KTO BAŞKANI GÜLSOY HUNAT ÇARŞISI’NDA DENETİMLERDE BULUNDU

KTO BAŞKANI GÜLSOY HUNAT ÇARŞISI’NDA DENETİMLERDE BULUNDU

“SAĞLIĞIMIZ İÇİN BİRLİKTE HAREKET ETMEYİ YAYALIM”

Koronavirüs ile mücadele kapsamında Kayseri Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Gülsoy, Tarım ve Orman İl Müdürü Mustafa Şahin ile birlikte bu kez de Hunat Çarşısı’nda denetimlerde bulundu. Maske, mesafe ve temizlik konusunda işyerlerini tek tek dolaşarak hatırlatmalarda bulunan Başkan Gülsoy, “Kontrollü Sosyal Hayat Çalışma Rehberi” ve sosyal mesafe broşürleri dağıttı.

KTO Başkanı Ömer Gülsoy, İçişleri Bakanlığı'nın direktifleri doğrultusunda valilerin yönetimi ve koordinasyonunda yapılan, "COVID-19 Tedbirleri Denetimi"ni sürdürdü. Tarım ve Orman İl Müdürü Mustafa Şahin ve Müdürlük yetkilileri ile birlikte Melikgazi İlçesi Hunat Uçak Sokak üzerinde bulunan Hunat Çarşısı’nı ziyaret eden Başkan Gülsoy, denetime çarşı çevresinde bulunan yeme-içme mekanlarının bulunduğu işyerlerinde başladı.

Hunat Çarşısı yetkililerinin de eşlik ettiği denetimde Başkan Gülsoy ile İl Müdürü Şahin, işletmeleri tek tek ziyaret ederek hayırlı işler diledi. İşyeri sahiplerine özellikle maske, mesafe ve temizlik konularına daha çok dikkat etmeleri konusunda uyarılarda bulunan Başkan Gülsoy, Ticaret Odası tarafından hazırlanan ‘Kontrollü Sosyal Hayat Çalışma Rehberi’ ve sosyal mesafe broşürlerini işyerleri sahipleriyle paylaştı.

Yüzlerce esnafın hizmet verdiği Hunat Çarşısı’nda işyeri sahiplerine “Virüsü değil, sağlığımız için birlikte hareket etmeyi yayalım” diyen Başkan Gülsoy, “Yaptığımız bu denetimler ve alınan tüm önlemler hepimizin sağlığı için. Kurallara uymak topluma karşı sorumluluğumuzdur. Şehrimizde artan vaka sayıları nedeniyle hatırlatmalarda bulunuyoruz. Herşeyin başı sağlık. Amacımız ikazlarda bulunmak. Kurallara uyar, tedbirlerimizi alırsak el birliği ile salgının yayılmasını azaltabiliriz. Lütfen kurallara uyalım, uymayanları da uyaralım” değerlendirmesinde bulundu.

İşyerlerine dağıtılan afişleri asmayanlara, aykırı hareket edenlere ve zorunluluklara uymayanlara ‘Umumi Hıfzıssıhha Kanununun 282’nci maddesi gereğince; 250 TL’den Bin TL’ye kadar idari para cezası uygulanacağını hatırlatan Başkan Gülsoy, “Afişlerde maskesiz müşteri alınmaması, mesafeye uymak kaydıyla her 4 metrekare için bir kişi bulundurulması, kasa önünde müşteri bekleme yerleri arasında (en az 1,5 metre) olacak şekilde yer işaretlemesi yapılması, maske kullanımı, hijyenin önemi ve mesai saatleri gibi hatırlatmalar bulunmaktadır. Esnafımızdan mağdur duruma düşmemeleri için afişleri asmalarını ve yazılı maddelere harfiyen uymalarını istiyoruz.” ifadelerini kullandı. Denetimlerde kafe vb mekanları da müdürlük yetkilileriyle denetleyen Tarım ve Orman İl Müdürü Mustafa Şahin’de, “Hijyen kuralları konusunda yeme-içme mekanlarında denetimlerimiz aralıksız sürüyor. Maske, sosyal mesafe ve temizlik konularında işyerlerimizi daha dikkatli olmaları yönünde uyarıyoruz. Halkın yoğun olduğu mekanlarda virüsün yayılım hızı daha da artıyor. Denetimlerimizde hem kuralları hatırlatıyor hem de bilgilendirmelerimizi sürdürüyoruz. Koranavirüs, alacağımız tedbirlerden daha güçlü değildir. Yaptığımız denetimlerde gördük ki vatandaşlarımız ve işyerlerimiz kurallara uyuyorlar. “ diye konuştu.


Haber Kaynak : KURUM BÜLTENİ

SMA TİP 1 Hastası ‘ÖYKÜ’ İçin Kritik Süreç

Başkan Çolakbayrakdar Erkilet sakinleriyle buluştu

Büyükşehir’in Engelsiz Yaşam Merkezi, ‘ikinci yuva’ oldu

Çocuklar yeteneklerini bu üniversitede keşfedecekler

KAYÜ Rektörü; çok kitap okuyan öğrencileri ödüllendirdi

Melikgazi’de sağlık turizmi projesi ile iyileşirken keşfedin, keyif alın, dinlenin

Büyükkılılç; Nakliyeciler Sitesi esnafına yeni projesi "lojistik merkezini" anlattı

Başkan Palancıoğlu hakemler ile bir araya geldi

Kayseri’de 27 Mart Tiyatro Günü için tören düzenlendi

“Çok kıymetli bir hazine Talas'ta”

Başkan Büyükkılıç, Felahiye’ye verdiği kombi sözünü tuttu

Başkan Yalçın ‘Bizim Semtin Gençleri’ ile buluştu

Murat Cahid Cıngı: “Biz inşaat kısmını hallettik bundan sonra beyinlere yatırım yapmak lazım”

Başkan Gülsoy: “Tüm üretici ve tüccarlarımızı yılsonuna kadar fiyat arttırmamaya davet ediyorum”

İntiharı Önleme İl Koordinasyon Kurulu Vali Çiçek Başkanlığında Toplandı

Başkan Palancıoğlu: "Melikgazimize 'Dahiler Kolejini kazandırmak istiyoruz"