KÜÇÜK MİLLET MECLİSİ´NDE REFERANDUM SONRASI TÜRKİYE KONUŞULDU

KÜÇÜK MİLLET MECLİSİ´NDE REFERANDUM SONRASI TÜRKİYE KONUŞULDU

AV. DR. MEHMET SARI: ?15 TEMMUZ, REFERANDUMU ZORUNLU KILDI?

Küçük Millet Meclisinin bu ayki ?Referandum Sonrası Türkiye´ konulu bu ayki konferansının konuğu Av. Dr. Mehmet Sarı oldu. Mehmet Sarı, 15 Temmuz darbe girişiminin referandumu zorunlu kıldığını söyledi.
Kocasinan Belediyesi Meclis Salonunda düzenlenen toplantıya Eğitim Bir-Sen Şube Başkanı Aydın Kalkan, Gönüllü Kültür Teşekkülleri İl Temsilcisi Ahmet Taş, Baro Eski Başkanı Fevzi Konaç katıldı. Toplantının moderatörlüğünü yapan Küçük Millet Meclisi Başkanı Adnan Evsen, ayın konusu hakkında bilgi verdi.
Adnan Evsen´in ardından, konuk Av. Dr. Mehmet Sarı, 16 Nisan referandumunu zorunlu kılan sürecin 15 Temmuz´da gerçekleştirilen darbe girişiminde başladığını ifade etti. 15 Temmuz darbe girişiminin Türkiye´de ve dünyada ciddi kırılmalara neden olduğunun altını çizen Mehmet Sarı, ?15 Temmuz başarılmış olsaydı biz farklı bir iklimde farklı konuşuyor olacaktık. 15 Temmuz süreci Türkiye´ de ki referandum sürecinin en önemli sebebi oluşturdu? dedi. Bu darbe girişimi sahada itiraz edecek olan unsurların tamamı yok etme üzerine kurgulanmıştır. Dünya darbeler tarihinde de farklılık yoktur, sadece metotlar açısından farklılık vardır. 15 Temmuz denilen mesele bir yönüyle devleti ve milleti işgal planının bir yönüyle nakıs kalması ve bunun başarılması anlamında darbe gecesine bir tavırdır? dedi.
Türkiye´nin ciddi bir parlamenter sistemi deneyimi olmasına rağmen, yeni bir rejimi seçmesinde, dünyadaki güçlerin kuşatmasının da etkili olduğunu belirten Mehmet Sarı, ?Normal şartlarda Türkiye´nin önemli parlamenter sistemi deneyimi var. Bu deneyimden de önemli tecrübeleri var. Bu tecrübelerden de terk ediş var. Neden farklı bir kulvarda ve sistemde hükümet oluşturup da ülkeyi yönetmeye talip oluyoruz? Bunda, Türkiye´nin kuşatılmışlıktan başka çaresizliğe doğru savruluşunun etkileri var. Türkiye´nin uluslararası ittifakının Türkiye´yi kuşattığı, Türkiye´nin kendi egemenlik anlayışı içerisinde hareket etmesinin sınırladığı gibi meseleler olarak düşünülebilir. O nedenle referandum ve sonuçları bu ittifaka karşı verilmiş bir yanıt niteliğindedir? ifadelerini kullandı.
Mehmet Sarı, konuşmasının ardından katılımcıların sorularını yanıtladı.


Haber Kaynak : İHA

Akrep yedikten sonra hayatını kaybeden adam toprağa verildi

Ahmet Özsarıyıldız hayatını kaybetti

Eşini rehin alan şahsı böyle ikna etti: "Ben sana kurban olurum"

Başkan Büyükkılıç, eşi ile 'Kayseri Yağlaması' yaptı

Sedat Kılınç’ın acı günü

Kayseri’de yılın ilk bebeği ‘Ceylin’ oldu

Can dostların huzurlu yuvası Talas Pati Evi

Annesinin böbreği sayesinde hayata tutundu

Kayseri’de 26 farklı noktada 302 polis ile asayiş uygulaması

AK Parti İlçe Başkan Yardımcısı son yolculuğuna uğurlandı

Down sendromlu Büşra'nın gelinlik hayali gerçek oldu

Melikgazi’de geleneksel salça kaynatma günleri başlıyor

Ağabeyini sırtında taşıyor

Büyükkılıç, İmam Hatipliler Derneği Aile Pikniği'ne Katıldı

Sinemaya Günleri Belsin ve Kazım Karabekir ile Devam Etti

Kuru ekmek satarak geçinmeye çalışıyor