KTO´DA SİGORTA SEKTÖRÜ İSTİŞARE TOPLANTISI

KTO´DA SİGORTA SEKTÖRÜ İSTİŞARE TOPLANTISI

HİÇYILMAZ ? TİCARET ODASINDA KATILIMCI DEMOKRASİYİ UYGULUYORUZ?

Ticaret Odası´nın ev sahipliğinde gerçekleştirilen 37. Sigorta Acenteleri ve Aracıları Meslek Komitesi üyeleri Sektörel İstişare Toplantısında ?Sigorta Sektörü´ masaya yatırılarak detayları ile istişare edildi? Toplantıda konuşan Ticaret Odası Başkanı Mahmut Hiçyılmaz, meslek komitelerinin önemine dikkat çekerek ?Biz biliyoruz ki ne kadar çok üyemiz bu toplantılara katılırsa; o kadar çok problemlere çözüm üretilir diye düşündük. Yani tabir yerindeyse katılımcı demokrasiyi ticaret odasında uygulama noktasında hareket ettik? ifadesini kullandı?
37. Sigorta Acenteleri ve Aracıları Meslek Komitesi üyeleri Sektörel İstişare Toplantısında ?Sigorta Sektörü´ masaya yatırılarak detayları ile istişare edildi?
Toplantının açılış konuşmasını yapan Başkan Hiçyılmaz meslek komitelerinin önemine dikkat çekerek şunları kaydetti? ? Meslek komiteleri meslek gurubuna ait üyelerimizin verdiği oylarla seçilen ve o meslek gurubunu temsil etmek üzere seçilmiş olan heyetlerdir. Meslek komitesine seçilmiş olan arkadaşlarımız o meslek gurubunun sıkıntılarını, problemlerini, dertlerini, taleplerini meslek komitesi toplantılarında tartışmak- görüşmek ve onlara çare bulmak adına toplantılar yaparlar. Bu yapmış oldukları bu toplantılar neticesinde elde ettikleri verileri yönetim kuruluna aktarmak suretiyle yönetim kurulunun bu talepleri yerine getirmesi bakımından çalışma yapmasını isterler. Kayseri Ticaret Odası´nın çalışma sistemi bu ayak üzerine oturtulmuştur. En önemli yeri teşkil eden konu meslek komiteleri tüzüğü çalışma prensiplerini yeniden tanzim etmek değil. Elbette her meslek komitesi 5174 sayılı yasalara göre her ay en az bir sefer toplamak zorunda, ama biz bu toplantıların sadece göstermelik olarak değil ama aynı zamanda o meslek grubunun sıkıntılarının çözüm noktasında gayret gösterilsin istiyoruz. Bu toplantılarda problemlerin tartışıldığı bir platform haline getirmek için çaba gösteriyoruz. Bunu yaparken meslek komitesine seçilmiş olan asil üyeleri ile beraber yedek üyelerin de bu toplantılara katılmalarını sağladık. Çünkü biz biliyorduk ki ne kadar çok kişi bu toplantılara katılırsa o kadar çok problemlere çözüm önerileri üretilir. Ve bu uğurda Nit çok büyük başarı elde ettik. Dinlediğimiz talepler yönetim kuruluna getirmek suretiyle yönetim kurulu gündem maddeleri oluşturduk. Değerli arkadaşlar biz bunları yaparken sadece meslek komitelerinin seçilmiş olan asil ve yedek üyelerin toplanmasıyla yeterli görmedik meslek grubunda hangi üyemiz varsa o meslek grubunu teşkil eden üyelerimizin tamamının partiler halinde gruplar halinde odamıza davet edelim. Meslek komitesi toplantılarını daha geniş yapalım ve her üyenin bir defa Ticaret Odasına gelmesini sağlayalım istedik. Çünkü geçmişten beri Kayseri Ticaret Odası´nın ama sadece Kayseri Ticaret Odasına değil diğer tüm odalarda da sadece aidat alınır, nerede ne yaparlar diye bir söylem gelişmişti. Biz bunu kırmak istedik. 5174 sayılı yasaya göre meslek komiteleri en az ayda bir sefer toplanmalı ama biz bunun da ötesine geçmek suretiyle biraz da kendimizi zorlamak suretiyle üyelerimizin tamamını Ticaret Odasına katılmalarını prensip edindik. Tabir yerindeyse katılımcı demokrasi ticaret odasında uygulama noktasında hareket ettik. Yani Ticaret Odası´nın gerçek sahibi olan üyelerin Ticaret Odası´nın çalışmalarına bizzat iştirak etmeleri gerektiği prensibiyle hareket ettik. Ve nitekim bu toplantılarda çok faydalı icraatlar da bulunduk.?
Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Sigortacılık Müdürü Mevlüt Söylemez de mevzuattaki değişiklikler hakkında katılımcılara bilgilendirerek ?İki yıllık Sigortacılık Bölümü mezunları artık Genel Müdür ve Genel Müdür Yardımcısı olabilecekler. Tüzel kişiliklerde 1 adet teknik personel istihdam etme zorunluluğu bulunuyordu, yeni düzenleme ile bu zorunluluk kaldırıldı.Yalnız şöyle bir yanlış algı var. Bu zorunluluk tamamen kaldırılmış değil. Bu düzenleme ortadan kaldırıldı ve bu hususta düzenleme yapma yetkisi icra komitesi´ne bırakıldı. Yani icra komitesi bu konuda isterse zorunluluk getirebilir, istemezse getirmez. Yine Genel Müdür Yardımcısı ve Teknik Personel şartlarını taşıma konusundaki sorumluluk kalktı. Bu konudaki yetki İcra Komitesi´ne verildi?
Toplantıda Vali Yardımcısı Erdoğan Aygenç, İŞ-KUR İl Müdürü Ahmet Ayçiçek ve sigorta temsilcileri hazır bulundu.
Haber : SÜLEYMAN ERDOĞAN



"Mart ayında 159 ülkeye 323 milyon 447 bin dolar ihracat yaptık"

"Kayseri’nin ihracatı aylık bazda artmaya devam ediyor"

Başkan Büyüksimitci: "Kayseri’nin yıllık ihracatı yüzde 17,7 oranında arttı"

Başkan Gülsoy: Şubat ayında 143 ülkeye 314 milyon 61 bin dolar ihracat yaptık"

"Suriyeliler gidince batacaksak bugün gitsinler batalım"

“Kayseri pastırması AB coğrafi işaret tescili alan 22’nci ürün olacak”

“İstihdamdaki artış, üretimi ve ihracattaki artışı tetikleyecektir”

Aralık ayında 150 ülkeye 308 milyon 759 bin dolar ihracat yaptık”

Tomarza'nın kabak çekirdeğinin pazarı genişleyecek

Erciyes Kayak Merkezi İngilizlerin dikkatini çekiyor

“2023 yılı ihracat rekoru tüm sanayicilerimizin başarısıdır”

Erciyes Kayak Merkezi'ne sezonun ilk charter seferi Çekya Cumhuriyeti’nden

"İşsizlik rakamındaki gerileme sevindiricidir"

Tomarza'da kabak çekirdeğinde seri üretime geçildi

Erciyes Anadolu Holding'ten "ihracat" başarısı

155 ülkeye 299 milyon 822 bin dolar ihracat yaptık