KTO’DAN İŞLETMELERE VİRÜSLE MÜCADELE REHBERİ

KTO’DAN İŞLETMELERE VİRÜSLE MÜCADELE REHBERİ

21 AYRI SEKTÖR İÇİN ‘KONTROLLÜ SOSYAL HAYAT ÇALIŞMA REHBERİ’ HAZIRLANDI

Kayseri Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Ömer Gülsoy, 21 ayrı sektör için hazırlanan ‘Kontrollü Sosyal Hayat Çalışma Rehberi’ afişlerini üyelerine dağıttıklarını duyurarak “Oda üyelerimiz için hazırlanan afişlerde işletmelerimizde uyulması gereken kurallar belirlenmiştir. Bu rehber afişleri, iş yerlerimizin girişlerine veya herkesin rahatlıkla görülebileceği yerlere asmalıyız.” değerlendirmesinde bulundu.

Sağlık Bakanlığı tarafından korona virüs (Covıd-19) salgın yönetimi ve çalışma rehberleri kapsamında hazırlanan afişler, Kayseri Ticaret Odası tarafından dağıtılıyor.  İşletmeleri ziyaret ederek hayırlı işleyen dileyen Başkan Gülsoy ve Yönetim Kurulu Üyeleri, afiş ve maske dağıtımı yapıyor.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın Kayseri’de salgının yükselişte olduğunu belirtmesi üzerine KTO Yönetimi de tedbirlerin artırılması yönünde üyelerini ziyaretlerini sıklaştırarak uyarılarda bulunuyor.  Başkan Gülsoy ile Yönetim Kurulu Üyesi Ali Alkan,  Talas İlçesindeki halkın keyifli vakit geçirdiği Taş evleri ve yeraltı şehirleriyle ünlü Ali Saip Paşa Sokağı'nı ziyaret etti. Talas Belediye Başkanı Mustafa Yalçın’ın da katıldığı ziyarette tarihi mekanda bulunan Kafe, Restorant, Lokanta ile Yeme-İçme mekanlarının sahipleriyle istişare toplantısı yapıldı.

Başkan Gülsoy ile Başkan Yalçın, işletme sahiplerinden Koronavirüs tedbirleri, maske, mesafe ve temizlik kurallarına uyulması konusunda daha duyarlı olmalarını istedi.

Toplantının ardından Başkan Gülsoy ile Başkan Yalçın, Tarihi dokusuyla yerli ve yabancı turistlerinde uğrak yeri olan Ali Saip Paşa Sokağı’ndaki kafeleri  tek tek ziyaret ederek işletmelerde gördükleri  eksiklikler konusunda da uyarılar yaptı.

İşletme sahiplerine Kontrollü hayata geçişi sağlayacak afişleri işyerlerinde herkesin görebileceği yerlere asmalarını isteyen Başkan Ömer Gülsoy, “Sağlık Bakanlığı tarafından hazırlanan korona virüs (Kovid-19) salgın yönetimi ve çalışma rehberleri içerisinde bulunduğumuz bu süreçte işletmelerimiz için oldukça önemli. Oda üyelerimiz için hazırlanan afişlerde işletmelerimizde uyulması gereken kurallar belirlenmiştir. Bu rehber afişleri, iş yerlerimizin girişlerine veya herkesin rahatlıkla görülebileceği yerlere asmalıyız. Birlik olup virüsü yenelim! Cezalara değil, virüse tedbir alalım!” değerlendirmesinde bulundu.

Afişlerin dağıtımını yaptıklarını belirten Başkan Gülsoy, “ 21 ayrı sektör için hazırlanan afişleri işyerlerini ziyaret ederek dağıtıyoruz. Esnaflarımız işyerlerinde bulundurması ve asması gereken bu afişleri odamızdan da temin edebilirler.  Afişleri asmayanlara, aykırı hareket edenlere ve zorunluluklara uymayanlara ‘Umumi Hıfzıssıhha Kanununun 282’nci maddesi gereğince; 250 TL’den Bin TL’ye kadar idari para cezası uygulanacaktır.” diye konuştu.

Afişlerdeki uyarılara değinen Başkan Gülsoy, “Afişlerde maskesiz müşteri alınmaması, mesafeye uymak kaydıyla her 4 metrekare için bir kişi bulundurulması,  kasa önünde müşteri bekleme yerleri arasında (en az 1,5 metre) olacak şekilde yer işaretlemesi yapılması, maske kullanımı, hijyenin önemi ve mesai saatleri gibi hatırlatmalar bulunmaktadır. Esnafımızdan mağdur duruma düşmemeleri için afişleri asmalarını ve yazılı maddelere harfiyen uymalarını istiyoruz.” dedi.

Talas Belediye Başkanı Mustafa Yalçın da koronavirüsle mücadelede rehavete kapılmadan kararlılıkla mücadele gerektiğine vurgu yaparak, “Vatandaşlarımıza her yerde ve her şartta Maske, Mesafe ve Temizlik kuralına uyulması gerektiğini ifade ediyoruz. Bununla birlikte insanların toplu olarak bir araya geldiği yerlerde de hem denetimlerimiz sürüyor hem de bilgilendirme çalışması yapıyoruz. Bugün de Ticaret Odası Başkanımızla Talas’ın ünlü Ali Saip Paşa Sokağındaki kafe, restoran, lokanta vs. gibi yeme içme yerlerinde denetimlerde bulunduk. Aynı zamanda da uyulması gereken kuralları içeren rehberin dağıtımını yaptık” diye konuştu.

Başkan Gülsoy ile Başkan Yalçın, Tarihi sokakta 1886 Yılında yapılan Ali Saip Paşa Camini de ziyaret etti. Sokakta bulunan bir Antikacı dükkanını da uğrayan Gülsoy ile Yalçın, tarihi kılıçlar, saatler ve yıllara meydan okuyan malzemeler hakkında işletme sahibinden bilgiler aldı.


Haber Kaynak : KURUM BÜLTENİ

SMA TİP 1 Hastası ‘ÖYKÜ’ İçin Kritik Süreç

Başkan Çolakbayrakdar Erkilet sakinleriyle buluştu

Büyükşehir’in Engelsiz Yaşam Merkezi, ‘ikinci yuva’ oldu

Çocuklar yeteneklerini bu üniversitede keşfedecekler

KAYÜ Rektörü; çok kitap okuyan öğrencileri ödüllendirdi

Melikgazi’de sağlık turizmi projesi ile iyileşirken keşfedin, keyif alın, dinlenin

Büyükkılılç; Nakliyeciler Sitesi esnafına yeni projesi "lojistik merkezini" anlattı

Başkan Palancıoğlu hakemler ile bir araya geldi

Kayseri’de 27 Mart Tiyatro Günü için tören düzenlendi

“Çok kıymetli bir hazine Talas'ta”

Başkan Büyükkılıç, Felahiye’ye verdiği kombi sözünü tuttu

Başkan Yalçın ‘Bizim Semtin Gençleri’ ile buluştu

Murat Cahid Cıngı: “Biz inşaat kısmını hallettik bundan sonra beyinlere yatırım yapmak lazım”

Başkan Gülsoy: “Tüm üretici ve tüccarlarımızı yılsonuna kadar fiyat arttırmamaya davet ediyorum”

İntiharı Önleme İl Koordinasyon Kurulu Vali Çiçek Başkanlığında Toplandı

Başkan Palancıoğlu: "Melikgazimize 'Dahiler Kolejini kazandırmak istiyoruz"