KTO´NUN MESLEK GRUBU TOPLANTILARINA

KTO´NUN MESLEK GRUBU TOPLANTILARINA

GAYRİMENKUL SEKTÖR TEMSİLCİLERİ İLE DEVAM EDİLDİ?

 

Ticaret Odasınca hayata geçirilen ?Meslek Grubu Toplantıları´ kayıtlarda 14. Meslek Grubu olarak yer alan Gayrimenkul ve Kiralama Hizmetleri ve 41. Meslek Grubu olarak belirlenen Yapı Kooperatifleri sektör temsilcilerinin buluşturulduğu toplantı ile devam etti? İştirakcilere ?Gayrimenkul Değerleme Eğitimi´nin verildiği toplantıda konuşan oda Başkanı Mahmut Hiçyılmaz, ?Emlak danışmanlığı bir meslek haline getirilmelidir? değerlendirmesinde bulundu?.
Bir restoranda gerçekleştirilen kahvaltılı toplantıya Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mahmut Hiçyılmaz´ın yanı sıra yönetim kurulu üyeleri ve emlak sektörü temsilcileri iştirak etti.
Toplantının açılış konuşmasını yapan oda Başkanı Mahmut Hiçyılmaz, amacımız Kayseri Ticaret odasında demokrasiyi tam manasıyla yerleştirmek tabandan gelen talepleri ve istekleri yönetim kuruluna kadar götürüp yönetim kurulu toplantılarında istekleri konuşarak sıkıntıları çözebilmek için faaliyet gösteriyoruz. Dedi. Hiçyılmaz 2015 yılında sektör toplantılarıyla alakalı 452 toplantı yapıldığını bu toplantılara 12 bin civarında üye davet edildiği belirtip 900´ün üzerinde konunun üyelerin fikrine açılarak detaylı şekilde irdelendiğini vurgulayarak şunları kaydetti? ?Başkan Hiçyılmaz Gayrimenkul ve Kiralama Hizmetleri sektöründe yönetim ve denetimi kapsayan kanun olmaması nedeniyle bazı sorunların yaşandığını belirterek gayrimenkul danışmanlığı işinin herkes tarafından yapılabilmekte olduğunu bu nedenle bir statüsünün olmadığını söyledi .Emlak danışmanlığı kanunu konusunda çalışmaların olduğunu belirten Hiçyılmaz Kayseri Ticaret odası olarak bu konuya müdahil olduklarını belirtti. Emlak danışmanlığı konusu bir meslek haline getirilmeli diyen Hiçyılmaz esas itibarıyla yüksek okul mezunu olan insanların bu işi yapması için kanun çıkarılması gerekmektedir mevcut işi yapan üyelerinde belirli bir sertifika almak suretiyle bu işe devam etmeleri gerekmektedir.?
Başkan Hiçyılmaz´ın konuşmasının ardından söz alan Gayrimenkul Değerlendirme Uzmanı Mustafa Öztürk katılımcılara ?Gayrimenkul Değerleme´ eğitimi verdi?
HABER: SÜLEYMAN ERDOĞAN



Projeler, Melikgazi Belediyesi'nde jüri karşısına çıktı

Kızılay'dan öğrencilere destek devam ediyor

Büyükkılıç'tan "Kitap Kafe" Projesi

Özdoğan; yeni hizmet binasını inceledi

Kayseri Liseliler buluştu

İşaret diliyle ‘afeti’ öğrendiler

Yıldırım Beyazıt mahallesinde kat karşılığı ihale yapılacak

Büyükkılıç'tan "Kitap Kafe" Projesi

Özdoğan; yeni hizmet binasını inceledi

Küçük Dostlar Kedi Kasabası’na bir yılda rekor ziyaret

3 milyon 700 bin TL’lik Hobim Arıcılık Projesi’nde kuralar çekiliyor

Başkan Büyükkılıç ve Üzüm’den Palancıoğlu’na ziyaret

19 Mayıs'a özel "plaj voleybolu" turnuvası

Mahmut Arıkan: “Yerel basın kan ağlıyor”

Patent Tescil Başvurusu’nda ilk 4’te yerini aldı

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı KAYÜ’de konferans verdi