KTO BAŞKANI GÜLSOY HIRVAT BÜYÜKELÇİ’Yİ KONUK ETTİ

KTO BAŞKANI GÜLSOY HIRVAT BÜYÜKELÇİ’Yİ KONUK ETTİ

HIRVAT BÜYÜKELÇİ'NİN KAYSERİ ZİYARETLERİ DEVAM EDİYOR

Hırvatistan'ın Ankara Büyükelçisi Cvitanovic, Kayseri Ticaret Odası Başkanı Ömer Gülsoy'u ziyaret etti. Ziyarette KTO Başkanı Gülsoy Kayseri ile Hırvatistan arasında ekonomi ve ticaret hacmini daha ileri seviyelere çıkarmak istediklerini vurguladı.

 Hırvatistan'ın Ankara Büyükelçisi Cvitanovic, TOBB Kayseri Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Tuğbahan İlgü ile beraber KTO'ya nezaket ziyaretinde bulundu. Kayseri'nin Hırvatistan ile ticaretini daha üst seviyelere çıkarmak için doğru bir yer olduğunu ifade eden Cvitanovic, fahri konsolos adaylarının da TOBB Kayseri Kadın Girişimciler Kurulu Başkanı Tuğbahan İlgü olduğunu açıkladı.

KTO Başkanı Gülsoy ise Kayseri ile Hırvatistan arasında ekonomi ve ticaret hacmini daha ileri seviyelere çıkarmak istediklerini belirtti. Hırvatistan ile 2020 yılında yapılan ihracat rakamları hakkında da bilgi veren Gülsoy, iki ülke arasında 2020 yılı itibarıyla 619 milyon dolar, Kayseri ile 5,4 milyon dolarlık ticaret gerçekleştirildiğini hatırlattı. Kayseri'nin en fazla ihracat yapan 11'nci şehir olduğunu vurgulayan Gülsoy, şunları kaydetti: "Ülke olarak Hırvatistan ile elektrik-elektronik, otomotiv, hazır giyim, çelik, kimyevi maddeler gibi sektörlerle ağırlıklı olarak çalışılıyor. Şu anda ticaretin ve ekonominin gelişen ülkelerde ileri gitmesinin sebebi ulaşımdır. Hırvatistan'da da hem kara hem de deniz ulaşımı mevcut. Hırvatistan ile bağlantılı ulaşım yollarımızla ticaret hacmimizi çok daha ileri seviyelere taşımak istiyoruz. Bu karşılıklı ziyaretlerin hem dostluğumuzu hem de ticaretimizi geliştireceğine inanıyoruz. Sizlerle iş ortaklığı yapmaktan memnun olacağız. İnşallah önümüzdeki günler içerisinde karşılıklı ziyaretlerle iş ortaklığımızı geliştirir, daha çok ticaret hacmimizi artırırız diye umut ediyorum. "


Haber Kaynak : KURUM BÜLTENİ

Başkan Büyüksimitci: "Kayseri’nin yıllık ihracatı yüzde 17,7 oranında arttı"

Başkan Gülsoy: Şubat ayında 143 ülkeye 314 milyon 61 bin dolar ihracat yaptık"

"Suriyeliler gidince batacaksak bugün gitsinler batalım"

“Kayseri pastırması AB coğrafi işaret tescili alan 22’nci ürün olacak”

“İstihdamdaki artış, üretimi ve ihracattaki artışı tetikleyecektir”

Aralık ayında 150 ülkeye 308 milyon 759 bin dolar ihracat yaptık”

Tomarza'nın kabak çekirdeğinin pazarı genişleyecek

Erciyes Kayak Merkezi İngilizlerin dikkatini çekiyor

“2023 yılı ihracat rekoru tüm sanayicilerimizin başarısıdır”

Erciyes Kayak Merkezi'ne sezonun ilk charter seferi Çekya Cumhuriyeti’nden

"İşsizlik rakamındaki gerileme sevindiricidir"

Tomarza'da kabak çekirdeğinde seri üretime geçildi

Erciyes Anadolu Holding'ten "ihracat" başarısı

155 ülkeye 299 milyon 822 bin dolar ihracat yaptık

yapısal reformlara odaklanılmasını isabetli buluyoruz

Dünyanın ilgisini çekecek "turizm" yatırımları