KTO YÖNETİMİ ERBİL`E GİTTİ

KTO YÖNETİMİ ERBİL`E GİTTİ

Kayseri Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Hiçyılmaz ve Yönetim Kurulu üyelerinden oluşan heyet, ticaret ofisi açılması çalışmaları kapsamında temaslarda bulunmak üzere Kuzey Irak’ın Erbil şehrine gitti.

Heyette; Kayseri Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Hiçyılmaz, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcıları Celal Hasnalçacı ve Ferhat Akmermer ile üyeler Ersan Özbek ve Nedim Olgunharputlu yer aldı.
Kuzey Irak’ın Erbil kentinde ticaret ofisi açılmasına ilişkin önceki süreçte önemli girişimleri bulunduklarının altını çizen Başkan Hiçyılmaz, Erbil’de gerçekleştirecekleri temaslarla da çalışmaları son aşamasına taşıyacaklarını ifade etti.
Dış ticaretin ve özellikle de ihracatın tüm dünya ülkeleri için olduğu gibi Türkiye için de önemli olduğunun vurgulayan Hiçyılmaz, Kayseri’nin 1,7 milyar dolar civarında bulunan ihracat rakamının daha yukarılara çekilebilmesi için bu adımları attıklarını kaydetti.
Başkan Hiçyılmaz, Erbil’e yapacakları ziyaretin Kayseri için önemli olduğu kadar Türkiye için de büyük önem taşıdığını ve zamanla Orta Doğu ülkeleri ile olan ticari ilişkilerin bu ofis aracılığı ile kurulabileceğini belirtti.
Hiçyılmaz, Erbil ziyaretine ilişkin şu değerlendirmelerde bulundu:
“Cumhuriyetimizin 100. Yılında ülke hedefi olan 500 milyar dolarlık ihracat kapasitesine ulaşabilmek için Kayseri Ticaret Odası olarak önümüze koyduğumuz ihracat hedefi 7 milyar dolardır. Oda olarak üyelerimize yönelik eğitim ve seminer faaliyetlerinin yanı sıra, ihracat potansiyeli gördüğümüz ülkelerde ticaret ofisleri açarak şehrimizin ve ülkemizin ihracatını artırmayı hedefliyoruz. Bu çerçevede ilk ofisimizi Kuzey Irak’ta Erbil kentinde açmak üzere çalışmalarımıza devam ediyoruz. Erbil Valisi, Belediye Başkanı, Erbil Ticaret ve Sanayi Odası yönetimi başta olmak üzere kentteki bazı sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri ve Kuzey Irak’ta yatırım yapan Türk firmalarının yetkilileri ile görüşmelerde bulunacağız. Hedefimiz, Irak ile Kayseri arasında ticaret köprüsü oluşturarak ilimizde üretilen mal ve hizmetlerin daha kolay pazarlanmasını sağlamaktır.”



yol yenileme çalışmaları ile ulaşım ağı genişliyor

Kabakcı'dan halk oyunları ekibine tebrik

Bilgi yarışmasını 'Melikgazi Merkez Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi' kazandı

“Kentsel dönüşümün can damarı olan ana yolu tamamlıyoruz”

Vali Çiçek, öğrencileri ilmek ilmek işliyor

Türkiye’nin gözde turizm mekanı olacak

Talas Sporcu Fabrikası göğüs kabartıyor

Bilim Merkezi'nden Kız Çocukları Günü'ne özel söyleşi

Brüksel’de Avrupalılara hitap edecek

Avrupa Spor Şehri Kayseri'ye "Spor Köyü" Projesi

Bir daireyi farklı kişilere sattığı iddia edilen müteahhidin yargılanmasına başlandı

Öğrenciler Mareşal Fevzi Çakmak’ı andı

2 bin 543 adet hobi bahçesi için 22 bini aşkın kişi başvurdu

Kayseri OSB Sağlık Merkezi yapımı için çalışmalar başladı

Hürmetçi Sazlığı'na ziyaretçi merkezi

“Çözüm merkezi, Kayseri’nin en torpilli numarasıdır”