KTO EKİM AYI OLAĞAN MECLİS TOPLANTISI

KTO EKİM AYI OLAĞAN MECLİS TOPLANTISI

KTO BAŞKANI GÜLSOY: “FAİZLER SÜRATLE AŞAĞIYA ÇEKİLMELİ”

Kayseri Ticaret Odası (KTO) Ekim Ayı Meclis Toplantısında konuşan Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Gülsoy, "Özel bankaların faizdeki direncine müdahale edilmeli" dedi.

Ticaret Odası Ekim ayı meclis toplantısı Nuh Naci Yazgan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kerim Güney’in de onur konuğu olarak iştiraki ile gerçekleştirildi. Toplantıda konuşan Ticaret Odası Başkanı Ömer Gülsoy “Faizlerin yüksek olduğu hiçbir ülkede yatırımın öncelikli olmasını beklemek mümkün değildir. Faizleri süratle aşağıya çekmek zorundayız” değerlendirmesinde bulundu.

Ticaret Odası Ekim Ayı Meclis Toplantısına Ticaret Odası Başkanı Ömer Gülsoy, Nuh Naci Yazgan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kerim Güney ve meclis başkanı ile meclis üyeleri katıldı.

Toplantının açılışında konuşan Ticaret Odası Başkanı Ömer Gülsoy, üç ay önce %24 olan faiz oranlarının Merkez Bankası Para Politikası Kurulunun aldığı üçüncü faiz indirimi ile faiz oranları %14’e düştüğüne dikkat çekerken şu değerlendirmelerde bulundu. “’Merkez Bankası Para Politikası Kurulunun aldığı üçüncü faiz indirimi ile faiz oranları yüzde 14'e düşmüş oldu. ABD Merkez Bankası FED ve AB Merkez Bankasının da geçtiğimiz ay faiz düşürdüğünü biliyoruz. Nitekim dün de ABD Merkez Bankası, tıpkı biz de olduğu gibi son 3 ayda üçüncü faiz indirimi kararını aldı. Faizlerin yüksek olduğu hiçbir ülkede yatırımın öncelikli olmasını beklemek mümkün değildir. Bizim de süratle faizleri daha aşağı çekecek adımlar atmamız gerekir. AB'deki bazı ülkeler ile Japonya gibi ülkelerde faizler eksi seyrediyor. Geçtiğimiz gün bir televizyon programında dinlediğim Cumhurbaşkanımız hedeflerinin tek haneli faiz olduğunu söyledi. Bunlar elbette güzel, ancak fiiliyata yansıması lazım. Faiz indirimlerine kamu bankaları çok seri tepki verirken maalesef özel bankalar hala ayak sürümeye devam ediyor. Faizler artırıldığı zaman bir saniye bile beklemeyen bankaların, faiz indirimindeki direncinin BDDK ve Bankalar Birliğinin müdahalesi ile mutlaka kırılması gerektiğini belirtelim. "

Sözlerinin sonunda Kayseri’de ihracattın arttığına da dikkat çeken Başkan Gülsoy sözlerini şöyle sürdürdü. ‘’Dış ticaret verileri açısından ülke ortalamasının çok üzerindeyiz. Serbest bölge verileri hariç, geçtiğimiz yılın 9 aylık döneminde 1 milyar 367 milyon 537 bin dolarlık ihracatımız var. Bu yılın aynı döneminde ise ihracat yüzde 9,7 artışla 1 milyar 501 milyon 163 bin dolara ulaşmış. Yaklaşık 1,5 milyar dolarlık ihracat rakamının üzerine, yine yaklaşık 300 milyon doları bulan serbest bölge verilerini de eklediğimizde yılın 9 aylık döneminde 1,8 milyar dolarlık ihracata ulaşmış bulunuyoruz. 2018 Eylül ayında ihracatımız 162 milyon dolar, bu yılın aynı döneminde bu rakamdır. ‘’

Nuh Naci Yazgan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kerim Güney ise konuşmasında NNY Üniversitesinin kuruluşuna dair bilgiler vererek şunları kaydetti. ‘’Üniversitelerin üç ana görevi vardır. Birinci görevi ülkemizin ve tüm insanların ihtiyaç duyduğu bilgili, nitelikli eğitimli insanlar yetiştirebilmektir. İkinci görevi bilimsel araştırmalar yapmak ve bunun neticesinde evrensel düzeyde bilgi üretmek. Üçüncü görevi ise üretilen bilgiyi teknolojiye toplumsal ve ekonomik faydaya dönüştürebilmek ve buradan elde edilecek gelirle kendi ayakları üzerinde durabilmektir. İşte bu görevleri en iyi şekilde yerine getirebilmek amacıyla Erciyes Üniversitesinin kuruluşuna da öncülük eden Kayseri Yüksek Öğrenim ve Yardım Vakfından Nuh Naci Yazgan Üniversitesi 7 Temmuz 2009 tarihinde kurulmuştur. Üniversitemizde 7 fakülte 3 enstitü ve 1 meslek yüksek okulundan oluşmaktadır. ‘’



"Mart ayında 159 ülkeye 323 milyon 447 bin dolar ihracat yaptık"

"Kayseri’nin ihracatı aylık bazda artmaya devam ediyor"

Başkan Büyüksimitci: "Kayseri’nin yıllık ihracatı yüzde 17,7 oranında arttı"

Başkan Gülsoy: Şubat ayında 143 ülkeye 314 milyon 61 bin dolar ihracat yaptık"

"Suriyeliler gidince batacaksak bugün gitsinler batalım"

“Kayseri pastırması AB coğrafi işaret tescili alan 22’nci ürün olacak”

“İstihdamdaki artış, üretimi ve ihracattaki artışı tetikleyecektir”

Aralık ayında 150 ülkeye 308 milyon 759 bin dolar ihracat yaptık”

Tomarza'nın kabak çekirdeğinin pazarı genişleyecek

Erciyes Kayak Merkezi İngilizlerin dikkatini çekiyor

“2023 yılı ihracat rekoru tüm sanayicilerimizin başarısıdır”

Erciyes Kayak Merkezi'ne sezonun ilk charter seferi Çekya Cumhuriyeti’nden

"İşsizlik rakamındaki gerileme sevindiricidir"

Tomarza'da kabak çekirdeğinde seri üretime geçildi

Erciyes Anadolu Holding'ten "ihracat" başarısı

155 ülkeye 299 milyon 822 bin dolar ihracat yaptık