KTO YÖNETİM KURULU BAŞKANI MAHMUT HİÇYILMAZ:

KTO YÖNETİM KURULU BAŞKANI MAHMUT HİÇYILMAZ:

?TÜRKİYE´DE İHRACATIMIZ ARTMAYA DEVAM EDECEKTİR?

Türkiye İhracatçılar Meclisi tarafından açıklanan rakamlarda ihracatın geçen yılın Haziran ayına göre yüzde 1,8 oranında artış göstermesini değerlendiren KTO Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Hiçyılmaz, ?Normalleşmelerin de katacağı ivme ile Türkiye´de ihracatın bundan sonraki süreçte daha da artmasını ve arzu ettiğimiz noktalara gelmesi özellikle temennimizdir? dedi.
Kayseri Ticaret Odası (KTO) Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Hiçyılmaz, Türkiye İhracatçılar Meclisi tarafından açıklanan rakamlar hakkında değerlendirmelerde bulundu. Açıklanan rakamlarda Türkiye´nin ihracatının geçen yılın Haziran ayına oranla yüzde 1,8 oranında artarak 11,8 milyon dolar olduğu belirlenirken, KTO Yönetim Kurulu Başkanı Hiçyılmaz, ?Türkiye olarak bizim 2023 yılında ulaşmayı arzu ettiğimiz hedeflerimiz var. Bu hedeflerimiz içerisinde 500 milyar dolar ihracat, kişi başı 20-25 bin dolar gelir ve Türkiye´nin dünyadaki ilk 10 ekonomisi içerisinde olması. Tabi bunları gerçekleştirebilmek için Türkiye´nin kendi yapmış olduğu gayretlerin dışında ilişki kurmakta olduğu, ihracat yapmakta olduğu ülkelerdeki gelirin de çok önemli olduğunu düşünüyorum. Özellikle etrafımızdaki ateş çemberi ve Avrupa Birliği ülkelerinin büyüme sıkıntısı, Rusya´daki durumlar, Çin´in büyüme noktasında sıkıntıları bütün bunları üst üste koyduğunuz zaman Türkiye´nin bu hedeflere varabilmesi için sadece kendi çabasına değil dünyadaki gelişmelerin de çok önem gösterdiğini görmekteyiz. Tabi ihracatımız bizim için çok önemli. Hem üretmeliyiz hem ihracat yapmalıyız ve bu kapsamda son 1-2 yıldır ihracatımızda bazı sıkıntılar söz konusu. Dediğim gibi Rusya, Çin, Avrupa Birliği ülkelerindeki sıkıntılar bize de yansımakta. Avrupa Birliği büyüyemiyor; büyüyecek ki oradaki insanlar alışveriş yapacak ki biz onlara ihracat yapalım. Çin 9-10 civarında büyürken 6-6,5 civarında büyümesi dünya ekonomisinde ticari daralmayı beraberinde getirmiştir. Dolayısıyla ümit ediyorum dünya ekonomisindeki gelişmelere bağlı olarak Türkiye´de de ihracatımız bundan sonraki süreçte artmaya devam edecektir? dedi.
Türkiye´nin içinde bulunduğu normalleşme sürecinin de etkisiyle ihracatın daha da artacağını düşündüklerini kaydeden KTO Yönetim Kurulu Başkanı Hiçyılmaz, ?Nitekim Türkiye İhracatçılar Meclisi´nin açıklamış olduğu rakamlara baktığımızda geçen yılın Haziran ayı ile bu yılın Haziran ayını mukayese ettiğimizde yüzde 1,8´lik ihracat artışımız söz konusu ve 11,8 milyar dolar civarında oldu. Bundan sonraki süreçte hem Rusya ile hem İsrail ile olan normalleşme sürecinin de buna katkıları olacaktır diye düşünüyorum. Hem turizm bakımından hem ithalat, ihracat bakımından çok katkısı olacaktır diye düşünüyorum. Bu iyileşmeler ve normalleşmelerin de katacağı ivme ile Türkiye´de ihracatın bundan sonraki süreçte daha da artmasını ve arzu ettiğimiz noktalara gelmesi özellikle temennimizdir? diye konuştu.


Haber Kaynak : İHA

Başkan Büyüksimitci: "Kayseri’nin yıllık ihracatı yüzde 17,7 oranında arttı"

Başkan Gülsoy: Şubat ayında 143 ülkeye 314 milyon 61 bin dolar ihracat yaptık"

"Suriyeliler gidince batacaksak bugün gitsinler batalım"

“Kayseri pastırması AB coğrafi işaret tescili alan 22’nci ürün olacak”

“İstihdamdaki artış, üretimi ve ihracattaki artışı tetikleyecektir”

Aralık ayında 150 ülkeye 308 milyon 759 bin dolar ihracat yaptık”

Tomarza'nın kabak çekirdeğinin pazarı genişleyecek

Erciyes Kayak Merkezi İngilizlerin dikkatini çekiyor

“2023 yılı ihracat rekoru tüm sanayicilerimizin başarısıdır”

Erciyes Kayak Merkezi'ne sezonun ilk charter seferi Çekya Cumhuriyeti’nden

"İşsizlik rakamındaki gerileme sevindiricidir"

Tomarza'da kabak çekirdeğinde seri üretime geçildi

Erciyes Anadolu Holding'ten "ihracat" başarısı

155 ülkeye 299 milyon 822 bin dolar ihracat yaptık

yapısal reformlara odaklanılmasını isabetli buluyoruz

Dünyanın ilgisini çekecek "turizm" yatırımları