KTO BAŞKANI MEHMETBEYOĞLU: “SPEKÜLATİF HABERLER BİZİ ÜZÜYOR”

KTO BAŞKANI MEHMETBEYOĞLU: “SPEKÜLATİF HABERLER BİZİ ÜZÜYOR”

Kayseri Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı M. Asaf Mehmetbeyoğlu yaptığı açıklamasında, “Kayseri Ticaret Odası Yönetim Kurulu olarak, seçim sürecine girdiğimiz bugünlerde, bazı basın yayın organlarında yer alan ‘Ticaret Odası’na aidat

Mehmetbeyoğlu, “Özellikle bugün basında yer alan Kayseri Ticaret Odası üyelerinin haklarının yendiği, borsa üyelerinin borsalarına borçları bulunmasına rağmen oy kullanabilecekleri yönündeki haberler ne yazık ki bilgi eksikliğinin bir ürünüdür” ifadesinde bulunduğu açıklamasını şu şekilde sürdürdü:
“Her ne kadar hem Kayseri Ticaret Odası hem de Kayseri Ticaret Borsası, 5174 sayılı Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Kanunu’na tabii olsalar da, Odalar ve Borsalar bu kanunda farklı maddelerde belirtilen usullere göre, farklı uygulamalarla yönetilirler.
Odaların aidat alma zorunluluğu 5174 sayılı TOBB Kanununda 10. Maddede (“…İçinde bulunulan yıldan önceki iki yıldan itibaren adresleri ve durumları tespit edilemeyenler ile bu süre zarfında aidat ödemeyen üyelerin isimleri askıya alınır…”)belirtilirken; Borsalar bu konuda, aynı kanunun 32. Maddesindeki (“…İçinde bulunulan yıldan önceki son iki yıldan itibaren adresleri ve durumları tespit edilemeyen ve içinde bulunulan yıldan önceki son iki yılda, borsa maddeleri üzerine alım satımı bulunmayan üyelerin isimleri askıya alınır…”) uygulamalara tabiidirler.
Üyelerimizin, bu tür spekülatif haberlere itimat etmemelerini; Kayseri Ticaret Odamızın, 5174 sayılı Kanunda belirtilen usullere uygun olarak seçim çalışmalarını sürdürdüğünü unutmamalarını rica ediyoruz.”



‘9. Uluslararası Erciyes Tıp Tıbbi Genetik Kongresi’ başladı

2 kilometrelik kuyruğu görenler gözlerine inanamadı

Spor A.Ş.'den 11. Yeşilay Bisiklet Turu

Büyükkılıç’tan bilim ve bilişim projeleri

“KAYBİS yeni sezonunu açtı”

Bisiklet Turu 5 Mayıs Pazar günü düzenlenecek

“Seçimsiz geçecek 4 yılı çok iyi değerlendirmemiz gerekiyor”

HAK-İŞ 1 Mayıs'ta taleplerini sıraladı

1 Mayıs kutlamalarında yoğun güvenlik önlemleri alındı

Hobi bahçelerinin yeni sakinleri belli oldu

Melikgazi’de kentsel dönüşüm çalışmaları hızla devam ediyor

Yağmur suyu taşkını asfaltı çökertti

Domates fidesi dağıtım etkinliğine davet

Öğrenciler yaptıkları uçurtmaları gökyüzü ile buluşturdu

“Kentsel dönüşümle sosyal dönüşümü birlikte gerçekleştiriyoruz”

CHP heyetinden Başkan Büyükkılıç’a hayırlı olsun ziyareti