KÜÇÜK MİLLET MECLİSİ´NİN KONUĞU MİLLETVEKİLİ KARAYEL OLDU

KÜÇÜK MİLLET MECLİSİ´NİN KONUĞU MİLLETVEKİLİ KARAYEL OLDU

Milletvekili Karayel: ?Yeni anayasa kadınlara pozitif ayrımcılık sağlıyor? ...

Küçük Millet Meclisi´nin bu ayki konuğu Milletvekili İsmail Emrah Karayel oldu. Karayel, yeni anayasanın kadınlar için pozitif ayrımcılık sağlayan bir metin olduğunu söyledi.
Kocasinan Belediyesi Meclis Salonunda düzenlenen Küçük Millet Meclisi birleşiminin bu ayki konuğu AK Parti Kayseri Milletvekili İsmail Emrah Karayel oldu. Yeni anayasa metnindeki değişikliklere dair bilgi veren Milletvekili Karayel, anayasanın özellikle üç maddesinin muhalafet partileri tarafından speküle edildiğini ifade etti.
Özellikle sahada seçim argümanı olarak kullanılan, milletvekili sayısının 600´e çıkarılmasına dair bilgi veren Milletvekili Karayel, muhalefet partilerinin ifade ettiği gibi, artan milletvekili sayısının bütçeye ciddi bir yük getirmeyeceğini belirtti. Milletvekili Karayel, ?75. madde TBMM üye tam sayısının 550´den 600´e çıkarılması ile ilgili. Bununla ilgili çeşitli spekülasyonlar var. Hem demokratik ülkelerde hem de Avrupa´daki milletvekillerinin sayısı ile karşılaştırdığımızda amaçlanan yeni meclisin kanunlarını kendisinin yapması öngörüldüğünde ve komisyon çalışmalarının yoğunluğu dikkate alındığında 600 milletvekilinin yeterli olduğunu düşünüyorum. Artan milletvekili sayısının bütçeye getireceği yük konusunda siyasi spekülasyonlar yapılıyor ama ben bunun çok ciddi bir problem olmadığını düşünüyorum? diye konuştu.
Ayrıca 76´ncı maddedeki milletvekili seçilme yaşının 18´e düşürülmesinin de çokça speküle edildiğini kaydeden Milletvekili Karayel, söz konusu düzenlemede askerlik şartı olduğu için, aslında kadınlar açısından pozitif ayrımcılık doğurduğunu ifade etti.
Söylendiğinin aksine cumhurbaşkanının yetkilerinin genişletilmediğini de dile getiren Milletvekili Karayel, konuşmasının sonunda soruları yanıtladı.


Haber Kaynak : İHA

Ahmet Özsarıyıldız hayatını kaybetti

Eşini rehin alan şahsı böyle ikna etti: "Ben sana kurban olurum"

Başkan Büyükkılıç, eşi ile 'Kayseri Yağlaması' yaptı

Sedat Kılınç’ın acı günü

Kayseri’de yılın ilk bebeği ‘Ceylin’ oldu

Can dostların huzurlu yuvası Talas Pati Evi

Annesinin böbreği sayesinde hayata tutundu

Kayseri’de 26 farklı noktada 302 polis ile asayiş uygulaması

AK Parti İlçe Başkan Yardımcısı son yolculuğuna uğurlandı

Down sendromlu Büşra'nın gelinlik hayali gerçek oldu

Melikgazi’de geleneksel salça kaynatma günleri başlıyor

Ağabeyini sırtında taşıyor

Büyükkılıç, İmam Hatipliler Derneği Aile Pikniği'ne Katıldı

Sinemaya Günleri Belsin ve Kazım Karabekir ile Devam Etti

Kuru ekmek satarak geçinmeye çalışıyor 

DAYANGAÇ VE DEMİR AİLELERİ’NİN MUTLU GÜNÜ