KTO BAŞKANI GÜLSOY, YILIN SON MECLİS TOPLANTISINDA KONUŞTU

KTO BAŞKANI GÜLSOY, YILIN SON MECLİS TOPLANTISINDA KONUŞTU

SAVUNMA SANAYİİNDE GÜÇ BİRLİĞİ YAPTIK

Kayseri Ticaret Odası Meclisi Aralık ayı toplantısını gerçekleştirdi. 2019 yılının son meclis toplantısında katılımcılara seslenen KTO Başkanı Ömer Gülsoy Savunma Sanayi’nin Kayseri’de gelişmesi için Sanayi Odası ile güç birliği yapıp uyum içinde çalıştıklarını hatırlatarak” Amacım, Rabbim'in rızasını kazanmak ve Kayseri'nin savunma sanayinden istediği payı alabilmesidir. Bağladığımız para zarar da etse biz bu işte varız ve devam ediyoruz" ifadesini kullandı.

Kayseri Ticaret Odası Meclisi 2019 yılının son meclis toplantısını gerçekleştirdi. Rifat Hisarcıklıoğlu Konferans Salonu'nda ki toplantı saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından başladı. Toplantıda gündem maddeleri oy birliği ile kabul edilirken, 2020 bütçe maddeleri ise oy çokluğu ile kabul edildi.

Meclis üyelerine 2019 yılının son konuşmasını gerçekleştiren Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Gülsoy, "Biz vebali, hakkı, helali, haramı ve Allah rızasını büyüklerimizden öğrendik. O şiar üzerinde de yetiştik. Allah, kainatın sonuna kadar neslimi helale haram katacak veya emanete ihanet edecek insanlardan yapmasın. Tek dileğim budur. Burada bir göreve geldik. Bu 1.5 milyonluk şehrin vebalini çekmektir. Hiçbir şeye ihtiyacım yok. Biz burada 'Allah rızası için görev yapalım' dedik.” dedi.

Başkan Gülsoy sözlerinin devamında Savunma Sanayii’nin ilimizde şekillenmesi ve ilimize yeniş yatırımlar yapılabilmesi adına Sanayii Odası ile güç birliği yaptıklarını vurgulayıp, zarar da edilse bu işten vazgeçmeyeceklerinin altını kalın çizgilerle çizerek “Yıllardır savunma sanayi gelmeli, stratejik ürünler olmalı diye söylüyoruz. Bizde Sanayi odamızla beraber savunma sanayinden daha güzel pay almamız için çalışmalar yaptık. Çok insanla görüştük ve sanayi odamızla beraber uyum içerisinde çalışıyoruz. Güzel bir fikir birliği yaptık. Burada sadece proje gizlidir. Onun haricinde her şey alenidir. Kimseden bir şey kaçırmıyoruz. Amacım, Rabbim'in rızasını kazanmak ve Kayseri'nin savunma sanayinden istediği payı alabilmesidir. En azından 15 fabrikaya dönüşebilmesini sağlamaktır. Burada para kazanma davası yoktur. Biz bu işe gönül verdik. Bağladığımız para zarar da etse biz bu işte varız ve devam ediyoruz" şeklinde konuştu.

Yılın son toplantısı 2020 yılına ait dilek ve temennilerin dillendirilmesi ile noktalandı.



Başkan Büyüksimitci: "Kayseri’nin yıllık ihracatı yüzde 17,7 oranında arttı"

Başkan Gülsoy: Şubat ayında 143 ülkeye 314 milyon 61 bin dolar ihracat yaptık"

"Suriyeliler gidince batacaksak bugün gitsinler batalım"

“Kayseri pastırması AB coğrafi işaret tescili alan 22’nci ürün olacak”

“İstihdamdaki artış, üretimi ve ihracattaki artışı tetikleyecektir”

Aralık ayında 150 ülkeye 308 milyon 759 bin dolar ihracat yaptık”

Tomarza'nın kabak çekirdeğinin pazarı genişleyecek

Erciyes Kayak Merkezi İngilizlerin dikkatini çekiyor

“2023 yılı ihracat rekoru tüm sanayicilerimizin başarısıdır”

Erciyes Kayak Merkezi'ne sezonun ilk charter seferi Çekya Cumhuriyeti’nden

"İşsizlik rakamındaki gerileme sevindiricidir"

Tomarza'da kabak çekirdeğinde seri üretime geçildi

Erciyes Anadolu Holding'ten "ihracat" başarısı

155 ülkeye 299 milyon 822 bin dolar ihracat yaptık

yapısal reformlara odaklanılmasını isabetli buluyoruz

Dünyanın ilgisini çekecek "turizm" yatırımları