KTO’DA EKONOMİ SEMİNERİ

KTO’DA EKONOMİ SEMİNERİ

KTO BAŞKANI GÜLSOY: “2020 YILINDA BİZLERİ NELERİN BEKLEDİĞİNİ MERAK EDİYORUZ”

Ticaret Odası Başkanlığınca tertiplenen ve Ekonomist Erkin Şahinöz'ün faiz, kur, ekosistem tahmini, yapay zeka ve kripto paralar gibi konuların ele alındığı 'Ekonomi Semineri’nde konuşan Ticaret Odası Başkanı Ömer Gülsoy “2019 yılı sonuna doğru ekonomimizde gerçekleşen diriliş bizleri umutlandırırken, bu büyümenin 2020 yılında artarak devam edeceğine inanıyor, diğer yandan ise ekonomide bizleri nelerin beklediğini merak ediyoruz.” değerlendirmesinde bulundu.

Ticaret Odası Başkanlığınca tertiplenen ve Ticaret Odası Konferans Salonunda gerçekleşen Ekonomi Semineri’ne Kayseri Üniversitesi Rektörü Kurtuluş Karamustafa, Ticaret Odası Başkanı Ömer Gülsoy, Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Veli Altınkaya, Ekonomist Erkin Şahinöz ve büyük çoğunluğu Ticaret Odası üyelerinden oluşan davetliler katıldı.

Seminerin açılış konuşmasını gerçekleştiren Ticaret Odası Başkanı Ömer Gülsoy 2019 yılındaki büyümenin 2020 yılında artarak devam edeceğini umduklarını ve ekonomideki gelişmeleri merakla beklediklerini belirterek şunları kaydetti… "Reel sektör ve iş dünyasının odak noktası ekonomi olunca salonumuzu bu denli kalabalık görmek bizleri memnun etti. 2019 yılının sonuna yaklaşırken ekonomideki gelişmeler iş dünyasını oldukça etkiledi. Özellikle çok iyi bitirmediğimiz 2018 yılı sonrasında her ne kadar çok iyi bir başlangıç yapamamış olsak da alınan önlem ve uygulanan programlarla 2019 yılı sonuna doğru ekonomimizde yeniden dirilme görülmektedir. Bir yandan bu büyümenin 2020 yılında artarak devam edeceğine inanıyor, diğer yandan ise ekonomide bizleri nelerin beklediğini merak ediyoruz. Bu kapsamda Kayseri Ticaret Odası olarak düzenlediğimiz seminerimizde, ekonomi hakkında merak ettiklerimize yanıt bulacak, böylece belirsiz olarak gördüğümüz konularda netlik kazandırmış olacağız.”

Ekonomist Erkin Şahinöz ise yaptığı sunumda; üretim yapanın değil, aynı anda hayal kurabilenin ayakta kaldığı bir dönemde yaşanıldığını vurgulayarak “Ürün üretme konusunda bu coğrafyanın hiçbir eksiği yok. Ancak ürün fabrikada üretiliyor ama marka dediğimiz şey zihinlerde üretiliyor. Ben bunları öldük, bittik demek için söylemiyorum ama birçok meslek tehdit altında. Artık birçok rutin iş makineler tarafından yapılıyor ve yapılacak. Bunu görmemiz lazım. Bu bizim işsiz kalacağımız anlamına gelmiyor. İnsan hiç bir zaman issiz kalmaz. Çünkü insan, makinenin hiçbir zaman sahip olamayacağı bir özelliğe sahiptir. İnsanda tutku var. Makineye tutku yerleştirme imkânınız yok.” değerlendirmesinde bulundu.



SMA TİP 1 Hastası ‘ÖYKÜ’ İçin Kritik Süreç

Başkan Çolakbayrakdar Erkilet sakinleriyle buluştu

Büyükşehir’in Engelsiz Yaşam Merkezi, ‘ikinci yuva’ oldu

Çocuklar yeteneklerini bu üniversitede keşfedecekler

KAYÜ Rektörü; çok kitap okuyan öğrencileri ödüllendirdi

Melikgazi’de sağlık turizmi projesi ile iyileşirken keşfedin, keyif alın, dinlenin

Büyükkılılç; Nakliyeciler Sitesi esnafına yeni projesi "lojistik merkezini" anlattı

Başkan Palancıoğlu hakemler ile bir araya geldi

Kayseri’de 27 Mart Tiyatro Günü için tören düzenlendi

“Çok kıymetli bir hazine Talas'ta”

Başkan Büyükkılıç, Felahiye’ye verdiği kombi sözünü tuttu

Başkan Yalçın ‘Bizim Semtin Gençleri’ ile buluştu

Murat Cahid Cıngı: “Biz inşaat kısmını hallettik bundan sonra beyinlere yatırım yapmak lazım”

Başkan Gülsoy: “Tüm üretici ve tüccarlarımızı yılsonuna kadar fiyat arttırmamaya davet ediyorum”

İntiharı Önleme İl Koordinasyon Kurulu Vali Çiçek Başkanlığında Toplandı

Başkan Palancıoğlu: "Melikgazimize 'Dahiler Kolejini kazandırmak istiyoruz"