KTO BAŞKAN MAHMUT HİÇYILMAZ

KTO BAŞKAN MAHMUT HİÇYILMAZ

'8. TÜRKİYE TİCARET VE SANAYİ ŞURASI' NA KATILDI

Kayseri Ticaret Odası Başkanı Mahmut Hiçyılmaz, Başbakan Ahmet Davutoğlu başkanlığında Ankara'da  gerçekleştirilen  ‘'8. Türkiye Ticaret ve Sanayi Şurası''na katıldı.

 Kısa adı  TOBB olan  Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'nin  İkiz Kulelerinde  düzenlenen Türkiye Ticaret ve Sanayi Şurası; Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun yanı sıra 9 bakan, 365 Oda-Borsa ve Yönetim Kurulu Başkanları, Meclis Başkanları ve 81 ilin Şura temsilcilerinin katılımıyla gerçekleştirildi.

TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu'nun ev sahipliğinde gerçekleştirilen  Şura'da, Başkan Hiçyılmaz; Kayseri'yi temsilen sorunlara ilişkin çözüm önerilerini hükümete aktardı.

Hiçyılmaz, Şura'da yaptığı konuşmasında; hızla büyüyen Kayseri'nin yurtiçi,  yurtdışı yolcu ve kargo taşıma ihtiyacını karşılamak için havaalanının genişletilerek;  gerçek anlamda uluslararası bir niteliğe kavuşturulmasının gerektiğini vurguladı.

Ankara-Sivas arasında yapılmakta olan Yüksek Hızlı Tren projesine bağlı olarak, Yerköy-Kayseri tren hattının programa alınmış olmasından dolayı Hükümete teşekkür eden Hiçyılmaz, Kayseri-Samsun, Kayseri-Mersin arasındaki yük taşımacılığının iyileştirilmesinde ve Kapadokya'yı Antalya'ya bağlayacak olan Yüksek Hızlı Tren hattının inşasında da aynı duyarlılığı Hükümetimizden bekliyoruz. Böylelikle Anadolu'nun merkezi, Türkiye'nin her yönüne bağlanmış olacaktır. Navlun bedeli kârımızı aştığından, bu yatırımlar tamamlanıncaya kadar Kayseri-Mersin tren taşımacılığında sağlanacak navlun sübvansiyonu rekabet gücümüzü artıracaktır. Bir örnek verecek olursak, Kayseri'den Mersin'e 700 dolara gönderdiğimiz 40'lık konteynırı, Mersin'den Rotterdam'a 350 dolara ulaştırabiliyoruz” değerlendirmesinde  bulundu…

Kapadokya Bölgesine yönelik turizm politikası hakkında da konuşan Hiçyılmaz, Sadece Nevşehir il sınırları içinde dar bir bölgeye yönelik turizm politikası uygulamalarının, Hükümet eliyle Kayseri'yi de kapsayan daha geniş; doğa, kültür, tarih ve sağlık turizmine dönüştürülmesi ve bunu yaparken yerel yönetimlerle birlikte hareket edilmesinde yarar vardır. Böylece, sadece Nevşehir sınırları içerisindeki dar bir bölgeye gelen turistlerin Kayseri ve yöresindeki turistik değerleri de ziyaret etmeleri sağlanmalıdır” ifadelerini kullandı.

Erciyes ve Aladağları birlikte ele alan bir turizm destinasyonunun planlanması gerektiğine vurgu yapan Hiçyılmaz, İnsanımızın artan gelirden daha fazla pay almasını sağlayacak turizm politikalarının uygulamaya geçirilmesi uygun olacaktır” dedi.

Teşvikler konusunda  vurgu  yapan  Hiçyılmaz, İmalat sanayii işletmelerine verilen teşviklerin; Kayseri merkez için 3. derece, ilçelerde ve organize sanayi bölgelerinde faaliyet göstermeleri halinde 5. derece olarak değerlendirilmesi, mevcut işletmelerin de bundan faydalanabilmesi sağlanmalıdır. Teşvik Belgeli Yatırımlarda; yerli makine ve teçhizat kullanan girişimcilerin, yerli harcama oranları kadar kısmın bir alt bölge yatırım teşviklerinden yararlandırılması uygun olacaktır. Tarım ve hayvancılık sektörüne yönelik IPARD desteklerinden Kayseri'nin yararlandırılması ya da Tarım Bakanlığı desteklerinin IPARD düzeyine çıkarılması sağlanmalıdır” şeklinde konuştu.

Hiçyılmaz, şura sonunda TOBB tarafından, oda ve borsalardan gelen tüm sorunların ve çözüm önerilerinin kitap haline getirilerek ilgili bakanlıklara gönderileceğini sözlerine ekledi.



SMA TİP 1 Hastası ‘ÖYKÜ’ İçin Kritik Süreç

Başkan Çolakbayrakdar Erkilet sakinleriyle buluştu

Büyükşehir’in Engelsiz Yaşam Merkezi, ‘ikinci yuva’ oldu

Çocuklar yeteneklerini bu üniversitede keşfedecekler

KAYÜ Rektörü; çok kitap okuyan öğrencileri ödüllendirdi

Melikgazi’de sağlık turizmi projesi ile iyileşirken keşfedin, keyif alın, dinlenin

Büyükkılılç; Nakliyeciler Sitesi esnafına yeni projesi "lojistik merkezini" anlattı

Başkan Palancıoğlu hakemler ile bir araya geldi

Kayseri’de 27 Mart Tiyatro Günü için tören düzenlendi

“Çok kıymetli bir hazine Talas'ta”

Başkan Büyükkılıç, Felahiye’ye verdiği kombi sözünü tuttu

Başkan Yalçın ‘Bizim Semtin Gençleri’ ile buluştu

Murat Cahid Cıngı: “Biz inşaat kısmını hallettik bundan sonra beyinlere yatırım yapmak lazım”

Başkan Gülsoy: “Tüm üretici ve tüccarlarımızı yılsonuna kadar fiyat arttırmamaya davet ediyorum”

İntiharı Önleme İl Koordinasyon Kurulu Vali Çiçek Başkanlığında Toplandı

Başkan Palancıoğlu: "Melikgazimize 'Dahiler Kolejini kazandırmak istiyoruz"