın altına ellerini koyması gerektiğini vurgulayan Başkan Hiçyılmaz, " Biz İş dünyası olarak elimizi taşın altına koymalıyız. Hem üretmek bakımından hem istihdam bakımından hem de bunun ihracatı bakımından. Türkiye´yi 2023 hedeflerine götürecek yegane güç özel sektördür. Ülkemizi belirli noktalara getirebilmemiz özel sektör mahiyeti ile olacaktır? diye konuştu.
Toplantıda konuşan bir diğer önemli isim AGÜ Rektörü Prof. Dr. İhsan Sabuncuoğlu´da Türkiye´nin yaşadığı en temel sorunlardan bir tanesi istihdam ve işsizlik meselesi olduğunun altını çizerek ? Bu tür organizasyonlar çok önemlidir. Türkiye´nin bu tür sorunlar ile uğraşabilmesi için ortak akıl toplantılarına ve ortak atölye çalışmalarına çok ihtiyacı var? ifadesini kullandı
Konuşmaların ardından İŞKUR yetkilisi Nayil Coşkun, katılımcılara istihdam seferberliği hakkında bilgiler vererek KAYSERİ İş Dünyası olarak yapılması gerekenler konusunda değerlendirmelerde bulundu?
HABER: C.ÜSTEN



Başkan Büyüksimitci: "Kayseri’nin yıllık ihracatı yüzde 17,7 oranında arttı"

Başkan Gülsoy: Şubat ayında 143 ülkeye 314 milyon 61 bin dolar ihracat yaptık"

"Suriyeliler gidince batacaksak bugün gitsinler batalım"

“Kayseri pastırması AB coğrafi işaret tescili alan 22’nci ürün olacak”

“İstihdamdaki artış, üretimi ve ihracattaki artışı tetikleyecektir”

Aralık ayında 150 ülkeye 308 milyon 759 bin dolar ihracat yaptık”

Tomarza'nın kabak çekirdeğinin pazarı genişleyecek

Erciyes Kayak Merkezi İngilizlerin dikkatini çekiyor

“2023 yılı ihracat rekoru tüm sanayicilerimizin başarısıdır”

Erciyes Kayak Merkezi'ne sezonun ilk charter seferi Çekya Cumhuriyeti’nden

"İşsizlik rakamındaki gerileme sevindiricidir"

Tomarza'da kabak çekirdeğinde seri üretime geçildi

Erciyes Anadolu Holding'ten "ihracat" başarısı

155 ülkeye 299 milyon 822 bin dolar ihracat yaptık

yapısal reformlara odaklanılmasını isabetli buluyoruz

Dünyanın ilgisini çekecek "turizm" yatırımları