KÜLTÜR ELÇİLERİ İLE

KÜLTÜR ELÇİLERİ İLE

İFTAR YEMEĞİNDE BULUŞULDU

 Kayseri Organize Sanayi Bölgesi´nin (KOSB) ev sahipliği ile kentte öğrenim gören yabancı uyruklu öğrenciler için iftar yemeğini düzenlendi.
İftar yemeğine, 70 ´e yakın farklı ülkeden 320 öğrencinin yanı sıra Kayseri OSB Yönetim Kurulu Başkan Vekili Şeref Özdemir, Yönetim Kurulu Üyeleri Süleyman Sarptaş, Özer Bostancı, Denetim Kurulu Üyesi Nihat Küçükusta, Bölge Müdürü Ali Yaprak ve Bölge Müdür Yardımcısı Adil Özhan katıldı. İftar yemeğinin sonrasında bir konuşma yapan Kayseri OSB Yönetim Kurulu Başkan Vekili Şeref Özdemir; "Ramazan Ayı´nın ülkemiz ve tüm insanlık alemi için hayırlara vesile olmasını Yüce Mevla´mdan diliyorum. Aramızda başka bir ülkenin sınırları olabilir. Ama bizim kalplerimiz arasına hiç kimse sınır koyamaz. En kötü sınırlar, yüreklerimizin arasına koyduğumuz sınırlardır. Yeter ki biz, gönüllerimizin arasına sınır koymayalım. Toplumlar; ilgiler, bilgiler ve kültürle kaynaşır. Tarih bize gösteriyor ki, dinini, inancını, yani değerlerini kaybeden dilini de-kültürünü de kaybediyor. Allah çok şükür, kültür ve gönül coğrafyamızda bu ortak bağlarla süren canlılık hala korunmaktadır. Bundan sonrada korunacaktır inşallah. Tarihe baktığımızda; ilim adamları yüksek gayeler için sürekli seyahat etmişler, ömürlerinin büyük kısımlarını başka şehirlerde, başka diyarlarda geçirmişlerdir. ?İlim Çin´de olsa gidip alınız´ düsturu, biz Müslümanları sürekli ilmi arayışlara teşvik etmiştir. Sizler de bu amaçla ülkemizde bulunmaktasınız. Ülkelerimiz arasında kültür elçisi olan siz değerli kardeşlerime başarılı çalışmalar, sağlıklı, mutlu ve huzurlu bir yaşam diliyorum. Bizleri böyle güzel bir mekânda, manevi atmosferde bir araya getiren yüce yaratanımıza ne kadar şükretsek azdır" dedi.
Yönetim Kurulu Başkan Vekili Şeref Özdemir´in ardından, Medeniyetlerin Burçları Derneği Başkanı ve Uluslararası Öğrenci Akademisi Koordinatörü Ali Dursun; burada bulunan öğrencilerin, Başbakanlık Yurtdışı Türkler ve Akraba Toplulukları Başkanlığı tarafından yükseköğrenim görmek için kente getirildiğini söyledi ve yabancı öğrenciler için uygulanan programlar ve dernek faaliyetleri hakkında bilgi verdi.


Haber Kaynak : İHA

Akrep yedikten sonra hayatını kaybeden adam toprağa verildi

Ahmet Özsarıyıldız hayatını kaybetti

Eşini rehin alan şahsı böyle ikna etti: "Ben sana kurban olurum"

Başkan Büyükkılıç, eşi ile 'Kayseri Yağlaması' yaptı

Sedat Kılınç’ın acı günü

Kayseri’de yılın ilk bebeği ‘Ceylin’ oldu

Can dostların huzurlu yuvası Talas Pati Evi

Annesinin böbreği sayesinde hayata tutundu

Kayseri’de 26 farklı noktada 302 polis ile asayiş uygulaması

AK Parti İlçe Başkan Yardımcısı son yolculuğuna uğurlandı

Down sendromlu Büşra'nın gelinlik hayali gerçek oldu

Melikgazi’de geleneksel salça kaynatma günleri başlıyor

Ağabeyini sırtında taşıyor

Büyükkılıç, İmam Hatipliler Derneği Aile Pikniği'ne Katıldı

Sinemaya Günleri Belsin ve Kazım Karabekir ile Devam Etti

Kuru ekmek satarak geçinmeye çalışıyor