KULAKTAN DOLMA BİLGİLERLE AKTARLARA KOŞMAYIN

KULAKTAN DOLMA BİLGİLERLE AKTARLARA KOŞMAYIN

HEKİME BAŞVURMADAN BİTKİSEL İLAÇ KULLANMAYIN

Soğuk havaların kendini hissettirdiği ve başta gripal enfeksiyonlar olmak üzere bir çok salgın hastalıktan muzdarip olan vatandaşlar alternatif tıp olarak nitelendirilen aktarların yolunu tutarken uzmanlar “Kulaktan dolma bilgilerle aktarların yolunu tutup yaptırdığınız karışımlar hayati tehlike oluşturabilir. Hekime başvurmadan bitkisel ilaç kullanmayın” uyarısında bulunuyorlar.

Havaların soğumasıyla birlikte vatandaşlar gereksiz ilaç kullanımından ziyade aktarı tercih etmeye başladı. İlginin yoğun olduğu aktarlarda a dan z ye her çeşit doğal bitki özleri, kurutulmuş bitkiler, bitki yağları, baharatlar ve doğal el yapımı sabunlar bulunuyor. Kimi zaman destekleyici kimi zaman da tedavi amaçlı kullanılan aktardaki ürünlere halkın ilgisi her geçen gün artarken, vatandaşların kulaktan dolma bilgilerle aktara gelip karışım yapmalarının kimi zaman tehlikeli olabileceğinin altını kalın çizgilerle çizen uzmanlar "Aktara gittikleri zaman her karışımı almayın, örneğin hibiskus yanına ada çayı koyuyorlar biri acı biri ekşi ikisi karıştığı zaman fayda vermemeye başlıyor. Karışımları bilinçli kişilere hazırlatın. Mesela bir karışım var içinde zencefil, kuşburnu, elduran çayı ve hibiskus var bu bağışıklık sistemini güçlendiriyor" ancak bu karışımı ancak bilgi sahibi, uzman kişiler hazırlayabilir” değerlendirmesinde bulunuyorlar.

Ayrıca çocuklar için propolisin çok faydalı olduğunu belirten uzmanlar "Özellikle küçük çocuklar için propolis çok daha faydalıdır. Propolisin sıvısını alsınlar. Bunu suya 6-7 damla damlatıyorlar onu içiyorlar, bağışıklık sistemini güçlendiriyor ve buna ek kemik gelişimini de sağlıyor" bilgisini verip, aktar piyasasının iyi yönde gelişme gösterdiğini kaydederek "İnsanlar artık bilinçlendi. Özellikle televizyonda bu konuların bilgilerinin verilmesi ile aktarlara ilgi arttı. Ancak hekim kontrolü olmadan, kulaktan dolma bilgilerle aktarın yolunu tutmak sakıncalı. Bitkisel tedavi de tercih edilse bunu hekim tavsiyesi doğrultusunda yapmak en doğru olandır” ifadesini kullanıyorlar.



ERÜ Çocuk Nörolojisi Bilim Dalı’na EMG Cihazı Bağışladı

Nöroloji Uzmanı Dr. Handan Bilgin: “Epilepsi hastalığı tedavi edilebilir”

Tıpkıbasım Mushaflar Sergisi'ne hayran kaldı

Uzman diyetisyenden “ramazanda beslenme” önerileri

Her 7 kişiden biri böbrek hastası

Robotik cerrahi ve yapay zeka ile diz ve kalça kireçlenmesi olan daha hızlı iyileşiyor

4 cilt tipine özel 4 bakım önerisi

Psikiyatriste gitmekten korkmayın

"Ölüm sebepleri içerisinde kanser ikinci sırada"

Sarıoğlan’da sağlık hizmetleri yerinde değerlendirildi

Rahim ağzı kanseri önlenebilir

Vitamin deposu, turp

Epilepsi hastaları kışın uyku düzenine dikkat: Nöbeti tetikleyebilir

Kayseri Şehir Hastanesi'nde kent nüfusunun 2.5 katı hasta tedavi edildi

Artan grip vakalarına "maske" önerisi

Tulum peyniri şifa kaynağı