KTO´DA

KTO´DA

İŞ HUKUKU SEMİNERİ

Kayseri Ticaret Odası tarafından üyelere yönelik olarak İş Hukuku semineri düzenlendi.
M. Rifat Hisarcıklıoğlu konferans salonunda gerçekleştirilen seminere KTO Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Hiçyılmaz, Erciyes Üniversitesi Öğretim Üyesi Sayın Yrd. Doç. Dr. Ertuğrul Yuvalı ve oda üyeleri katıldı.
Seminer programının açılışında konuşan KTO Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Hiçyılmaz, Meslek Komitelerinden gelen talepler doğrultusunda eğitim programları hazırladıklarını ve üyelerimizin bu eğitimlerden azami ölçüde yararlanması için gayret gösterdiklerini belirtti.
Ticaretle uğraşanların büyük çoğunluğunun mesleğinin babadan oğula devir niteliğinde olduğunu kaydeden Hiçyılmaz, "Dolaysıyla ticarette dedemizden, babamızdan ne gördüysek onu yaptık ve yapmaya da devam ediyoruz. Fakat rekabet çağında yaptıklarımızdan ziyade bildiklerimiz de önem arz etmektedir. Öyle bir çağdayız ki, artık en önemli şey bilgidir? dedi.
Hukuk başlığında Oda olarak yaptıkları faaliyetlerden de bahseden Başkan Hiçyılmaz, Uzlaştırma, Tahkim ve Bilirkişilik Merkezi, Ticari Uyuşmazlıklarda Arabuluculuk konusundaki toplantılar, üyelere internet sitesi aracılığı ile hukuk danışmanlığı hizmeti verilmesi ve gelen taleplerin karşılanması ve sorunların çözüme kavuşması için Adalet Bakanlığı ve TOBB nezdinde de girişimlerde bulunduklarını kaydetti.
Düzenledikleri eğitim programının, iş yaşamındaki sorunlara karşı nasıl davranılacağı, işveren ve işçi arasındaki ilişkilerin nasıl düzenleneceği gibi konularda katkı sağlayacağını umduğunu ifade eden Hiçyılmaz, Erciyes Üniversitesi Hukuk Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Ertuğrul Yuvalı´ya ve katılımcılara teşekkür etti.
Hiçyılmaz´ın konuşmasının ardından Hukuk Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Ertuğrul Yuvalı tarafından sunum eşliğinde katılımcılara bilgi verildi.



Başkan Büyüksimitci: "Kayseri’nin yıllık ihracatı yüzde 17,7 oranında arttı"

Başkan Gülsoy: Şubat ayında 143 ülkeye 314 milyon 61 bin dolar ihracat yaptık"

"Suriyeliler gidince batacaksak bugün gitsinler batalım"

“Kayseri pastırması AB coğrafi işaret tescili alan 22’nci ürün olacak”

“İstihdamdaki artış, üretimi ve ihracattaki artışı tetikleyecektir”

Aralık ayında 150 ülkeye 308 milyon 759 bin dolar ihracat yaptık”

Tomarza'nın kabak çekirdeğinin pazarı genişleyecek

Erciyes Kayak Merkezi İngilizlerin dikkatini çekiyor

“2023 yılı ihracat rekoru tüm sanayicilerimizin başarısıdır”

Erciyes Kayak Merkezi'ne sezonun ilk charter seferi Çekya Cumhuriyeti’nden

"İşsizlik rakamındaki gerileme sevindiricidir"

Tomarza'da kabak çekirdeğinde seri üretime geçildi

Erciyes Anadolu Holding'ten "ihracat" başarısı

155 ülkeye 299 milyon 822 bin dolar ihracat yaptık

yapısal reformlara odaklanılmasını isabetli buluyoruz

Dünyanın ilgisini çekecek "turizm" yatırımları