KÜÇÜK MİLLET MECLİSİ

KÜÇÜK MİLLET MECLİSİ

OSB BAŞKANI NURSAÇAN´I KONUK ETTİ?

Kayseri Küçük Millet Meclisi Ekim ayı toplantısında Kayseri 1. Organize Bölgesi Başkanı Tahir Nursaçan´ı konuk etti? Ülke gündemine dair değerlendirmelerde bulunan Başkan Nursaçan Türkiye´nin büyüme etkisi göstermiş ülkelerin başında geldiğinin altını çizip, Mobilya Sektörü´nün acilen KDV indirimine ihtiyacı olduğunu vurgulayarak "Mobilya sektörünün acilen KDV indirimine ihtiyacı vardır. Kayseri mobilya sektörünün başkenti olmaya hak etmektedir" değerlendirmesinde bulundu?

Kayseri Küçük Millet Meclisi´nin Kocasinan Belediyesi Meclis Salonu´nda gerçekleştirilen Ekim ayı toplantısı Kayseri 1. Organize Bölgesi Başkanı Tahir Nursaçan´ın ayın konuğu sıfatı iştiraki ile gerçekleştirildi? İlimizde faaliyet gösteren Sivil Toplum Kuruluşlarının ve siyasi parti temsilcilerinin katılımı ile tertiplenen toplantıda ülke gündemi ile ilgili değerlendirmelerde bulunan Başkan Nursaçan Türkiye´nin ekonomik görünümü hakkında bilgiler vererek Türkiye´nin büyüme etkisi göstermiş ülkelerin başında geldiğini söyledi. Başkan Nursaçan; "Türkiye hakikaten ciddi büyüme etkisi göstermiş ülkelerin başında gelmektedir. Siz diyorsanız ki ´İslam ülkeleri içerisinde ve lider bir büyüme kat edeceğim ve sosyal devlet olmanın gereğini yapacağım´ derseniz birileri bu işten rahatsız olur. 15 Temmuz da 251 şehidimiz ve yaralı gazilerimizle aziz şanlı milletimiz meydanları doldurarak vatanın bölünmeyeceğini göstermiştir. Demek ki topla tüfekle yapılamayanlar artık dolarla ekonomik savaş dediğimiz savaş kapımızı çalmaktadır? dedi ve ekledi ?15 Temmuz hain darbe girişiminin bir kenara atılamayacağının altını çizen Başkan Nursaçan, ekonomik terörle tehdit edildiklerinin farkında olduklarını belirterek; "Ekonomideki sorunları bir şekilde aşarız. Elin oğlu fırsatçılık yapıyor. Dolar kuru 4,5´di bugün 6,2 seviyelerindedir. 15 Temmuz´da yapamadığını dolarla yapıyor. Doların ne kıymeti olabilir ki? Önce vatan. Bizim de bu bilinçle beraber tüketim hastalığımızda yerli ve milliliği yakalamamamız lazım. 15 Temmuz´u biz kaldırıp bir kenara koyamayız. 15 Temmuz´un artçı depremini dolarla, ekonomik terörle tehdit edildiğimizin farkındayız. Onun için bizim üç kuruş, beş kuruş kar etmişiz önemli değil. Önemli olan vatan sağ olsun. Bizim milletimiz için bu geçerlidir. Bizim enerji tüketimimiz de bir düşüşümüz yok. İhracatımız da, Türkiye de gelişme noktasındadır. ´Milli paramızla alışveriş yapacak´ diye Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan´ın ve hükümetimizin açıklamaları var. Birileri kağıt parçasını basıyor kıymet ifade ediyor. Dolar kağıt parçasından başka bir şey değildi ki. Sizin o piyasaya sürdüğünüz paranın karşılığı nerede? Bunun açıklamasını savunmasını yapan biri var mı yok tabi ki?

Sözlerinin devamında Kayseri´nin mobilya sektöründe başkent olmayı hak ettiğini vurgulayan Kayseri Başkan Nursaçan, tasarım noktasında da ciddi bir mesafe kat ettiklerini hatırlatarak ?Mobilya sektörünün acilen KDV indirimine ihtiyacı vardır. Kayseri mobilya sektörünün başkenti olmaya hak etmektedir. Bugün baktığımız zaman bunları bazıları fark edemiyor. Kayseri´de biz tasarımda ciddi bir mesafe katettik. Kayseri´de eskiden tasarım kültürü yoktu. Biraz daha taklit olanına önem veriyorduk. Ama şimdi o çaresizliklerin çaresiz olduğunu gördük. Kayseri Tasarım Merkezi ile bunu çok güzel bir şekilde başardık. Kayseri´de nitelikli insan açığı var. Herkesin de bu konuya sahip çıkmasını talep ediyoruz? ifadesini kullandı?



Yalçın: “Vatandaşımızın yaşam çıtasını çok yükselttik”

Büyükkılıç'tan Pınarbaşı'nda muhtarlar zirvesi

Cumhur İttifakı belediye başkanlarını ağırladı

Büyükşehir Meclisi’nden hobi bahçesi kararı

Kayseri İstihdam Fuarı 14-15 Mayıs'ta yapılacak

Yeşil Dönüşüm Toplantısına Sanayicilerden Yoğun İlgi

Erciyes’te ağaçlandırma töreni

Melikgazi Belediyesi ilaçlama çalışmalarına başladı

Mobilyada Moda Show 20-28 Nisan’da

Liseli şefler hünerlerini sergiledi

Büyükşehir Meclis üyeleri belli oldu

"Çocuk Kitap Fuarı ve Şenliği cuma günü başlıyor"

Başkan Yalçın: “Güzel işler yaptık hep de ilkleri yaptık”

Başkan Palancıoğlu, genç çifte sürpriz yaparak nikâhlarını kıydı

Başkan Çolakbayrakdar, “Tarımsal üretimi desteklemek, gelecek için en büyük mirastır”

'Bilişim Akademisi' projesi