KÜLTÜR VE TURİZM BAKANI ÜNAL:

KÜLTÜR VE TURİZM BAKANI ÜNAL:

"KAYSERİ BİR BAŞARI HİKAYESİDİR"

 

Kültür ve Turizm Bakanı Mahir Ünal ile Ekonomi Bakanı Mustafa Elitaş Kayseri ziyaretinin ikinci durağında Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik´i makamında ziyaret ederek bir süre sohbet ettiler? Bsına kapalı gerçekleşen ziyarette Kayseri´nin kendisini her zaman enerjisi ile heyecanlandırdığını vurgulayan Bakan Ünal, ?Kayseri bir başarı hikayesidir? ifadesini kullandı?.
Türkiye´de ilk kez Erciyes Dağı´nda gerçekleştirilen Snowboard Dünya Şampiyonası´nı takip etmek üzere ilimize gelen Kültür ve Turizm Bakanı Mahir Ünal Kayseri programı çerçevesinde Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik´i de ziyaret etti. Ziyarete Ekonomi Bakanı Mustafa Elitaş, Vali Orhan Düzgün, Enerji ve Tabi Kaynaklar Eski Bakanı ve Kayseri Milletvekili Taner Yıldız, AK Parti İl Başkanı Hüseyin Cahit Özden ve ilçe belediye başkanları da yer aldı.
Bakan Ünal´a Kayseri ile ilgili bir sunum gerçekleştiren Başkan Çelik, kültür ve turizm alanında yapılan ve yapılacak olan yatırımlar hakkında bilgi verdi. ?Kültür Yolu´ çerçevesinde yapılan yatırımları anlatan ve bu yatırımlara büyük önem verdiklerini ifade eden Başkan Çelik, Kayseri´deki kültür varlıkları, Erciyes Kış Turizm Merkezi ve Kapadokya üçlüsü ile Kayseri´yi bir turizm şehri yapmak istediklerini belirtti. Kültür Yolu projesinin kapsamını genişlettiklerini vurgulayan Başkan Çelik, "Kiçikapı´daki Kiliseyi 24 saat açık Şehir Kütüphanesi haline getiriyoruz. Bunun yanı sıra Yoğunburç ve Han Cami arasına ´Kümbet´ konulu minyatür park yapacağız. Ayrıca Kayseri Mahallesi ikinci etap restorasyon çalışmalarına başlıyoruz" değerlendirmesinde bulundu?
Kayseri Kalesi restorasyon çalışmalarından ve kale içine yapılacak olan Arkeoloji Müzesi ve kültür merkezinden bahseden Başkan Mustafa Çelik, dış kalenin restorasyonunun da yapılması gerektiğini kaydetti. Erciyes´i 12 ay kullanılacak turizm ve çekim merkezi haline getirmek için sporcu merkezi ve kongre merkezi yapmak istediklerini termal su için de sondaj çalışmalarına başlayacaklarını belirten Başkan Çelik, Kültepe ve Keykubat´ta yapılan arkeolojik kazılara da destek vermeye devam edeceklerini vurgulayarak Bakan Ünal´a Kültepe´de çıkarılan bir tabletten örnek sundu.
Sunumda Kayseri Tanıtım Grubu hakkında da bilgi veren Başkan Mustafa Çelik, şehri tüm özellikleriyle uluslararası çapta tanıtmak istediklerini vurguladıktan sonra , dış kalenin restorasyonu, Erciyes´e yapılacak kongre merkezi ve tanıtım grubu çalışmalarına Kültür ve Turizm Bakanlığı´ndan destek beklediklerini dile getirdi.
Büyükşehir Belediyesi´nin projeleri ile yakından ilgilenen Kültür ve Turizm Bakanı Mahir Ünal da Kayseri´nin enerjisinden her zaman heyecan duyduğunu vurgulatıp, Kayseri´nin bir başarı hikayesi olduğunun altını çizerek Gaziantep ve Kahramanmaraş´ın Kayseri´yi takip eden iller olduğunu dile getirdi.
Ziyaretin sonunda Başkan Mustafa Çelik, Bakan Ünal´a ziyaretin anısına hediye takdim etti.



“Türkiye Yüzyılı kadınların yüzyılı olacak”

"Filistin'de 7 bin 700 kayıp Filistinli var"

“Güçlü Türkiye için milli ve manevi değerlere sahip çıkmak zorundayız”

Başkan Yalçın yeniden Talas adayı

Kayseri’de Cumhur İttifakı adayları tanıtıldı

Başkan Büyükkılıç'tan Cumhur İttifakı ile istişare toplantısı

Başkan Büyükkılıç, AK Parti Kadın Kolları MKYK Üyesi Arslan'ı ağırladı

"Yeni projelerimiz ile hiçbir talebi geri çevirmeden değerlendireceğiz"

Büyükkılıç: “Ustalık anlayışı içerisinde en güzel çalışmaları yapacağız"

Akar ve Büyükkılıç, üreten kadınlarla buluştu

Genel merkezimiz neyi uygun görürse biz o noktada devam ederiz

Başkan Büyükkılıç, AK Parti Genişletilmiş İl Başkanları Toplantısı’na katıldı

AK Parti Genel Başkanvekili Elitaş: “AK Parti oylarını patlatacağız”

Başkan Büyükkılıç, AK Parti Merkez İlçe Teşkilatları Ortak Yönetim Kurulu Toplantısına katıldı

AK Parti Kayseri’de yerel seçim mesaisi başladı

Özdemir sordu, Bakan Özhaseki yanıtladı