KÜLTÜR VE TURİZM BAKANI TOPÇU:

KÜLTÜR VE TURİZM BAKANI TOPÇU:

"KAYSERİ´Yİ KÜRESEL BİR MARKA YAPACAĞIZ"

   Kültür ve Turizm Bakanı Yalçın Topçu, Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik´i ziyaret ederek bir süre görüştü. Ziyaretinde Kayseri´de bulunan başta Erciyes olmak üzere kültür ve turizm alanındaki projelere destek sözü veren Bakan Topçu, "Kayseri´yi bütün değerleri ile küresel bir marka haline getirmek için çalışacağız" değerlendirmesinde bulundu?
Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, Kültür ve Turizm Bakanı Yalçın Topçu´yu belediye hizmet binası girişinde karşıladı. Bakan Topçu´ya Vali Orhan Düzgün de eşlik etti. Bakan Topçu´yu başkanlık makamında ağırlayan Başkan Çelik, Kayseri hakkında tarihi ve genel bilgiler vererek Kayseri´nin genlerinde ticaretin bulunduğunu belirtti. Kayseri´nin coğrafi avantajları olmamasına rağmen gelişmesini sürdürdüğünü dile getiren Başkan Çelik, belediye olarak şehrin imarının yanı sıra gönüllerin imarı için de çalıştıklarını söyledi. Kültür ve turizm alanında birçok proje yürüttüklerini dile getirerek başta Erciyes olmak üzere bu projelerle ilgili bilgi veren Başkan Mustafa Çelik, seçim sonrası bu projelere destek için bakanlığı ziyaret etmek istediklerini kaydetti.
Kültür ve Turizm Bakanı Yalçın Topçu da Kayseri´deki belediye çalışmalarını yakından takip ettiğini belirtti. Kayseri´nin kadim medeniyetlere beşiklik etmiş bir şehir olduğunu ifade eden Bakan Topçu, "Bugüne kadar Kayseri´ye hizmeti geçenlere teşekkür ederim. Bizler de yapılanların üzerine bir taş daha koymak amacındayız. Kayseri´yi bütün değerleri ile küresel bir marka haline getirmek için gayret edeceğiz. Bu yolda ne eksik varsa birlikte giderelim. Sayın Başbakanımız da bunun için kararlı. Ulusal ve uluslararası manada Kayseri´yi marka haline getirmek için imkanlarımızı kullanacağız. Kayseri´nin projelerine destek vermek için bu ziyareti gerçekleştirdik" değerlendirmesinde bulundu?
Bakan Yalçın Topçu, sözlerinin sonunda hizmetlerin artarak devam edeceğini; ama asıl olanın ülkedeki siyasi istikrar olduğunu vurguladı.
Açıklamaların ardından Başkan Mustafa Çelik, Bakan Topçu´ya ziyaretin anısına bir hediye takdim etti.
Programının devamında Bakan Topçu, Vali Düzgün ile birlikte Kültür ve Turizm Müdürlüğü´ne geçerek, Kültür ve Turizm Bakanlığı´nın ildeki çalışmaları hakkında İl Müdürü İsmet Taymuş´tan brifing aldı.
İl Jandarma Komutanlığı ve İl Emniyet Müdürlüğü´nü ziyaret eden Bakan Sayın Topçu daha sonra Vali Düzgün ile birlikte Doğu Türkistan Kültür ve Dayanışma Derneği´ne geçti.
Genel Başkan Seyit Tümtürk ve Doğu Türkistanlılar ile bir süre sohbet eden Bakan Topçu, kent yöneticileri ile bir araya geldiği akşam yemeğinin ardından ilimizden ayrıldı.



Küçük Dostlar Kedi Kasabası’na bir yılda rekor ziyaret

3 milyon 700 bin TL’lik Hobim Arıcılık Projesi’nde kuralar çekiliyor

Başkan Büyükkılıç ve Üzüm’den Palancıoğlu’na ziyaret

19 Mayıs'a özel "plaj voleybolu" turnuvası

Mahmut Arıkan: “Yerel basın kan ağlıyor”

Patent Tescil Başvurusu’nda ilk 4’te yerini aldı

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı KAYÜ’de konferans verdi

Kayseri OSB'de 3. nizamiyenin temeli atıldı

‘9. Uluslararası Erciyes Tıp Tıbbi Genetik Kongresi’ başladı

2 kilometrelik kuyruğu görenler gözlerine inanamadı

Spor A.Ş.'den 11. Yeşilay Bisiklet Turu

Büyükkılıç’tan bilim ve bilişim projeleri

“KAYBİS yeni sezonunu açtı”

Bisiklet Turu 5 Mayıs Pazar günü düzenlenecek

“Seçimsiz geçecek 4 yılı çok iyi değerlendirmemiz gerekiyor”

HAK-İŞ 1 Mayıs'ta taleplerini sıraladı