KTO`DA IRAK`A YÖNELİK TİCARET MASAYA YATIRILDI

KTO`DA IRAK`A YÖNELİK TİCARET MASAYA YATIRILDI

Kayseri Ticaret Odası, son günlerde olumsuz gelişmelerle gündeme gelen Irak’a yönelik ticaret ve ihracat yapan üyeleri ile sektör temsilcilerini düzenlediği toplantı ile buluşturdu. Kayseri Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut HiçyılmazR

Toplantının açılışında konuşan Başkan Hiçyılmaz, Irak’ta gelinen nokta sonrasında sektör temsilcilerinin görüşlerinin alınacağını belirterek, “Türkiye olarak Irak’a ihracatımız yaklaşık 12 milyar dolar civarındadır. Almanya’dan sonra en çok ihracat yaptığımız ülke olan Irak’a ticaretin ve ihracatın seyri noktasında yaşanan sıkıntılara ilişkin görüşleri, üst kuruluşumuz olan Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) ve Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu’nda dile getireceğiz. Yaşanan sıkıntıların çözümü ve ilerleyen süreçte karşılaşılabilecek sorunların bertaraf edilebilmesi adına bu toplantıyı önemsiyoruz” dedi.
Başkan Hiçyılmaz’ın açılış konuşmasının ardından, katılımcılar Irak’ta yaşanan gelişmeler ve Kayseri’nin ticareti ve ihracatına ilişkin görüşlerini açıkladı.
Katılımcıların öneri ve görüşlerini dikkatle dinleyen ve not alan Başkan Hiçyılmaz, toplantının kapanışında ise, “Irak’ta yaşanan olayların kısa vadede Kayseri’nin ticaretini ve ihracatını etkilediği bir gerçektir. Toplantımız sonrasında katılımcıların önerilerini, TOBB’da ve özellikle de ve Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu’nda detaylı şekilde aktaracağız. Sorunların çözümü için hangi yolların takip edilmesi gerektiği konusunda girişimlerde bulunacağız. İlerleyen zamanda Irak’taki durumu da göz önüne alarak bu tür toplantıları yeniden yapabiliriz” diye konuştu.



KVKK’da ‘arka kapı’ uyarısı

Büyükşehir KAYMEK’ten ‘Projen ile Gel Robotik Kodlama Atöylesi’

Talas, teknoloji takımları kuruyor

Denizlerin güvenliği yerli teknolojiye emanet

Bootcamp Erciyes başvuruları başladı

Bu malak diğerlerinden çok farklı

Üniversitelilerin İHA’sı ‘Cenker’ göz dolduruyor

Büyükşehir’in parçalı güneş tutulması canlı yayınını 202 bin kişi izledi

Kayseri Bilim Merkezi "güneş tutulması" heyecanını canlı yayınladı

Parçalı güneş tutulması, ERÜ’de teleskoplarla izledi

Kayseri’de ‘Savunma Sanayii Sempozyumu ve Sergisi’

Kapadokya Uluslararası IP Günleri etkinliğinin 7’incisi düzenlendi

Melikgazi’nin destek olduğu takımlar TEKNOFEST’te Kayseri’nin gururu oldu

Instagram'a 404 milyon euro para cezası

Bu da Kayseri’nin elektrikli otomobili: ‘Voltacar’

Tarımsal İnsansız Kara Aracı ile TEKNOFEST’te finale kaldı