KÜLTEPE KANİŞ-KARUM KAZI ÇALIŞMALARI 67. YILINA GİRDİ

KÜLTEPE KANİŞ-KARUM KAZI ÇALIŞMALARI 67. YILINA GİRDİ

Türkiye'nin en uzun soluklu kazı çalışmalarından Kültepe Kaniş-Karum'da yeni etap başlıyor. Kazı çalışmaları, Onursal Başkan Prof. Dr. Kutlu Emre ve Kazı Başkanı Prof. Dr. Fikri Kulakoğlu yönetiminde yürütülecek.

66 yıldır süren Kültepe Kaniş-Karum arkeolojik kazı çalışmalarına 20 Haziran’dan itibaren devam edilecek. Erken Tunç Çağı’nı açmaya çalıştıklarını ifade eden Kazı Başkanı Prof. Dr. Fikri Kulakoğlu, “Erken Tunç Çağı’nı açmaya çalışıyoruz. 2010 yılında keşfettiğimiz büyük anıtsal nitelikte bir yapımız var. Ön Asya’daki çağdaşlarından belki de hacim olarak çok büyük bir yapıda. Bu bizi çok heyecanlandırıyor” dedi.
Kalabalık bir ekiple çalışacaklarını belirten Kulakoğlu, “Şu anda farklı bilim dallarından, bilim insanlarının da olduğu 70 kişilik bir grupla çalışacağız. Antropologlar, zoologlar, arkeobotanikçiler, mimarlar ve restoratörlerin de olduğu bir grupla çalışmalarımızı sürdüreceğiz” diye konuştu.
Kazı alanı hakkında bilgi veren Kulakoğlu, “2009 yılından itibaren tepe kısmında çalışmalarımızı yoğunlaştırdık. Kültepe’nin bilinen Asur’dan daha eski çağlara inmeyi ve oradaki kalıntılar ortaya çıkarılarak o dönemdeki bilgilerin edinilmesi için alt tabakalara inmeye başladık. Kazıya geçen sezon başladık ve o dönemde ürünlerin saklandığı bir çukurla karşılaştık fakat bu çukur daha sonra çöp çukuru olarak kullanılmış. Bu çukurun anıtsal yapıya zarar verdiğini de tespit ettik. Önceliğimiz bu çukurun tamamen çıkarılıp içindeki kalıntıların belgelenmesidir; bu çukurun kazısının ardından daha alt katmanlardaki Erken Tunç Çağı’nın devamını görmektir” şeklinde konuştu.
Kazı çalışmalarının ekim ayına kadar süreceği bildirildi.

 



Yalçın: “Vatandaşımızın yaşam çıtasını çok yükselttik”

Büyükkılıç'tan Pınarbaşı'nda muhtarlar zirvesi

Cumhur İttifakı belediye başkanlarını ağırladı

Büyükşehir Meclisi’nden hobi bahçesi kararı

Kayseri İstihdam Fuarı 14-15 Mayıs'ta yapılacak

Yeşil Dönüşüm Toplantısına Sanayicilerden Yoğun İlgi

Erciyes’te ağaçlandırma töreni

Melikgazi Belediyesi ilaçlama çalışmalarına başladı

Mobilyada Moda Show 20-28 Nisan’da

Liseli şefler hünerlerini sergiledi

Büyükşehir Meclis üyeleri belli oldu

"Çocuk Kitap Fuarı ve Şenliği cuma günü başlıyor"

Başkan Yalçın: “Güzel işler yaptık hep de ilkleri yaptık”

Başkan Palancıoğlu, genç çifte sürpriz yaparak nikâhlarını kıydı

Başkan Çolakbayrakdar, “Tarımsal üretimi desteklemek, gelecek için en büyük mirastır”

'Bilişim Akademisi' projesi